Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Prvi bodovi za Modre i Bile

Dinamo svladao
Lokomotivu, Hajduk
pobijedio Cibaliju

17.07.2016.
Dinamo svladao Lokomotivu, Hajduk pobijedio Cibaliju
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U prvom susretu dana ove nedjelje u sklopu prvog kola MAXtv Prve lige Dinamo je na Maksimiru svladao Lokomotivu 3:1, dok je kolo zaključio Hajduk pobjedom nad Cibalijom 2:0.

Dinamo - Lokomotiva 3:1 (2:1)

Gosti na Maksimiru prvi dolaze u vodstvo te preko Ivana Fiolića, kojeg povratnom loptom poslužuje Jan Doležal, u 16. minuti osiguravaju 1:0. Hilal Soudani po asistenciji Borne Sose u 29. minuti poravnava rezultat da bi u 44. minuti Armin Hodžić, na dodavanje Paula Machada, postavio 2:1.

Konačnih 3:1 u 54. minuti postavio je svojim drugim pogotkom u susretu Hodžić.

Cibalia - Hajduk 0:2 (0:1)

Hajduk je u Vinkovcima poveo u 18. minuti pogotkom Tome Bašića te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

U 90. minuti Zvonimir Kožulj postavio je konačnih 2:0.

17.07.2016., Stadion Maksimir, Zagreb. Gledatelja: 2103
Suci: Igor Pajač, Vedran Đurak, Davor Kožarec
Četvrti sudac: Ivan Vučković
Dinamo
3
Lokomotiva
1
1Antonijo Ježina23Ivan Filipović
20Marko Pjaca
61'
2Karlo Bartolec
2El Arabi Hilal Soudani
29'
3Fran Karačić
8Domagoj Antolić9Mirko Marić
78'
10Paulo Ricardo Ribeiro De Jesus Machado10Ivan Fiolić
16'
55'
15Armin Hodžić
45'
54'
16Josip Ćorić
23Gordon Schildenfeld17Endri Cekici
24Ante Ćorić
58'
19Herdi Prenga
15'
26Filip Benković25Jan Doležal
46'
35Borna Sosa
66'
30Ivan Šunjić
37Petar Stojanović40Petar Bočkaj
Pričuvni igrači
98Adrian Šemper33Marko Mikulić
5Jonas Gomes De Sousa4Josip Ćalušić
11Antenor Junior Fernandes Da Silva Vitoria
61'
5Siniša Rožman
84'
46'
19Josip Pivarić
66'
6Matej Rodin
22Leonardo German Sigali7Lovro Majer
55'
30Marko Rog
58'
8Luka Begonja
78'
90Damir Šovšić20Jakov Puljić
Treneri
Zlatko Kranjčar

Prvo kolo MAXtv Prve lige zaključit će ove nedjelje Dinamo i Lokomotiva te Cibalia i Hajduk.

Hrvatski prvak pripreme za novu sezonu započeo je 9. lipnja pod vodstvom trenera Zorana Mamića, no novim je trenerom Modrih ubrzo postao Zlatko Kranjčar. Momčadi su se priključili Jonas Gomes de Sousa i Ali Karimi, a tijekom priprema Dinamo je upisao pobjedu nad Kopenhagenom, poraz od Slavije iz Pleternice te remi sa Steauom, a započeo je i svoj europski put, u Makedoniji je kod skopskog Vardara upisao pobjedu 2:1 u sklopu prve utakmice drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

"Čeka početak Prvenstva gdje želimo u gradskom derbiju krenuti pobjedom kako bismo odmah pokazali da smo momčad koja želi obraniti naslov prvaka. Igračima sigurno nije potreban dodatan motiv, znaju da se moraju nametnuti da bi se izborili za svoje mjesto u momčadi i veselimo se utakmici", izjavio je trener Dinama Zlatko Kranjčar.

Lokomotiva je u sezonu krenula s novim trenerom Valentinom Barišićem, a u svoje je redove dovela i Petra Bočkaja, Tibora Halilovića i Danijela Zagorca, dok su Lokose napustili Tomislav Mrčela i Karlo Bručić. Tijekom priprema Lokomotiva je upisala tri pobjede (Zagreb, Sloboda, Škendija), a zaigrala je i u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu u kojem je izbacila Santa Colomu iz Andore, a u prvoj je utakmici drugog pretkola Europske lige u gostima kod Rovaniemija odigrala 1:1. Također, klupu Lokomotive prije prve je utakmice sa Santa Colomom napustio trener Barišić.


"Budimo realni, Dinamo je naš najbolji hrvatski klub tako da bi bili jako zadovoljni ako bi uspjeli izvući neriješen rezultat i kada bi se vratili na Kajzericu s osvojenim bodom. Ritam nam je jako zahtjevan, imamo tri veoma bitne i teške utakmice u samo sedam dana, no nama je cilj biti u vrhu tablice u Prvenstvu i pokušati otići što dalje u Europi", kazao je uoči susreta s Dinamom Josip Ćorić.

Novi prvoligaš Cibalia pripreme je započela 12. lipnja, a njene redove popunili su Tiago Faria, Marko Pervan, Perica Šare, Jure Jerbić, Ivan Prskalo te Matej Karačić. Tijekom priprema Cibalia je upisala dvije pobjede (Sapci, Krasnodar) i četiri poraza (Široki Brijeg, Zrinjski, Radomlje, Vorskla Poltava), a osvojila je i treće mjesto na 25. međunarodnom memorijalnom turniru Zvonko Mikolčević.

Hajduk je također početkom lipnja krenuo s novim pripremama i novim trenerom Marijanom Pušnikom, a u svoje je redove doveo Zvonimira Kožulja, Marka Ćosića, Antu Ercega, Hysena Memollu, Abdoulayea Diarru, Saida Ahmeda Saida i Marka Futacsa. Tijekom priprema Hajduk je upisao pet pobjeda (Vorwärts, Žalgiris, Split, Slavia, Junak), dva remija (Mosor, Ujpest) i jedan poraz (Aluminij). Hajduk je, također, u svom prvom europskom nastupu, drugom pretkolu Europske lige, igrao u Rumunjskoj, na gostovanju kod Iasija, a susret je naposljetku završio bez pobjednika, 2:2.

"Cibalia ima najviše motiva jer je tek ušla u Prvu ligu. Bit će pun stadion i očekujem puno borbe. Kolegu Stanka Mršića znam godinama i poznajem kako igraju njegove momčadi. Da bi ostvarili pobjedu na ovakvom gostovanju moramo super odigrati i puno trčati", rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik.

Vrijedi istaknuti i kako se u novu sezonu MAXtv Prve lige kreće s novim odlukama Komisije za sigurnost HNS-a, kao i s promjenama u Pravilima nogometne igre.

Susret prvoga kola MAXtv Prve lige između Dinama i Lokomotive na rasporedu je u 19 sati, dok će Cibalia i Hajduk zaigrati od 21 sat.

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll