Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Pobjeda hrvatskog viceprvaka u derbiju

Rijeka svladala
Dinamo, Osijek slavio
nad Splitom

18.09.2016.
Rijeka svladala Dinamo, Osijek slavio nad Splitom
foto: Nikola Kurti
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U prvom susretu dana ove nedjelje u sklopu devetog kola MAXtv Prve lige Osijek je na Gradskom vrtu s 3:0 svladao Split, dok je kolo zaključila Rijeka slavljem 5:2 nad Dinamom u derbiju na Rujevici.

Osijek - Split 3:0 (0:0)

Bijelo-plavi su uoči susreta devetoga kola bili treći sa šest slavlja te po jednim neriješenim rezultatom i porazom, kao i 19 prvenstvenih bodova, dok su Crveni bili pretposljednji uz po četiri remija i poraza te s četiri boda.

Nakon što su mreže mirovale prvih 45 minuta, u 68. minuti za 1:0 siguran je Antonio Perošević s 11 metara. Na 2:0 u 83. minuti povisuje Aljoša Vojnović. Borna Barišić ubacio je loptu, a Vojnović je koristi za pogodak glavom.

Isti igrač siguran je i za treći domaći pogodak u susretu. Pet minuta po svom prvom golu u utakmici, Vojnović je petom postavio konačnih 3:0, a nakon proigravanja Domagoja Pušića.

Rijeka - Dinamo 5:2 (2:0)

Hrvatski viceprvak Dinamo je dočekao s vrha ljestvice te sa šest slavlja i dva neriješena rezultata, kao i 20 osvojenih bodova, dok su Modri na Rujevicu stigli kao drugoplasirani sa šest pobjeda te po jednim remijem i porazom, kao i 19 sakupljenih bodova.

Domaćin je do pogotka stigao već u prvoj minuti susreta, točnije, u 17. sekundi utakmice. Nakon pogreške vratara Dinama Adriana Šempera te braniča Josipa Pivarića, Mario Gavranović koristi priliku i s desetak metara zabija za 1:0.

U 33. minuti Marko Vešović ubacuje loptu, a Alexander Gorgon zabija za domaćih 2:0. Treći pogodak za Riječane u 50. minuti postigao je, pak, Vešović. Pet minuta kasnije Gorgon je s 25 metara pogodio gornji desni kut gostujućih vrata i postavio 4:0 za hrvatskog viceprvaka.

Hilal Soudani je nakon kornera u 81. minuti smanjio zaostatak gostiju na 1:4 da bi Vešović minutu kasnije novim pogotkom osigurao domaćih 5:1. Konačnih 2:5 četiri minute zatim postavio je Domagoj Pavičić.

18.09.2016., Stadion Gradski vrt, Osijek. Gledatelja: 2825
Suci: Dalibor Mlakar, Vedran Đurak, Davor Kožarec
Četvrti sudac: Marko Matoc
Osijek
3
Split
0
1Zvonimir Mikulić1Tomislav Duka
10Antonio Perošević
67'
86'
3Maksim Vitus
26Nikola Matas4Kristijan Jakić
67'
15Zoran Arsenić20Luka Grubišić
84'
5Benedik Mioč17Dino Špehar
89'
30Josip Knežević
8'
19Elis Bakaj
19'
76'
3Borna Barišić5Božo Mikulić
4Mateo Barać13Josip Jurendić
25Milovan Petrovikj21Ivan Pešić
7Gabrijel Boban
69'
55Ivan Fuštar
9Muzafer Ejupi22Adnan Zahirović
Pričuvni igrači
13Marko Malenica12Luka Kukić
8Aljoša Vojnović
83'
88'
69'
7Antonio Samac
89'
17Mislav Leko9Domagoj Boljat
84'
22Domagoj Pušić
8'
10Petar Mišić
23Alen Grgić14Ivan Anton Vasilj
24Karlo Lulić
86'
15Alem Merajić
76'
27Dmytro Lopa16Mateo Baturina
Treneri
Zoran ZekićVjekoslav Lokica

Deveto kolo MAXtv Prve lige ove nedjelje donosi derbi Rijeke i Dinama na Rujevici te dvoboj Osijeka i Splita na Gradskom vrtu.

Hrvatski viceprvak Dinamo dočekuje s vrha ljestvice te sa šest slavlja i dva neriješena rezultata, kao i 20 osvojenih bodova.

