Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Podjele bodova na Drosini i Gradskom vrtu

Remi Osijeka i
Hajduka te Istre 1961
i Slaven Belupa

14.08.2016.
Remi Osijeka i Hajduka te Istre 1961 i Slaven Belupa
foto: Radiša Mladenović
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U prvom susretu ove nedjelje u sklopu petog kola MAXtv Prve lige Istra 1961 i Slaven Belupo na Drosini su odigrali 0:0, dok su kolo potom na Gradskom vrtu zaključili Osijek i Hajduk remijem 1:1.

Istra 1961 - Slaven Belupo 0:0 (0:0)

Zeleno-žuti su s posljednje pozicije na ljestvici dočekali Koprivničane te uz jedan neriješeni rezultat i tri pretrpljena poraza, kao i jedan osvojeni bod, dok su Farmaceuti u Pulu otišli kao peti te s po dva slavlja i dva remija, kao i osam sakupljenih bodova.

Na Aldo Drosini susret domaćina Istre 1961 te gostiju iz Koprivnice završio je bez pogodaka i pobjednika te podjelom bodova.

Osijek - Hajduk 1:1 (1:1)

Bijelo-plavi su se uoči susreta petoga kola domaćeg prvenstva našli na četvrtom mjestu na tablici s tri pobjede i jednim porazom te devet prvenstvenih bodova, dok su Bili, pak, treći s jednakim omjerom kao i Osijek, točnije, s tri pobjede i jednim porazom, kao i devet bodova.

Goste u uvodno vodstvo dovodi Ante Erceg u 12. minuti. Said Ahmed Said je glavom ubacio loptu u šesnaesterac za Ercega koji sa sedam metara sigurno pogađa za 1:0.

Sedam minuta kasnije Osijek poravnava rezultat, a konačnih 1:1 u 19. minuti postavlja novo pojačanje domaćina Muzafer Ejupi. Borna Barišić ubacio je loptu i proigrao Andreja Lukića, a odbijenu loptu kupi Ejupi za domaći pogodak na Gradskom vrtu.

 

14.08.2016., Aldo Drosina, Pula. Gledatelja: 1003
Suci: Goran Gabrilo, Mario Pepur, Hrvoje Radić
Četvrti sudac: Duje Strukan
Istra 1961
0
Slaven Belupo
0
12Vanja Iveša12Antun Marković
25Kenan Hadžić7Stefan Savić
74'
16Nikola Žižić8Soren Ejlersgard Christensen
20Darko Mišić5Aleksandar Jovičić
18Asen Kirilov Georgiev20Mario Gregurina
46'
10Abdelhakim Nour Bouhna16Vedran Purić
11Goran Roce
83'
24Dino Štiglec
77Šime Gržan
56'
18Gordan Barić
46'
9Theophilus Solomon26Božo Musa
35Goran Paracki17Mario Burić
4Dejan Polić
67'
22Mirko Ivanovski
Pričuvni igrači
1Ivan Brkić1Goran Blažević
2Renato Gojković3Marko Martinaga
8Nikola Prelčec
67'
13David Arap
15Risto Mitrevski19Nikola Katić
46'
24Ivor Ljubanović
83'
27Dominik Radić
74'
99Jamilu Collins
56'
21Goran Zakarić
46'
17Sung Min Hong23Helder Ribeiro Silva
Treneri
Goran TomićŽeljko Kopić

Ove nedjelje peto kolo MAXtv Prve lige zaključit će Istra 1961 i Slaven Belupo te Osijek i Hajduk.

Zeleno-žuti s posljednje pozicije na ljestvici dočekuju Koprivničane te uz jedan neriješeni rezultat i tri pretrpljena poraza, kao i jedan osvojeni bod, dok su ovoga tjedna u svoje redove doveli brazilskog nogometaša Marija Lucija.

"Dolazi nam Slaven Belupo, momčad koja je u kontinuitetu dobrih igara. Oni praktički godinu dana uigravaju momčad s jednim trenerom i to se odmah vidi. Za nas u ovom trenutku ne postoji laka utakmica pa tako to neće biti ni ova. Ipak, igramo na domaćem terenu i garantiram da će momčad dati svoj maksimum. Za sada je Stepčić i dalje upitan za susret jer je ozljeda ipak bila neugodnija nego što smo mislili. Treninzima se priključio Mario Lucio, ali on neće imati pravo nastupa ove nedjelje", prokomentirao je trener Istre 1961 Goran Tomić.

Farmaceuti u Pulu odlaze kao peti te s po dva slavlja i dva remija, kao i osam sakupljenih bodova, dok su proteklog tjedna u svoje redove doveli 25-godišnjeg brazilskog napadača Hebera Dos Santosa koji je ugovor potpisao na dvije godine, a iste je napustio Muzafer Ejupi.

"Puljani sigurno očekuju pobjedu, igra se na njihovu travnjaku, no mi smo spremni za dvoboj. Imamo određenih problema s početnim sastavom, Pokrivač neće nastupiti zbog viroze, a Međimorec zbog ozljede. Međutim, osobno očekujem da ćemo biti na visokoj razini te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", izjavio je trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Bijelo-plavi se uoči susreta petoga kola domaćeg prvenstva nalaze na četvrtom mjestu na tablici s tri pobjede i jednim porazom te devet prvenstvenih bodova, dok su u ovome tjednu iz Slaven Belupa u svoje redove doveli 27-godišnjeg makedonskog napadača Muzafera Ejupija, a u kombiniranom sastavu Osijek je u prijateljskom susretu odigrao 2:2 s Hrvatskim dragovoljcem.

"Lesjak je protiv Lokomotive dobio jak udarac, sumnjam da bi mogao biti spreman za Hajduk. Dobro radimo, koncentrirani smo na ono što trebamo i možemo pružiti i ne razmišljamo previše o protivniku. Ne zato što smo bahati, nego iz razloga što imamo još nekih svojih problema pa ih nastojimo riješiti i smanjiti pogreške u igri. Momčad mora biti 200 posto unutra, nema kod nas nikakve euforije, nitko nije poletio uslijed gostujućih pobjeda. Naprotiv, svi u našim redovima jako dobro znaju da moraju biti u top izdanju da bismo ostvarili priželjkivano", rekao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Bili su, pak, treći s jednakim omjerom kao i Osijek, točnije, s tri pobjede i jednim porazom, kao i devet bodova, a ovoga tjedna momčad Hajduka raskinula je ugovor s Artemom Radčenkom.

"Za nas je gostovanje kod Osijeka teška utakmica. Uložili su mnogo više nego mi, doveli su kvalitetne igrače.Osijek ima tri pobjede u gostima, kod kuće je izgubio samo od Rijeke i to u ravnopravnoj utakmici. To je protivnik koji se nalazi pri vrhu ljestvice i tako se treba i odnositi prema njemu. Znam sve njihove igrače, jaki su fizički, iskusni su, prosjek godina momčadi je veći nego naš, no idemo u Osijek po pobjedu, igrati otvoreno i muški", kazao je trener Hajduka Marijan Pušnik za čiju momčad neće moći zaigrati Zoran Nižić, Tino Sven Sušić, Zvonimir Kožulj i Hrvoje Milić zbog ozljeda te Franck Ohandza koji je otputovao u Pariz.

Susret petoga kola MAXtv Prve lige između Istre 1961 i Slaven Belupa na Drosini je na rasporedu u 19 sati, dok će Osijek i Hajduk na Gradskom vrtu zaigrati od 21 sat.

Izvori: nkistra1961.hr, nk-osijek.hr

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll