Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Nogometaši podržali Sportske igre mladih

SPORTSKA AMATERSKA MANIFESTACIJA

Nogometaši podržali Sportske igre mladih

  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 0. kolo

Pogledaj detaljnije

U 35. kolu SuperSport HNL-a, nogometaši su prije početka utakmice izašli u pratnji djece u majicama Sportskih igara mladih, te su tako zajedno s Hrvatskim nogometnim savezom pružili podršku ovoj najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi u posljednjih 5 godina.

19.05.2024. 20:30

Sportske igre mladih osnovane su 21. svibnja 1996. godine u Splitu te već 28 godina pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna svake godine besplatno sudjeluju u profesionalno organiziranim natjecanjima u 10 sportskih disciplina. Osim u Hrvatskoj, Igre se već 14 godina održavaju u Bosni i Hercegovini, 11 godina u Srbiji, a od ove godine, ova sportska priča proširila se i na Sloveniju. Tijekom svih ovih godina, Igre su okupile više od 2.750.000 djece i mladih u cijeloj regiji.

Osim što potiču na bavljenje sportom i promoviraju sportski način života, Sportske igre mladih kroz svoje aktivnosti rade na edukaciji o svim sferama održivog razvoja, zaštite životne sredine, nenasilja na sportskim terenima, te potiču na razvoj prijateljstva i fair playa, što su prepoznali i mnogi sportaši, ambasadori ovog projekta, među kojima su: Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Darijo Srna, Edin Džeko, Nemanja Vidić, Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Karl Heinz-Rummenigge, Nasser Al-Khelaifi i brojni drugi.

Osim pojedinaca, veliki je broj organizacija koje su prepoznale značaj i važnost Sportskih igara mladih, među kojima je uz Hrvatski nogometni savez i UEFA, koja podršku pruža kroz UEFA Foundation for children.

Još vijesti

Ljestvica

1.Dinamo000
2.Gorica000
3.Hajduk000
4.Istra 1961000
5.Lokomotiva000
6.Osijek000
7.Rijeka000
8.Slaven Belupo000
9.Šibenik000
10.Varaždin000