Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Statistika

Farmaceuti prekinuli niz bez pobjeda

VIDEO: Dinamo slavio
u Zaprešiću, Slaven
Belupo u Koprivnici

29.10.2016.
VIDEO: Dinamo slavio u Zaprešiću, Slaven Belupo u Koprivnici
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

14. kolo MAXtv Prve lige otvorio je ove subote Dinamo minimalnim slavljem nad Interom u Zaprešiću, dok je u drugom susretu dana Slaven Belupo s 2:0 pobijedio Istru 1961.

Inter-Zaprešić - Dinamo 0:1 (0:1)

Div iz predgrađa hrvatskog je prvaka dočekao sa šestog mjesta na ljestvici te uz dva slavlja, šest neriješenih rezultata i pet pretrpljenih poraza, kao i 12 osvojenih bodova, dok su Modri u Zaprešić otišli kao drugi s devet pobjeda te po dva remija i dva poraza, kao i 29 sakupljenih bodova.

Jedini i pobjednički pogodak u susretu postigao je u devetoj minuti Ante Ćorić po dodavanju Paula Machada.

Slaven Belupo - Istra 1961 2:0 (2:0)

Farmaceuti su Puljane ugostili kao osmi s dva slavlja, pet neriješenih rezultata i šest poraza te 11 prvenstvenih bodova, dok su Zeleno-žuti u Koprivnicu stigli sa sedme pozicije s jednakim omjerom kao što ima i njihov domaćin, točnije, uz dvije pobjede, pet remija i šest poraza, kao i 11 bodova.

Domaćin je poveo u drugoj minuti susreta kada je glavom, na ubačaj Dine Štigleca, siguran Gordan Barić da bi šest minuta kasnije na 2:0, također glavom te po dodavanju Vedrana Purića, povisio Heber Araujo dos Santos te tako i postavio konačan rezultat susreta.

U nedjelju će 14. kolo MAXtv Prve lige nastaviti Lokomotiva i Rijeka te Hajduk i Osijek, dok će ga u ponedjeljak zaključiti Cibalia i Split.

29.10.2016., Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš', Koprivnica. Gledatelja: 713
Suci: Ante Vučemilović Šimunović, Dejan Berger, Marjan Tomas
Četvrti sudac: Ante Čuljak
Slaven Belupo
2
Istra 1961
0
1Goran Blažević33Ivica Ivušić
16Vedran Purić16Nikola Žižić
24Dino Štiglec2Renato Gojković
31'
77'
18Gordan Barić
2'
77'
10Abdelhakim Nour Bouhna
69'
26Božo Musa5Ivica Jurkić
19Nikola Katić15Risto Mitrevski
8Soren Ejlersgard Christensen21Valentino Stepčić
17Mario Burić18Asen Kirilov Georgiev
58'
22Mirko Ivanovski
88'
9Theophilus Solomon
9Heber Araujo Dos Santos
8'
83'
35Goran Paracki
58'
6Dalibor Stevanović
85'
92David Puclin
67'
Pričuvni igrači
12Antun Marković12Vanja Iveša
3Marko Martinaga27Marko Trojak
67'
13David Arap4Dejan Polić
4Vinko Međimorec
83'
11Goran Roce
77'
7Stefan Savić
77'
8Nikola Prelčec
5Aleksandar Jovičić99Jamilu Collins
15Fidan Aliti
88'
7Mario Lucio Da Silva Junior
58'
Treneri
Željko KopićGoran Tomić

Ove subote 14. kolo MAXtv Prve lige otvorit će Inter-Zaprešić i Dinamo te Slaven Belupo i Istra 1961.

Div iz predgrađa hrvatskog prvaka dočekuje sa šestog mjesta na ljestvici te uz dva slavlja, šest neriješenih rezultata i pet pretrpljenih poraza, kao i 12 osvojenih bodova. U sklopu petog je kola na Maksimiru poražen 1:2 te u susretu s Dinamom neće moći računati na Tomislava Mazalovića zbog kartona. Do četvrtfinala HNK-a Inter je stigao minimalnom pobjedom nad Cibalijom na domaćem terenu.

Modri u Zaprešić odlaze kao drugi s devet pobjeda te po dva remija i dva poraza, kao i 29 sakupljenih bodova, dok su ovoga tjedna stigli do četvrtfinala Kupa Hrvatske slavljem 2:1 nad Bjelovarom.

"Očekuje nas dvoboj protiv Intera, očekujem dobru i zanimljivu utakmicu. Nadam se da ćemo odigrati prema očekivanjima i što je najbitnije osvojiti nova tri boda. Što se tiče stanja u momčadi, osim Ivana Fiolića koji vjerojatno neće biti spreman i ostalih igrača koji su već duže vrijeme van pogona, svi su u dobrom stanju. Gledao sam ih, dobra su momčad. Bit će to teška utakmica, ali smatram da ćemo uzeti ono najvažnije, tri boda", kazao je trener Dinama Ivajlo Petev.

Farmaceuti će Puljane ugostiti kao osmi s dva slavlja, pet neriješenih rezultata i šest poraza te 11 prvenstvenih bodova, no na poziciji niže od Istre 1961 i Inter-Zaprešića, koji imaju jednak omjer, nalaze se zbog lošije gol razlike, dok je osmina finala Kupa Hrvatske Slaven Belupu donijela gostovanje kod Novigrada gdje su Koprivničani minimalno slavili.

"Pred nama je važna utakmica u kojoj će se vidjeti vrijednost momčadi Slaven Belupa te vjerujem da nakon dužeg vremena možemo ostvariti pobjedu. Protiv Splita se u prethodnom kolu nismo predstavili kao što smo željeli, no u susretu Kupa u Novigradu ostvarili smo pobjedu i pokazali smo da smo na dobrom putu. Izuzetno smo motivirani za utakmicu s Istrom 1961 i igrači će dati sve od sebe, a momčad Istre 1961 je dolaskom novog trenera krenula mnogo bolje u domaćem prvenstvu", izjavio je trener Slaven Belupa Željko Kopić koji u susretu neće moći računati na Nikolu Pokrivača i Dominika Radića zbog ozljeda.

Zeleno-žuti u Koprivnicu stižu sa sedme pozicije s jednakim omjerom kao što ima i njihov domaćin, točnije, uz dvije pobjede, pet remija i šest poraza, kao i 11 bodova, dok su u petom kolu u Puli odigrali bez pogodaka i pobjednika, a u osmini finala Kupa Hrvatske ovoga tjedna poraženi su od Splita 1:3 nakon produžetaka te u susretu sa Slaven Belupom neće moćiračunati na ozlijeđenog Matea Bertošu te Šimu Gržana i Kenana Hadžića.

Susret 14. kola MAXtv Prve lige između Intera i Dinama u Zaprešiću je na rasporedu u 15 sati, dok će Slaven Belupo i Istra 1961 u Koprivnici zaigrati od 17 sati.

Izvor: gnkdinamo.hr