Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Remi Istre 1961 i Lokomotive

Slavlja Rijeke i
Hajduka

31.07.2016.
Slavlja Rijeke i Hajduka
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Nedjeljni susreti trećeg kola MAXtv Prve lige donijeli su minimalnu pobjedu Rijeke nad Osijekom te Hajduka nad Splitom, kao i remi Istre 1961 i Lokomotive.

Osijek - Rijeka 0:1 (0:1)

Bijelo-plavi su u treće kolo ušli s trećeg mjesta na ljestvici te nakon dvije ostvarene pobjede u novoj sezoni domaćeg prvenstva, dok je hrvatski viceprvak uoči trećeg kola bio drugi s također dvije upisane pobjede.

Gosti su minimalnu pobjedu osigurali pogotkom Josipa Mišića u 40. minuti susreta.

Istra 1961 - Lokomotiva 1:1 (1:0)

Zeleno-žuti su Lokomotivu dočekali kao posljednji s dva poraza i bez osvojenog prvenstvenog boda, dok su Lokosi na Drosinu otišli kao šesti s upisanim remijem i porazom te jednim sakupljenim bodom.

Domaćin je poveo u 24. minuti susreta pogotkom Theophilusa Solomona da bi u 72. minuti Dejan Radonjić osigurao poravnanje rezultata i konačnih 1:1.

Split - Hajduk 0:1 (0:0)

Crveni su se uoči 20. gradskog derbija našli na osmom mjestu s ostvarenim jednim neriješenim rezultatom te jednim pretrpljenim porazom, kao i jednim bodom, dok su Bili na Park mladeži stigli kao peta momčad na tablici s jednim slavljem te odigranom utakmicom manje u novoj sezoni hrvatskog nogometnog prvenstva.

Nakon što su mreže mirovale u prvome poluvremenu, u sudačkoj nadoknadi, točnije, u 93. minuti minimalnu pobjedu Hajduku pogotkom glavom, po asistenciji Zvonimira Kožulja, donosi Franck Ohandza.

31.07.2016., Stadion Gradski vrt, Osijek. Gledatelja: 4019
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Goran Loparac
Četvrti sudac: Igor Pajač
Osijek
0
Rijeka
1
1Zvonimir Mikulić32Andrej Prskalo
10Antonio Perošević
46'
26Mate Maleš
15Zoran Arsenić15Matej Mitrović
19Zoran Lesjak28Filip Bradarić
8Aljoša Vojnović11Roman Bezjak
5Benedik Mioč
85'
6Stefan Ristovski
19'
25Milovan Petrovikj
23'
74'
29Marko Vešović
65'
7Gabrijel Boban8Leonard Zuta
30Josip Knežević10Florentin Matei
74'
26Nikola Matas27Josip Mišić
40'
79'
28Andrej Lukić22Aleksandar Šofranac
Pričuvni igrači
13Marko Malenica12Simon Sluga
11Josip ŠPOLJARIĆ17Mario Gavranović
65'
23Alen Grgić
74'
21Goodness Ohiremen Ajayi
79'
9Nikola Mandić5Dario Čanađija
74'
14Luka Marin
85'
18Josip Elez
6Ivica Džolan99Haris Handžić
24Karlo Lulić
46'
24Mateo Bertoša
Treneri
Zoran ZekićMatjaž Kek

Ove nedjelje treće kolo MAXtv Prve lige zaključit će Osijek i Rijeka, Istra 1961 i Lokomotiva te Split i Hajduk.

Bijelo-plavi u treće kolo ulaze s trećeg mjesta na ljestvici te nakon dvije ostvarene pobjede u novoj sezoni domaćeg prvenstva.

"Gledamo video zapise s utakmica našeg nedjeljnog protivnika, ali i analiziramo svoje nastupe u želji da ispravimo uočene slabosti. Ukoliko uspijemo riješiti te nedostatke, onda svakako mogu biti veliki optimist. Igramo kod kuće i naravno da želimo pobijediti. Dakako da moramo biti i taktički zreli, dovoljno pametni i ne dovesti se u situacije u kojima bi nas protivnik mogao kazniti zbog nekakvih nepromišljenosti i neodgovornosti u igri. Svaku priliku za pobjedom ćemo uzeti. Imamo još dosta prostora za napredak te da podignemo razinu naše igre", rekao je trener Osijeka Zoran Zekić koji u susretu s Rijekom neće moći računati na Matea Baraća koji je operiran nakon problema sa slijepim crijevom.

