Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Počelo novo izdanje MAXtv Prve lige

Kasni golovi za
pobjedu Slavena na
otvaranju

15.07.2016.
Kasni golovi za pobjedu Slavena na otvaranju
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Utakmicom Slaven Belupa i Inter-Zaprešića u Koprivnici započelo je još jedno hrvatsko nogometno prvenstvo.

 

Prvu utakmicu prvog kola MAXtv Prve lige u sezoni 2016./2017. odigrali su u Koprivnici domaći Slaven Belupo i gosti iz Zaprešića, a sva su tri boda naposljetku ostala domaćinima.

Početni rezultat 0:0 na semaforu je stajao sve do 83. minute dvoboja, kada je Slaven Belupo kapitalizirao svoju brojčanu prednost na terenu. Naime, Interu je u 62. minuti isključen Kolar, a u 82. minuti i Mesfin-Mulugeta, da bi potom Štiglec zabio za vodstvo.

Konačnih 2:0 postavio je Arap u drugoj minuti sudačke nadoknade. Slaven Belupo tako je poveo na tablici, a prvo se kolo u subotu nastavlja susretima Istre 1961 i Osijeka te Splita i Rijeke.

15.07.2016., Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš', Koprivnica. Gledatelja: 620
Suci: Damir Batinić, Tomislav Petrović, Kruno Šarić
Četvrti sudac: Tihomir Pejin
Slaven Belupo
2
Inter-Zaprešić
0
12Antun Marković1Ivan Čović
20Mario Gregurina
46'
7Josip Šoljić
76'
16Vedran Purić4Silvije Begić
47'
9Muzafer Ejupi8Andrea Ottochian
79'
4Vinko Međimorec9Marko Kolar
62'
7Stefan Savić
61'
14Marjan Altiparmakovski
64'
24Dino Štiglec
83'
15Mislav Komorski
26Božo Musa20Khaled Mesfin
24'
81'
8Soren Ejlersgard Christensen22Jakov Filipović
10Nikola Pokrivač
54'
28Tomislav Mazalović
22Mirko Ivanovski
78'
27Zoran Danoski
87'
Pričuvni igrači
1Goran Blažević12Ante Mrmić
3Marko Martinaga5Luka Kunštić
13David Arap
90'+2'
78'
11Ivan Mamut
87'
18Gordan Barić
61'
29Tomislav Hanžek
79'
19Nikola Katić32Roko Prša
17Mario Burić
46'
25Mario Brlečić
64'
5Aleksandar Jovičić
Treneri
Željko KopićSamir Toplak

Novu sezonu MAXtv Prve lige otvorit će ovoga petka u Koprivnici Slaven Belupo i Inter-Zaprešić.

Slaven Belupo je proteklu sezonu završio na sedmoj poziciji na ljestvici, a s pripremama za novu započeo je 7. lipnja. Iza sebe je ostavio četiri pripremne pobjede (Borac, Paksi, Celje, Aluminij), jedan remi (Hrvatska U-19) te jedan poraz (Honved), a u novu sezonu je krenuo i s brazilskim nogometašem Hlederom Riberijom Silvom, Goranom Zakarićem, Aleksandrom Jovičićem i Mirkom Ivanovskim, kao i upotpunjen svojim mladim snagama.

"U novu sezonu ulazimo na domaćem terenu te je želimo otvoriti dobrim rezultatom. Dobro smo odradili pripreme i spremno dočekujemo prvu utakmicu. Inter je kvalitetna momčad, prošle je sezone napravio velik iskorak osvojivši peto mjesto u Prvoj ligi te slijedi zahtjevan susret", kazao je uoči prvog susreta nove sezone MAXtv Prve lige trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Momčad Intera iz Zaprešića, koja je prethodnu sezonu završila kao peta, nešto je kasnije od drugih prvoligaša krenula u pripreme za novu sezonu te bez Ilije Nestorovskog, Dominika Radića, Dominika Glavine, Jakova Puljića, Matheusa Cassinija, Josipa Jurjevića, Marka Ćosića i Boštjana Freliha, dok su redove Diva iz predgrađa popunili Jakov Filipović, Ivan Mamut, Roko Prša, Tomislav Ceraj, Toni Martinac, Khaled Mesfin-Mulugeta, Marko Kolar, Marjan Altiparmakovski, Zoran Danonski i Mario Brlečić. Tijekom priprema Zaprešićani su, pak, upisali dvije pobjede (Tondach, Drava), dva remija (Zagreb, Stal) i tri poraza (Terek, Astra, Selekcija HUNS).

"Trebalo bi nam još malo vremena, ali nemamo ga. Momčad još nije na željenoj razini uigranosti i nemamo prave konture sastava. Primjerice, Altiparmakovski nam se priključio tek prije par dana. Moramo se u hodu uigravati te ojačati širinu igračkog kadra. No, došli smo do nekih odluka koje ćemo pokušati sprovesti već u Koprivnici. Vidjet ćemo kako će to sve skupa izgledati. U prvom nas kolu očekuje najteži suparnik, oni su favoriti, ali probat ćemo ih nekim taktičkim rješenjima omesti i iznenaditi te uzeti bod ili tri", rekao je uoči susreta sa Slaven Belupo trener Inter-Zaprešića Samir Toplak.

Vrijedi istaknuti i kako se u novu sezonu MAXtv Prve lige kreće s novim odlukama Komisije za sigurnost HNS-a, kao i s promjenama u Pravilima nogometne igre.

Susret prvoga kola MAXtv Prve lige između Slaven Belupa i Inter-Zaprešića u Koprivnici je na rasporedu u 20 sati.

Izvor: inter.hr

 

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll