Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Bodovi za Modre i Bile

Dinamo pobijedio
Istru 1961, Hajduk
svladao Lokomotivu

28.08.2016.
Dinamo pobijedio Istru 1961, Hajduk svladao Lokomotivu
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U prvom susretu ove nedjelje Hajduk je s 2:0 svladao Lokomotivu, dok je kolo zaključio Dinamo pobjedom 2:1 nad Istrom 1961.

Lokomotiva - Hajduk 0:2 (0:1)

Lokosi su momčad iz Splita dočekali kao posljednji na ljestvici s dva neriješena rezultata i četiri pretrpljena poraza te dva osvojena boda, dok su Bili u Zagreb otišli kao četvrti s tri pobjede, jednim remijem i dva poraza te deset sakupljenih bodova.

Gosti su poveli u 32. minuti pogotkom Ante Ercega nakon proigravanja Nikole Vlašića da bi u 44. minuti, tik pred odlazak na odmor, domaćin ostao s igračem manje na terenu. Crveni karton zaradio je Siniša Rožman.

U nastavku, točnije, u 63. minuti konačnih 2:0 autogolom postavlja Fran Karačić.

Istra 1961 - Dinamo 1:2 (0:1)

Zeleno-žuti su hrvatskog prvaka ugostili kao pretposljednji s po tri neriješena rezultata i poraza te tri prvenstvena boda, dok su Modri u Pulu stigli s druge pozicije te uz pet pobjeda i jedan remi, kao i 16 bodova.

U drugoj minuti susreta gosti dolaze do uvodnog vodstva. Junior Fernandes je u kaznenom prostoru u sredini pronašao Antu Ćorića koji pogađa za 1:0.

Odmah po povratku na teren nakon predaha, točnije, u 48. minuti pokušaj Filipa Benkovića iz slobodnog udarca brani domaći vratar Vanja Iveša, no odbijenu loptu kupi Hilal Soudani i postavlja gostujućih 2:0.

Konačnih 1:2 u 77. minuti postavlja, pak, Ivor Ljubanović na ubačaj Ivice Jurkića.

28.08.2016., Nogometni stadion Zagreb, Zagreb. Gledatelja: 1327
Suci: Igor Križarić, Borut Križarić, Marko Stolnik
Četvrti sudac: Mario Zebec
Lokomotiva
0
Hajduk
2
12Danijel Zagorac91Lovre Kalinić
16Josip Ćorić
75'
17Josip Juranović
31Luka Capan32Fran Tudor
10Ivan Fiolić26Toma Bašić
36'
18Eros Grezda
46'
11Franck Ohandza Zoa
66'
15Dino Perić5Lorenco Šimić
30Ivan Šunjić
53'
50Ante Erceg
29'
32'
70'
9Mirko Marić
67'
8Nikola Vlašić
5Siniša Rožman
33'
45'
23Zoran Nižić
40Petar Bočkaj18Zvonimir Kožulj
59'
44Ante Majstorović27Hysen Memolla
42'
Pričuvni igrači
23Ivan Filipović13Ivo Grbić
7Lovro Majer88Frane Vojković
66'
25Jan Doležal34Ardian Ismajli
3Fran Karačić
64'
46'
22Said Ahmed Said
14Luka Ivanušec
67'
9Márkó Futács
70'
17Endri Cekici15Ignacio Maganto Pérez
59'
11Ivan Antunović
75'
90Savvas Gkentsoglou
Treneri
Tomislav IvkovićMarijan Pušnik

U nedjelju će sedmo kolo MAXtv Prve lige zaključiti Lokomotiva i Hajduk te Istra 1961 i Dinamo.

Lokosi momčad iz Splita dočekuju kao posljednji na ljestvici s dva neriješena rezultata i četiri pretrpljena poraza te dva osvojena boda, a ovoga su tjedna završili i svoj europski put te nisu uspjeli osigurati mjesto u skupini Europske lige protiv Genka, dok je momčad napustio i Karlo Bartolec koji je preselio u redove danskog Nordsjaellanda.

Bili u Zagreb odlaze kao četvrti s tri pobjede, jednim remijem i dva poraza te deset sakupljenih bodova, a kao i Lokomotiva nisu uspjeli osigurati Europsku ligu nakon što je na Poljudu nakon izvođenja jedanaesteraca bolji bio Maccabi Tel Aviv.