"Veselim se utakmici koja je pred nama. Dinamo je u Ligi prvaka, dominira hrvatskim nogometom. Slijedi izazovna utakmica u kojoj trebamo pokazati što možemo te doći do svog cilja, a to je pozitivan rezultat. Privilegij je biti sudionik derbija, ali ne s pritiskom nego sa što većim motivom da dođemo do svog cilja. Bavimo se svojim stvarima, protivnika pratimo, ali dva poraza Dinama nisu značajni uoči ove utakmice. To im je možda sada samo veći motiv za utakmicu u nedjelju. Bit će žara i agresije, to su derbiji. Protiv Dinama nećemo imati deset prilika i tu moramo biti odlučniji s više koncentracije", izjavio je trener Rijeke Matjaž Kek.

Modri na Rujevicu stižu kao drugoplasirani sa šest pobjeda te po jednim remijem i porazom, kao i 19 sakupljenih bodova, a ovoga su tjedna zaigrali u prvom kolu Lige prvaka u sklopu kojeg su u gostima kod Lyona poraženi 0:3.

"Nakon utakmice s Lyonom okrenuli smo se domaćem prvenstvu i pripremama za derbi s Rijekom. Domaća su nam natjecanja jako važna i željeli bismo ponovno krenuti u pozitivan niz kakav smo imali do utakmice s Osijekom. Naravno da nije lako kada težak ciklus utakmica poput ovoga otvoriš s dva poraza, no vjerujem da se možemo vratiti na naš put i pokazati igru koju smo imali kroz europske kvalifikacije te prvi dio hrvatskog nogometnog prvenstva. Poštujem Rijeku koja je s razlogom tu gdje je. Ima bod prednosti na ljestvici, neporaženi su i sigurno će pred svojim navijačima ići po pobjedu protiv nas. Mi ćemo jednako tako tražiti sva tri boda te ćemo dati sve od sebe da ispravimo posljednjem rezultate. Gostovanja u Rijeci su uvijek neugodna i neće nam biti lako, no moramo tražiti pozitivan rezultat kako bi preuzeli vodeće mjesto u Prvoj ligi", kazao je trener Dinama Zlatko Kranjčar.

Bijelo-plavi su uoči susreta devetoga kola treći sa šest slavlja te po jednim neriješenim rezultatom i porazom, kao i 19 prvenstvenih bodova, jednako koliko ih broji i Dinamo, a koji se, pak, zbog bolje gol razlike nalazi na stepenici više na tablici.

"Stanje je dosta dobro, osim Lesjaka i Džolana svi su u procesu rada i normalnih treninga, Vojnović bi se mogao naći u kombinacijama za momčad, dok Pušić najvjerojatnije ipak neće konkurirati. Atmosfera je, naravno, pozitivna. Mislim da nam je trenutno najvažnije pobijediti. Naravno da će igrači pritom dati sve od sebe da to izgleda i što ljepše i učinkovitije. Moramo ući u susret bolje i hrabrije nego li je to bilo protiv Rijeke i Cibalije. Split je momčad koja nosi sa sobom dosta nepoznanica jer je prilično i izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Puno im je igrača otišlo, došli su neki drugi i sigurno je da se oni još traže. Činjenica je da postižu jako malo golova, ali isto tako ne trebamo smetnuti s uma da ih i ne primaju baš puno. Sigurno će doći u Gradski vrt s težnjom da se obrane, a mi moramo znati kako ih „probiti“ i natjerati na pogreške. I opet moramo biti strpljivi u tom napadačkom dijelu, nikamo ne srljati", rekao je trener Osijeka Zoran Zekić koji u susretu sa Splitom neće moći računati na Andreja Lukića zbog kartona.

Crveni su pretposljednji uz po četiri remija i poraza te s četiri boda, a u utakmici s Osijekom ne mogu računati na Juru Obšivača i Karolisa Chvedukasa zbog kartona te Amera Dupovca zbog suspenzije.

Susret devetog kola MAXtv Prve lige između Osijek i Splita na Gradskom je vrtu na rasporedu u 17 sati, dok će Rijeka i Dinamo na Rujevici zaigrati od 19 sati.

Izvori: nk-rijeka.hr, gnkdinamo.hr, nk-osijek.hr

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll

Ljestvica

1.Rijeka36+4888
2.Dinamo36+4486
3.Hajduk36+3969
4.Osijek36+1566
5.Lokomotiva36+344
6.Istra 196136-1639
7.Slaven Belupo36-938
8.Inter-Zaprešić36-3128
9.Cibalia36-5321
10.Split36-4018