Hrvatski viceprvak je uoči trećeg kola drugi s također dvije upisane pobjede, a u proteklom je tjednu proslavio 70. rođendan te je u sklopu prve utakmice trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu gostovao kod Istanbul Basaksehira s kojim je odigrao 0:0.

"U prve dvije prvenstvene utakmice Osijek je pobijedio, klub se očito uspio srediti i financijski stabilizirati. U pozitivnoj su atmosferi, mentalno i fizički u boljem stanju nego protekle sezone. Kod nas će doći do nekih promjena u sastavu. Oni koji dobiju priliku morat će pokazati da je zaslužuju. Znam da neki to jedva čekaju", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Zeleno-žuti Lokomotivu dočekuju kao posljednji s dva poraza i bez osvojenog prvenstvenog boda, a u susretu s Lokomotivom neće moći računati na Josipa Vukovića zbog suspenzije, dok su svoje redove ovoga tjedna popunili Goranom Parackim i Theophilusom Solomonom, a odigrali su i prijateljski susret s Novigradom koji je završio bez pobjednika, 3:3.

Lokosi na Drosinu odlaze kao šesti s upisanim remijem i porazom te jednim sakupljenim bodom, a u ovome su tjednu zaigrali u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu u sklopu koje su odigrali 0:0 s ukrajinskom Vorsklom.

"U nedjelju nas dočekuje Istra koja je tradicionalno neugodan domaćin i svakako nas očekuje teška utakmica na Aldo Drosini. No, vjerujemo u našu kvalitetu i u pozitivan rezultat. Iako smo mislima svi već u Ukrajini, idemo u Pulu odigrati utakmicu na visokoj razini i naravno dati sve od sebe kako bismo pobijedili", rekao je Lokomotivin Karlo Bartolec.

Crveni se uoči 20. gradskog derbija nalaze na osmom mjestu s ostvarenim jednim neriješenim rezultatom te jednim pretrpljenim porazom, kao i jednim bodom, a u ovome su tjednu odigrali prijateljski susret sa Šibenikom kojeg su svladali 4:2.

"Hajduk je favorit u ovom susretu, ali favoriti uvijek ne pobjeđuju, nastojat ćemo pobijediti, ali i neriješen rezultat uz postignut pogodak ne bi bio loš. Igračima nije lako i jednostavno, psihološki pritisak zbog tog niza bez postignutog pogotka je velik, ali radili smo mnogo na protoku lopte i završnici. Sami smo se doveli u ovakvu situaciju te sami iz nje moramo izaći", rekao je trener Splita Vjekoslav Lokica.

Bili na Park mladeži stižu kao peta momčad na tablici s jednim slavljem te odigranom utakmicom manje u novoj sezoni hrvatskog nogometnog prvenstva, a proteklog su tjedna upisali slavlje 3:0 nad Oleksandrijom u prvom susretu trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

"Imali smo dobar start kako u Europi tako i u domaćem prvenstvu, no nam ne znači ništa ukoliko ne pobijedimo Split. Odmah smo se prebacili na Split jer svaka sljedeća utakmica je najvažnija za Hajduk, a ujedno je i nova prilika za igrače. U momčadi vlada odlična atmosfera, to me raduje. Dobro smo analizirali protivnika, znamo kako igraju, kakav je sustav igre, imaju čvrstu obranu i brzi protunapad", izjavio je trener Hajduka Marijan Pušnik koji neće moći računati na Frana Tudora, Lorenca Šimića i Jeffersona de Jesusa Santosa.

Susret trećeg kola MAXtv Prve lige između Osijeka i Rijeke na rasporedu je u 19 sati na Gradskom vrtu, a u istom će terminu na Drosini zaigrati Istra 1961 i Lokomotiva, dok će Split i Hajduk na Parku mladeži snage odmjeriti u 21 sat.

Izvori: nk-osijek.hr, nk-rijeka.hr, nklokomotiva.hr, rnksplit.hr

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll

Ljestvica

1.Rijeka36+4888
2.Dinamo36+4486
3.Hajduk36+3969
4.Osijek36+1566
5.Lokomotiva36+344
6.Istra 196136-1639
7.Slaven Belupo36-938
8.Inter-Zaprešić36-3128
9.Cibalia36-5321
10.Split36-4018