Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Info

Opći uvjeti korištenja

Ovi uvjeti korištenja objavljeni su 27. listopada 2017. na prvahnl.hr

Opći uvjeti korištenja
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dobrodošli na internetske stranice Prve hrvatske nogometne lige. Hrvatski nogometni savez Vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja svojih stranica koje je podložno ovdje navedenim Općim uvjetima korištenja.

I. Primjena općih uvjeta korištenja

1. U slučaju pristupa i/ili korištenja domena hnl.hr i svih povezanih poddomena (dalje u tekstu: "web servis") te pripadajućeg sadržaja (uključujući tekst, fotografije, statistiku, audiovizualna i glazbena djela), aplikacija, softvera i usluga koje se omogućavaju putem web servisa bez obzira na način korištenja, Korisnik izričito pristaje bez ikakvih ograničenja ili rezervi na korištenje i uporabu web servisa u skladu s ovim Općim uvjetima korištenja (dalje u tekstu: "Uvjeti"), a reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja/uporabe web servisa vrši se u skladu s ovim Uvjetima.

2. Hrvatski nogometni savez zadržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge web servisa u svako doba, uključivo i pristup web servisu. HNS pridržava pravo djelomično ili u potpunosti ograničiti pružanje određenih usluga u slučaju kršenja odredbi Uvjeta.

3. Korištenjem sadržaja web servisa, Korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

4. Hrvatski nogometni savez zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.

 

II. Sadržaj, softver, usluge i aplikacije web servisa

5. Hrvatski nogometni savez polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

6. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web servisu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti na način koji je protivan ovim Uvjetima bez privole/suglasnosti HNS-a.

7. Sadržaj, vizualni identitet, aplikacija i sofver zaštićeni su u skladu s odrebama Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakonom o žigu te Kaznenim zakonom. Posebno je izričito zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj, vizualni identitet, aplikacije i sofver web servisa, osim iznimno kada je takva mogućnost predviđena ovim Uvjetima ili je rezultat prethodnog odobrenja Hrvatskog nogometnog saveza. Dopušteno je reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti članaka, vijesti i intervjua isključivo ako se isto vrši pod sljedećim (kumulativnim) uvjetima:

a) Kao autor prenesenog sadržaja mora biti navedena stranica prvahnl.hr uz obvezu poštivanja integriteta izvornog sadržaja. b) U slučaju prijenosa sadržaja, na početku, unutar ili na kraju tekstualnog sadržaja izdvojit će se direktna poveznica koja vodi na izvorni sadržaj na prvahnl.hr, a koji omogućava otvaranje izvornog teksta u zasebnom prozoru web preglednika. Isto tako, na početku, unutar ili na kraju tekstualnog sadržaja stajat će izdvojeni tekst: "Ovdje pročitajte izvorni tekst" povezan direktnom poveznicom na sam izvorni materijal. c) Preneseni sadržaj mora zadržati inicijalnu cjelovitost te u skladu s tim izvornom sadržaju nije dozvoljeno mijenjati izvorni smisao i cjelovitost (primjerice temeljem uredničkog kraćenja i/ili autorskog slobodnog interpretiranja izvornika), kako bi se izbjegli nesporazumi proizašli iz dokazivanja porijekla informacije te utvrđivanja preslobodne interpretacije sadržaja.

8. Za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje ili priopćavanje javnosti fotografija ili video zapisa izvorno objavljenih na prvahnl.hr u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti suglasnost HNS-a putem e-maila press@hns-cff.hr. Preuzimanje fotografija ili video zapisa bez izričitog dopuštenja HNS-a je zabranjeno.

9. Usluge web servisa zabranjeno je koristiti u komercijalne svrhe. Pohrana ili kopiranje sadržaja za bilo koju svrhu osim za osobnu uporabu izričito je zabranjena. Osobito je zabranjeno korištenje web servisa na način da se pristup istome može vršiti putem druge stranice ili portala putem poveznice, "mirrora" ili na drugi sličan način koji omogućava da se stranice web servisa otvaraju unutar tuđe domene, portala ili stranice.

10. Nositelj svih prava iskorištavanja i ostalih prava na sadržaju web servisa je Hrvatski nogometni savez. Određeni sadržaj može biti preuzet ili kreiran od strane partnera u kojem slučaju Hrvatski nogometni savez ne odgovara za kašnjenja, netočnosti, greške te eventualnu štetu koja proizlazi iz takvog sadržaja, aplikacija i softvera. Hrvatski nogometni savez ne odgovora za bilo koji oblik štete koji je nastao neovlaštenom i/ili nepravilnom uporabom i/ili zlouporabom web servisa od strane korisnika.

11. U slučaju neovlaštenog, nedopuštenog i/ili protuzakonitog korištenja bilo kojeg sadržaja (tekst, fotografije, aplikacije, softver, audiovizualna i glazbena djela) web servisa, Hrvatski nogometni savez pridržava pravo potraživati naknadu cjelokupne štete te pokrenuti građanski i kazneni postupak pred nadležnim sudovima.

 

III. Zaštita privatnosti i osobnih podataka

12. Hrvatski nogometni savez obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost korisnika web servisa te će eventualno prikupljene podatke koristiti isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima.

13. Hrvatski nogometni savez može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa, samo ako iste Korisnik dobrovoljno dostavi HNS-u. HNS će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja što kvalitetnijeg pružanja svih usluga. Prikupljeni podaci neće se dostavljati trećim stranama bez dopuštenja korisnika.

14. Hrvatski nogometni savez pridržava pravo prikupljanja, obrade i objave podataka o korisnicima koji se odnose na način uporabe web servisa te demografske pokazatelje, ali isključivo bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

15. Hrvatski nogometni savez prikuplja i bilježi podatke o „Internet Protocol - (IP)“ adresi korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova ili unapređivanja tehničkih aspekata web servisa.

16. Hrvatski nogometni savez će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja web servisa od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke HNS koristit će isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

 

IV. Kolačići

17. Kako bi stranica web servisa imala sve funkcionalnosti na računalo korisnika pohranjuje se malena količina podataka tzv. kolačići. Kolačić je informacija spremljena na računalo korisnika od stranice web servisa koju posjetite. Sve informacije o kolačićima na prvahnl.hr možete pročitati na sljedećoj poveznici: http://prvahnl.hr/info/privatnost-korisnika/

 

V. Općenito

18. Ovi Uvjeti tumače se i primjenjuju u skladu s pravom Republike Hrvatske, a za slučaj spora isključivo je nadležan sud u Zagrebu.

Ljestvica

1.Dinamo000
2.Gorica000
3.Hajduk000
4.Istra 1961000
5.Lokomotiva000
6.Osijek000
7.Rijeka000
8.Slaven Belupo000
9.Šibenik000
10.Varaždin000