Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Prvo ovosezonsko slavlje Lokosa

Remi Rijeke i
Cibalije, Lokomotiva
svladala Slaven
Belupo

11.09.2016.
Remi Rijeke i Cibalije, Lokomotiva svladala Slaven Belupo
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U prvom susretu ove nedjelje u sklopu osmog kola MAXtv Prve lige Lokomotiva je u Koprivnici svladala Slaven Belupo 3:2 i tako upisala prvu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, dok su u Vinkovcima Cibalia i Rijeka odigrali bez pogodaka i pobjednika.

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:3 (2:0)

Farmaceuti su Lokomotivu dočekali kao peti s dva slavlja, tri neriješena rezultata i dva pretrpljena poraza, kao i devet osvojenih bodova, dok su Lokosi u Koprivnicu otišli kao posljednji te s dva remija i pet poraza, kao i dva sakupljena boda.

U šestoj minuti susreta domaćin je imao mogućnost za uvodni pogodak, no Mirko Ivanovski nije uspio realizirati kazneni udarac, a Danijel Zagorac sigurno čuva vrata gostujuće momčadi. Poveo je, međutim, domaćin u 28. minuti pogotkom Ivanovskog koji, pak, sedam minuta kasnije povećava domaće vodstvo na 2:0.

Uvodne minute nastavka, točnije, 48. minuta donosi prvi gostujući pogodak. Lovro Majer siguran je izvan šesnaesterca za smanjenje zaostatka da bi minutu kasnije proigrao Ivana Antunovića za 2:2. Pet minuta zatim Majer ubacuje loptu iz kornera, a Fran Karačić glavom pogađa za vodstvo i slavlje Lokomotive 3:2.

Cibalia - Rijeka 0:0 (0:0)

Nebesko-plavi su bili deveti uoči susreta osmoga kola s upisana tri neriješena rezultata i četiri poraza, kao i tri prvenstvena boda, dok je hrvatski viceprvak s vrha ljestvice stigao u Vinkovce te sa šest pobjeda i jednim remijem, kao i 19 bodova.

Nakon što su mreže mirovale punih 90 minuta, u sudačkoj nadoknadi kazneni udarac za Rijeku ne uspijeva realizirati Alexander Gorgon koji pogađa okvir gola te tako susret u Vinkovcima završava bez pogodaka i pobjednika te podjelom bodova.

11.09.2016., Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš', Koprivnica. Gledatelja: 679
Suci: Dario Bel, Miro Grgić, Dejan Berger
Četvrti sudac: Damir Batinić
Slaven Belupo
2
Lokomotiva
3
1Goran Blažević12Danijel Zagorac
7Stefan Savić3Fran Karačić
54'
8Soren Ejlersgard Christensen9Mirko Marić
90'+2'
9Heber Araujo Dos Santos
45'
59'
13Amir Rrahmani
11Selim Bouadla
73'
25Jan Doležal
20Mario Gregurina
55'
16Josip Ćorić
46'
16Vedran Purić31Luka Capan
24Dino Štiglec30Ivan Šunjić
76'
19Nikola Katić17Endri Cekici
46'
22Mirko Ivanovski
28'
34'
44Ante Majstorović
15Fidan Aliti14Luka Ivanušec
Pričuvni igrači
12Antun Marković23Ivan Filipović
13David Arap
73'
7Lovro Majer
48'
46'
4Vinko Međimorec32Bruno Rihtar
18Gordan Barić18Eros Grezda
17Mario Burić
55'
11Ivan Antunović
49'
46'
27Dominik Radić21Tibor Halilović
90'+2'
21Goran Zakarić
59'
20Denis Kolinger
Treneri
Željko KopićTomislav Ivković

Osmo kolo MAXtv Prve lige zaključit će ove nedjelje Slaven Belupo i Lokomotiva te Cibalia i Rijeka.

Farmaceuti Lokomotivu dočekuju kao peti s dva slavlja, tri neriješena rezultata i dva pretrpljena poraza, kao i devet osvojenih bodova, a u reprezentativnoj su stanci u svoje redove doveli braniča Fidana Alitija.

"Reprezentativnu smo stanku vrlo dobro iskoristili te smo spremni za Lokomotivu koja je uvijek nezgodan suparnik. No, mi smo domaćini u ovome susretu te stoga očekujem sva tri boda. Stabilizirali smo momčad u kojoj će se naći i neki novi igrači, a oporavio se i Međimorec", izjavio je trener Slaven Belupa Željko Kopić koji u susretu neće moći računati na Božu Musu zbog kartona i Aleksandra Jovičića zbog suspenzije.

Lokosi u Koprivnicu odlaze kao posljednji te s dva remija i pet poraza, kao i dva sakupljena boda, a redove Lokomotive napustili su Ivan Fiolić i Dino Perić koji karijeru nastavljaju u Dinamu, dok u susretu sa Slaven Belupom Lokomotiva neće moći računati na Sinišu Rožmana zbog suspenzije.

Nebesko-plavi su deveti uoči susreta osmoga kola te su do sada upisali tri neriješena rezultata i četiri poraza, kao i tri prvenstvena boda.

"Očekuje nas itekako zahtjevna utakmica s momčadi Rijeke koja se trenutno nalazi na vrhu ljestvice. Nakon analize Rijekinih utakmica, shvatio sam kako su sve slične te će vrlo vjerojatno hrvatski viceprvak protiv nas igrati kao i do sada. No, vjerujem u svoju momčad, smatram da imamo više šarma od Rijeke te da će sam susret biti zanimljiv. Nadam se da ćemo dati sve od sebe po pitanju agresivnosti te da pokušamo prekinuti niz primljenih golova", rekao je trener Cibalije Stanko Mršić.

Hrvatski viceprvak s vrha ljestvice stiže u Vinkovce te sa šest pobjeda i jednim remijem, kao i 19 bodova. Redove Rijeke napustili su Mato Miloš, Andrija Filipović, Mateo Bertoša, Niko Datković i Roman Bezjak, koji, pak, svoju karijeru nastavlja u Darmstadtu. U prijateljskim susretima za vrijeme stanke Rijeka je minimalno svladala Celje te je s 4:0 bolja bila od Halubjana.

"Čeka nas teško gostovanje, svaka utakmica iziskuje dobru pripremu i veliki angažman. Kvalitetno smo radili i napravili sve, probali smo u ovih nekoliko treninga pripremiti ekipu. Protivnik koji nas čeka ima premali broj bodova s obzirom što je prikazao na terenu. Naše želje su uvijek iste, doći do bodova", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Susret osmoga kola MAXtv Prve lige između Slaven Belupa i Lokomotive u Koprivnici je na rasporedu u 17 sati, dok će Cibalia i Rijeka u Vinkovcima zaigrati od 19 sati.

Izvor: nk-rijeka.hr

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll

Ljestvica

1.Rijeka36+4888
2.Dinamo36+4486
3.Hajduk36+3969
4.Osijek36+1566
5.Lokomotiva36+344
6.Istra 196136-1639
7.Slaven Belupo36-938
8.Inter-Zaprešić36-3128
9.Cibalia36-5321
10.Split36-4018