Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Bodovi za hrvatskog viceprvaka i Bijelo-plave

VIDEO: Rijeka bolja
od Intera, Osijek
svladao Lokomotivu

23.10.2016.
VIDEO: Rijeka bolja od Intera, Osijek svladao Lokomotivu
foto: Nikola Kurti
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

U prvom susretu ove nedjelje u sklopu 13. kola MAXtv Prve lige Osijek je minimalno svladao Lokomotivu, dok je Rijeka zatim istim rezultatom pobijedila Inter-Zaprešić.

Osijek - Lokomotiva 1:0 (0:0)

Bijelo-plavi su kao četvrti dočekali Lokomotivu te uz sedam slavlja, tri neriješena rezultata i dva pretrpljena poraza, kao i 24 osvojena boda, dok su Lokosi u Osijek otišli s pozicije niže te s četiri pobjede, dva remija i šest poraza, kao i 14 sakupljenih bodova.

Nakon što su mreže mirovale u prvome poluvremenu, u 57. minuti Gabrijel Boban proigrava Nikolu Matasa koji ubacuje loptu za Antonija Peroševića koji je, pak, siguran za domaćih, a potom i konačnih 1:0.

Rijeka - Inter-Zaprešić 1:0 (0:0)

Hrvatski viceprvak s vrha ljestvice ugostio je Inter te uz deset slavlja i dva neriješena rezultata, kao i 32
prvenstvena boda, dok je Div iz predgrađa u Rijeku stigao kao šesti s dvije pobjede, šest remija i četiri poraza te 12 bodova.

U prvome dijelu susreta mreže su mirovale, no u 67. minuti pobjedu domaćinu pogotkom donosi Franko Andrijašević po ubačaju Josipa Mišića.

23.10.2016., Stadion Gradski vrt, Osijek. Gledatelja: 1816
Suci: Ivan Bebek, Goran Perica, Robi Kezele
Četvrti sudac: Marin Vidulin
Osijek
1
Lokomotiva
0
1Zvonimir Mikulić12Danijel Zagorac
26Nikola Matas7Lovro Majer
28Andrej Lukić25Jan Doležal
36'
5Benedik Mioč31Luka Capan
30Josip Knežević
82'
14Luka Ivanušec
68'
3Borna Barišić18Eros Grezda
54'
61'
4Mateo Barać9Mirko Marić
25Milovan Petrovikj
46'
5Siniša Rožman
85'
7Gabrijel Boban44Ante Majstorović
51'
9Muzafer Ejupi
90'
20Denis Kolinger
22Domagoj Pušić
71'
13Amir Rrahmani
Pričuvni igrači
13Marko Malenica23Ivan Filipović
10Antonio Perošević
57'
46'
15Frano Filipović
23Alen Grgić
90'
17Endri Cekici
85'
17Mislav Leko21Tibor Halilović
68'
27Dmytro Lopa28Maksim Oluić
16Mihael Žaper32Bruno Rihtar
21Mile Škorić
82'
40Petar Bočkaj
61'
Treneri
Zoran ZekićTomislav Ivković

Ove nedjelje 13. kolo MAXtv Prve lige zaključit će Osijek i Lokomotiva te Rijeka i Inter-Zaprešić.

Bijelo-plavi kao četvrti dočekuju Lokomotivu te uz sedam slavlja, tri neriješena rezultata i dva pretrpljena poraza, kao i 24 osvojena boda, dok su ovoga tjedna u prijateljskom susretu svladali Valpovku 6:1.

"Gledali smo Lokomotivu, imamo dosta respekta prema njima, posebno u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Oni su mlada i motorična momčad, iznimno potentna, pokazali su nakon ispadanja i Europe svoju pravu vrijednost, a znali smo i prije da su kvalitetni i opasni. Jasno je da ćemo morati biti oprezni i koncentrirati, teren će također biti zahtjevan za igru, pa ćemo uslijed svega toga i sastaviti odgovarajuću momčad. Puno je detalja o kojima trebamo razmišljati, kako se postaviti i na koji način odigrati ovu utakmicu", rekao je trener Osijeka Zoran Zekić koji u susretu s Lokomotivom neće moći računati na Aljošu Vojnovića zbog kartona te Zorana Arsenića zbog suspenzije.

Lokosi u Osijek dolaze s pozicije niže te s četiri pobjede, dva remija i šest poraza, kao i 14 sakupljenih bodova, dok su u sklopu četvrtog kola hrvatskog nogometnog prvenstva u Kranjčevićevoj poraženi 2:3.

Hrvatski viceprvak s vrha ljestvice ugostit će Inter te uz deset slavlja i dva neriješena rezultata, kao i 32 prvenstvena boda, a ovoga tjedna Rijeka je u prijateljskom susretu sa 6:0 svladala Naprijed.

"Svi u svlačionici svjesni smo činjenice da moramo biti optimalni da bismo došli do našeg cilja protiv suparnika o kojem se sve zna. Posljednji rezultati moraju biti dodatan motiv za nas da potvrdimo za što smo sposobni. Ništa se neće dogoditi samo od sebe. Moramo napraviti sve da u utakmici pokažemo ono što znamo i za što smo sposobni", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Div iz predgrađa u Rijeku stiže kao šesti s dvije pobjede, šest remija i četiri poraza te 12 bodova, a u četvrtom je kolu domaćeg prvenstva na svom terenu odigrao 1:1 s Riječanima, dok u susretu s Rijekom ne može računati na Mislava Komorskog zbog kartona.

"Pobjeda nad Cibalijom omogućila nam je dobru zalihu i možemo reći da nam gostovanje u Rijeci dolazi u najboljem trenutku, u situaciji kada imamo mir. Rijeka djeluje strašno moćno i agresivno, zasluženo drži prvo mjesto u Prvoj ligi. Postoji nešto u tezi da Riječani teško s nama izlaze na kraj. Mi smo im "crna mačka" i pokušat ćemo im opet bodovno napakostiti. Bod bi za nas bio velik, ali uvijek govorim igračima kako i najbolje svjetske momčadi ponekad znaju izgubiti. Događa se to i Barceloni, Manchester Cityju, Bayernu... Rijeka još nije izgubila, ali i to se jednom mora dogoditi. Ukoliko domaćina natjeramo u nervozu i ako ćemo što duže držati nulu, izgledi za uspjeh na Rujevici će rasti", izjavio je trener Inter-Zaprešića Samir Toplak.

Susret 13. kola MAXtv Prve lige između Osijeka i Lokomotive na Gradskom vrtu na rasporedu je u 15 sati, dok će Rijeka i Inter-Zaprešić na Rujevici zaigrati od 17 sati.

Izvori: nk-osijek.hr, nk-rijeka.hr, inter.hr