"Lokomotiva je vrlo dobra momčad, iako to bodovi na tablici ne pokazuju. Vrlo dobri mladi igrači, njih pet, šest vrlo perspektivnih i dobro odabranih igra u Lokomotivi. S mnogo ozbiljnosti idemo u Zagreb, ne plašimo ih se, poštujemo ih i ne smije nas zavarati njihov broj bodova jer su kao i mi igrali i u Europi i u domaćem prvenstvu. Također, i oni su umorni i imaju soje probleme, no mi u Zagrebu trebamo igrati na tri boda", izjavio je trener Hajduka Marijan Pušnik koji u susretu neće moći računati na Tina Svena Sušića.

Zeleno-žuti će hrvatskog prvaka ugostiti kao pretposljednji s po tri neriješena rezultata i poraza te tri prvenstvena boda.

"S nestrpljenjem očekujemo utakmicu s Dinamom. Za te utakmice se trenira, za te utakmice se postaje nogometašem i tako da stvarno svi željno iščekujemo početak. Momčad je u dobrom stanju i mislim da smo dobro odradili ovaj tjedan i u momčadi vlada pozitivna atmosfera. Nažalost, imamo manjih problema s ozljedama tako da Stepčić ne konkurira za nastup, Mišić je van treninga zbog ozljede, a u četvrtak se na treningu ozlijedio i Collins te ćemo vidjeti što će biti s njim. Svi ostali su spremni. Dolazi nam najjača momčad Lige i tko god istrčao za njih u nedjelju sigurno to zaslužuje. Zato mi ne trebamo razbijati glavu oko toga hoće li biti u momčadi neka zamjena ili svi iz udarne postave. Kako bilo, mi nećemo istrčati na teren s bijelom zastavom jer je svaka utakmica prilika za osvajanje bodova, a tako mi vidimo i ovu utakmicu. Recept za igranje protiv Dinama je da se maksimalno podigne agresivnost, ono što od prvog dana naglašavam", rekao je trener Istre 1961 Goran Tomić.

Modri u Pulu stižu s druge pozicije te uz pet pobjeda i jedan remi, kao i 16 bodova, a u proteklom su tjednu preko Red Bull Salzburga osigurali mjesto u skupini Lige prvaka, dok im je ždrijeb donio susrete s Juventusom, Sevillom i Lyonom.

"Gledajući našu uspješnost u Ligi prvaka, logično da je utakmica u Puli opasna. Nadam se da će moj govor na treningu o posljednjoj utakmici te o utakmici s Istrom igrači prihvatiti i da će odreagirati na pravi način. Ovo je najopasnija utakmica ove sezone jer smo ispunili jedan cilj, ušli smo u Ligu prvaka, i vraćamo se sad u našu stvarnost i u Prvenstvo. Određena grupa igrača vjerojatno misli da je Prvenstvo lagano, ali upozorio sam ih da moraju odgovoriti kao što su igrali drugo poluvrijeme i produžetke u Salzburgu. Očekujem motiviranu Istru, kao što su inače svi motivirani protiv Dinama. Uz duboku vjeru u svoje igrače napravit ćemo sve da nas domaćin ne iznenadi, da pokažemo da smo lideri i da ne dovedemo u pitanje rezultat. Tražit ću dobru igru i tražim maksimum od svakog igrača. Istra će sigurno igrati zatvoreno i tražiti put za iznenađenje, a to ne smijemo dozvoliti. Nadam se kvalitetnoj igri i dobrom rezultatu. Schildenfeld je dobio udarac u soleus, nije trenirao jučer, Benković je osjetio aduktor još prije utakmice u Salzburgu, ali nadam se da nije ozbiljna ozljeda. Lešković je duže ozlijeđen, ali svi ostali konkuriraju", kazao je trener Dinama Zlatko Kranjčar.

Susret sedmoga kola MAXtv Prve lige između Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj je na rasporedu u 19 sati, dok će Istra 1961 i Dinamo na Drosini zaigrati od 21 sat.

Izvori: nkistra1061.hr, gnkdinamo.hr

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll

Ljestvica

1.Rijeka36+4888
2.Dinamo36+4486
3.Hajduk36+3969
4.Osijek36+1566
5.Lokomotiva36+344
6.Istra 196136-1639
7.Slaven Belupo36-938
8.Inter-Zaprešić36-3128
9.Cibalia36-5321
10.Split36-4018