Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Prvi bodovi za hrvatskog viceprvaka i Bijelo-plave

Rijeka pobijedila
Split, Osijek svladao
Istru 1961

16.07.2016.
Rijeka pobijedila Split, Osijek svladao Istru 1961
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U prvom susretu dana ove subote u sklopu prvoga kola MAXtv Prve lige Osijek je minimalno svladao Istru 1961, dok je Rijeka zatim s 3:0 bila bolja od Splita.

Istra 1961 - Osijek 0:1 (0:1)

Na Aldo Drosini momčad Istre 1961 dočekala je Bijelo-plave koji su poveli već u petoj minuti pogotkom glavom Antonija Peroševića na dodavanje Josipa Kneževića.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, a u 52. minuti domaćin je ostao s igračem manje na terenu nakon što je Šime Gržan zaradio drugi žuti karton. Osijek je, pak, s igračem manje ostao u 92. minuti, a teren je zbog drugog žutog kartona morao napustiti Tomislav Štrkalj.

Split - Rijeka 0:3 (0:1)

Hrvatskog viceprvaka u gostima na Parku mladeži u vodstvo je u osmoj minuti pogotkom glavom doveo Roman Bezjak po ubačaju Marina Tomasova da bi na 2:0 u 75. minuti povisio upravo Tomasov. Konačnih 3:0 u posljednjoj je minuti postavio Bezjak.

U nedjelju će prvo kolo MAXtv Prve lige zaključiti Dinamo i Lokomotiva te Cibalia i Hajduk.

16.07.2016., Park mladeži, Split. Gledatelja: 467
Suci: Fran Jović, Ivica Modrić, Krunoslav Ambrinac
Četvrti sudac: Dalibor Mlakar
Split
0
Rijeka
3
1Tomislav Duka32Andrej Prskalo
11Dražen Bagarić26Mate Maleš
42'
18Amir Rrahmani15Matej Mitrović
17Dino Špehar
78'
7Marin Tomasov
75'
86'
44Jure Obšivač11Roman Bezjak
7'
90'+1'
21Ivan Pešić
81'
6Stefan Ristovski
3Maksim Vitus29Marko Vešović
69'
19Elis Bakaj8Leonard Zuta
4Ante Majstorović17Mario Gavranović
55'
22Tomislav Šarić
46'
28Filip Bradarić
2Santiago Hernan Villafane18Josip Elez
Pričuvni igrači
12Marko Barešić12Simon Sluga
10Antonio Samac
78'
16Ivan Močinić
86'
14Marin Roglić23Odise Roshi
69'
8Toni Glavaš10Florentin Matei
7Ivan Jukić
90'
46'
22Aleksandar Šofranac
5Božo Mikulić5Dario Čanađija
15Matej Jukić
81'
27Josip Mišić
55'
Treneri
Goran SablićMatjaž Kek

U subotu se prvo kolo nove sezone MAXtv Prve lige nastavlja susretima Istre 1961 i Osijeka te Splita i Rijeke.

Istra 1961 s pripremama je započela 14. srpnja te je tijekom priprema upisala tri prijateljska slavlja (Umag, Triglav, Krško), dva remija (Gorica, Celje) te dva poraza (Spartak, Arsenal Tula), a u svoje je redove uoči početka nove sezone domaćeg prvenstva dovela Asena Georgieva, Lirima Kelmendija, Nikolu Prelčeca, Dejana Polića, Sung Min Honga i Valentina Stepčića, a u njene se redove vratio i Goran Roce.

Osijek je u pripremnom razdoblju upisao pobjedu nad pričuvnim sastavom Celja te četiri remija (Celje, Dinamo Bukurešt, Panduri, Jagielloni), a svoje je redove pojačao Bornom Barišićem, Mateom Baračem te Gabrijelom Bobanom.

"Osječani su sačuvali veći broj prošlosezonskih prvotimaca i doveli nekoliko dobrih igrača. Utakmica će stoga sigurno biti zahtjevna zadaća za nas na početku sezone na našem stadionu. Očekujem da će oni nastaviti igrati na isti način kao što su igrali prošle sezone. Oni su agresivna ekipa koja forsira duel i to ih je krasilo tijekom cijele prošle polusezone, žele kontakt, bez problema idu do žutog kartona i stoga smatram da nas čeka žešća utakmica", kazao je trener Istre 1961 Andrej Panadić.

Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić ima problema s ozljedama uoči početka nove sezone.

"Nakon što smo kompletne pripreme odradili bez ijednog većeg problema, u ovome smo tjednu bili suočeni s dosta teškoća. Džolan je izvan treninga, Barišić također nije u mogućnosti zaigrati na startu, a sada nam se ozlijedio i Grgić. Kada tomu dodamo da je upitno u kakvom će stanju biti Knežević i Boban, koje smo unatoč ozljedama poveli na put, jasno je da smo daleko od idealne situacije. Osim toga, ne možemo računati niti na Lesjaka koji ima tri žuta kartona koje prenosi iz prošle sezone, a Škorić je već dugo izvan trenažnog procesa. To naravno ne znači da moja momčad neće učiniti sve u nastojanju da se kući vratimo potpuno zadovoljni."

Split se također okupio početkom lipnja, njegove redove su napustili igrači iz Paname, kao i Zagorac, Galović, Miljković, Oremuš, Vrgoč te Blagojević, a popunili su ih Elis Flamur Bakaj, Aliyu Okechukwu, Tomislav Šarić i Santiago Villafane. Tijekom priprema Crveni su upisali pobjedu nad Kamen Ivanbegovinom, remi sa Stalom te dva poraza (Zrinjski, Dinamo Kijev).

"Pred nama je novo prvenstvo, samim time i novi izazovi. Posebnog imperativa nemamo, cilj Splita je da mirno brodi kroz Ligu, no težit ćemo, kao i uvijek, gorenjem domu tablice. Još uvijek smo u određenom procesu traženja, isprobavanja, bilo je mnogo odlazaka i dolazaka zbog čega će nam trebati još neko vrijeme da se uigramo. Rijeka nije doživjela posebne promjene, znamo o kakvoj se momčadi radi, spremni dočekujemo dvoboj s njima. Oni već nekoliko godina pušu Dinamu za vratom, pretendiraju na najvišu stepenicu i jasno je da će se tako postaviti i ove sezone. Međutim, uvjeren sam da nas ne mogu iznenaditi, oni su favoriti u ovom susretu, ali imamo mi svoj potencijal, spremni smo za njih i siguran sam da je sve moguće u dvoboju", rekao je trener Splita Goran Sablić.

Rijeka je s pripremama za novu sezonu započela 9. lipnja te je tijekom istih upisala četiri pobjede (Opatija, Polet, Skenderbeu, Koper), dva remija (Gorica, Aluminij) te jedan poraz (Zorya Luhansk). Redove Rijeke napustili su Bekim Balaj, Miral Samardžić i Josip Brezovec, dok su novi igrači hrvatskog viceprvaka postali Josip Elez i Aleksandar Šofranac.

"Spremni dočekujemo prvu utakmicu. Rijetko kada to kažem, no stvarno mogu reći da sam pripremama strašno zadovoljan, odrađene su 110 posto. Aklimatizacija novih igrača je jako dobro prošla, pokazali su da imaju karakter. S njima smo mijenjali užu obranu, a imamo i drugog golmana, to je sada Prskalo, koji je u prednosti, i počinje protiv Splita. Split, naravno, poštujemo, uvijek je u vrhu tablice i kvalitetan je suparnik", izjavio je trener Rijeke Matjaž Kek.

Vrijedi istaknuti i kako se u novu sezonu MAXtv Prve lige kreće s novim odlukama Komisije za sigurnost HNS-a, kao i s promjenama u Pravilima nogometne igre.

Susret prvoga kola MAXtv Prve lige između Istre 1961 i Osijeka na rasporedu je u 19 sati, dok će Split i Rijeka snage odmjeriti od 21 sat.

Izvori: nkistra1961.hr, nk-osijek.hr, rnksplit.hr, nk-rijeka.hr

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll

Ljestvica

1.Rijeka36+4888
2.Dinamo36+4486
3.Hajduk36+3969
4.Osijek36+1566
5.Lokomotiva36+344
6.Istra 196136-1639
7.Slaven Belupo36-938
8.Inter-Zaprešić36-3128
9.Cibalia36-5321
10.Split36-4018