Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Po dva gola Roga i Fernandesa

Slavlje Dinama nad
Hajdukom

10.08.2016.
Slavlje Dinama nad Hajdukom
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Odgođeni susret drugoga kola MAXtv Prve lige donio je derbi Hajduka i Dinama, a na Poljudu je hrvatski prvak upisao slavlje 4:0.

Bili su hrvatskog prvaka, u odgođenoj derbi utakmici, na Poljudu dočekali kao drugoplasirana momčad ljestvice s tri do sada upisana slavlja te devet osvojenih bodova, dok su Modri u Split stigli kao peti s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom te sedam sakupljenih bodova.

Na prvi pogodak u susretu čekalo se do završnice prvoga poluvremena kada je Ante Ćorić petom proigramo Marka Roga koji pogađa za 1:0 vodstvo gostiju. U 57. minuti kontru je započeo Rog, proigrao je potom Hilala Soudanija na desnoj strani koji ubacuje u sredinu gdje Junior Fernandes postavlja 2:0 za Dinamo.

Tri minute kasnije novi pogodak za hrvatskog prvaka na Poljudu. Iz slobodnog udarca s 25 metara Rog je siguran za gostujućih 3:0. Konačnih 4:0 djelo je Fernandesa koji se u strijelce ponovno upisuje u 68. minuti.

10.08.2016., Gradski stadion Poljud, Split. Gledatelja: 29109
Suci: Mario Zebec, Tomislav Petrović, Borut Križarić
Četvrti sudac: Igor Križarić
Hajduk
0
Dinamo
4
91Lovre Kalinić34Eduardo Dos Reis Carvalho
8Nikola Vlašić
70'
11Antenor Junior Fernandes Da Silva Vitoria
52'
57'
68'
17Josip Juranović2El Arabi Hilal Soudani
6Jefferson De Jesus Santos
76'
22Leonardo German Sigali
72'
18Zvonimir Kožulj5Jonas Gomes De Sousa
72'
22Said Ahmed Said
60'
26Filip Benković
23Zoran Nižić
46'
24Ante Ćorić
63'
31Tino-Sven Sušić
74'
77Alexandru Matel
24Marko Pejić23Gordon Schildenfeld
69'
26Toma Bašić30Marko Rog
45'+1'
47'
60'
44Marko Ćosić37Petar Stojanović
Pričuvni igrači
13Ivo Grbić98Adrian Šemper
4Maxym Bilyy25Bojan Knežević
87'
69'
11Franck Ohandza Zoa
60'
6Vinko Soldo
32Fran Tudor
70'
9Angelo Jose Henriquez Iturra
34Ardian Ismajli
46'
21Daniel Olmo Carvajal
50Ante Erceg14Amer Gojak
63'
15Ignacio Maganto Pérez18Domagoj Pavičić
72'
Treneri
Marijan PušnikZlatko Kranjčar

U zaostaloj utakmici drugoga kola MAXtv Prve lige ove će srijede snage na Poljudu u hrvatskom derbiju odmjeriti Hajduk i Dinamo.

Bili hrvatskog prvaka, u odgođenoj derbi utakmici, na Poljudu dočekuju kao drugoplasirana momčad ljestvice s tri do sada upisana slavlja te devet osvojenih bodova, a uoči novog susreta u domaćem prvenstvu Hajduk je u svoje redove doveo 25-godišnjeg grčkog veznog igrača Savvasa Gentsogloua koji neće biti spreman za derbi.

"Znam što je pred nama, euforija je velika. Dobro smo počeli u Prvenstvu i u Europi. Bilo bi najbolje za hrvatski nogomet da derbi igramo kasnije. Ulazimo u jak ritam sljedećih tjedana, no nadam se da će moji momci dati sve od sebe. Već sada će se vidjeti gdje smo i kako stojimo. Svaka će utakmica pokazati i vrijednost igrača. Ovo je prilika da napravimo nešto što se nije očekivalo prije početka Prvenstva. Ovo je posebna utakmica, nije kao ostale, ona označava ponos i čast i trebamo je tako i odigrati, no neće biti kraj svijeta ukoliko ne pobijedimo", izjavio je trener Hajduka Marijan Pušnik koji u susretu ne može računati na ozlijeđene Marka Bencuna, Josipa Bašića, Dantea Stipicu i Marka Futacsa.

Modri u Split odlaze kao peti s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom te sedam sakupljenih bodova, a iz redova Dinama u belgijski Gent ovih je dana preselio Jeremy Taravel.

"Sigurno da s veseljem idemo u Split, na tradicionalnu derbi utakmicu. Smatram da je to derbi koji nam svakako daje i odličnu atmosferu za sljedeće utakmice, posebno za play-off Lige prvaka. Krenuli smo u ciklus važnih utakmica, s Cibalijom, Hajdukom, Interom. Sve su te utakmice bitne za onu najvažniju, sa Salzburgom u utorak. Nismo imali mnogo vremena za pripreme, više smo vodili brigu o rekuperaciji igrača. Određene smo taktike odradili na treningu i nadam se da će igrači prihvatiti sve zahtjeve i biti u derbiju na visini zadatka", kazao je trener Dinama Zlatko Kranjčar koji u susretu s Hajdukom neće moći računati na Paula Machada, Josipa Pivarića, Bornu Sosu, Marka Leškovića, Goncala i Armina Hodžića zbog ozljeda.

Susret drugoga kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Dinama na Poljudu je na rasporedu u 19 sati.

Izvor: gnkdinamo.hr

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll