Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
:Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
:Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
:Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
:Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
:Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Prema Pravilniku o registraciji klubova i igrača HNS-a (članak 29.), subota 12. siječanj 2013. godine, prvi je dan zimskog prijelaznog roka za igrače klubova MAXtv Prve lige. U narednih mjesec dana, zaključno s 10. veljače, igrači kojima su istekli ugovori, ili uz suglasnost klubova odnosno eventualnom odlukom Arbitražnog suda HNS-a o raskidu ugovora, imaju mogućnost promijeniti klub.

11.01.2013. 13:17

Kako su pripreme klubova za nastavka natjecanja MAXtv Prve lige već započele, veći dio planiranih prelazaka igrača već je obavljen, a u narednim danima za te igrače samo će se obaviti potrebna formalna papirologija pred nadležnim organima nogometne organizacije za registraciju igrača kako bi imali pravo nastupa za nove klubove.

Sudeći prema objavljenim podacima u medijima temeljenim na informacijama iz prvoligaških klubova, u mnogim sredinama biti će podosta kadrovskih promjena u momčadima u cilju daljnjih smanjenja broja igrača pod ugovorima: puno više odlazaka igrača nego što je do sada evidentirano u rubrici dolazaka.

Smanjenju igračkog kadra u seniorskim momčadima klubova Prve lige pogoduje i činjenica da se u jesenskom dijelu prvenstva odigra više od pola prvenstva pa je logično da se za preostalih 14 proljetnih kola (u odnosu na 19 jesenskih) smanji igrački kadar tim više što velika većina klubova nema više niti obveza u natjecanju kupa.

Na žalost, čini se da će najmanje odlazaka igrača biti u inozemstvo, tamo gdje bi sebi i svojim dosadašnjim klubovima mogli najviše pomoći, ali u drugim zemljama u zimskom periodu se u pravilu realizira vrlo malo transfera igrača pa će tek rijetki to uspjeti ostvariti u narednih mjesec dana (u nekim zemljama prijelaz je moguć i do kraja veljače), pogotovo budu li inzistirali na (pre) velikim financijskim uvjetima.

Klubovi su pripreme za nastavak natjecanja uglavnom započeli sa po nekoliko nadarenih mladih igrača iz juniorskih momčadi. Do sada evidentirani prijelazi igrača nisu i konačni jer će se u gotovo svim sredinama igračka kadrovska križaljka rješavati u hodu, tijekom priprema i zbog činjenice da su klubovi prisiljeni prodavati svoje najbolje igrače kako bi osigurali financijski opstanak klubova: za sad su prave transfere igrača u inozemstvo uspjeli realizirati samo Zagreb i Dinamo - Mateo Pavlović prodan je Werderu, a Domagoj Vida Dynamu iz Kijeva.

Također, prema do sada viđenom čini se da će nekoliko klubova bitno izmijeniti igrački kadar. U Dinamu je vidljiv veći broj odlazaka igrača: uz Vidu, klub su trajno ili privremeno napustili Tonel, Alispahić, Calello, Carrasco, Pokrivač, Peko i Puljić, a (za sada) dovedeni su Z. Pamić, Husejinović te s posudbe vraćeni Čalušić i Zelenika. Momčad Splita napustili su Rašić, Jelić, Vučemilović-Grgić, Tej Sangara, Franić, Duka i Babić, a klubu su pristupili Fuček i Zeba.

U skupini klubova koji su do sada otpustili po četiri igrača su  Inter-Zaprešić (dovedeno šest novih igrača), Istra 1961 (jedan došao), Lokomotiva (dva dolaska-povratnici Peko i Puljić), Zadar (jedan došao), a zanimljiva situacija je u NK Zagreb: zadnji će početi s pripremama za novo prvenstvo s tim da nije još riješeno pitanje trenera dok se zna da su klub napustili Pavlović, Vidaković, Oršulić i Frljužec, a za sada nije predstavljen niti jedan novi igrač.

U Hajduku će vjerojatno također morati biti dosta odlazaka jer je (pre) velik broj igrača započeo pripreme za nastavak prvenstva, ali će se o odlascima odlučivati u hodu što će zasigurno ovisiti i o angažmanu nekih novih igrača (za sada su pristupili Jakoliš i Nižić), ali i o mogućim transferima igrača u inozemstvo.

Slaven Belupo je dao na posudbu Kuprešaka i Šestaka, a dovedeni su Novinić, Jelavić i Herent, Rijeka je raskinula ugovore s Vranješom i Vannuccijem te dovela Alispahića i Jogana.

U Cibaliji su poznati odlasci Tokića, Lučića i Gegića, ali nisu potvrđeni još nikakvi dolasci igrača jednako kao i u Osijeku gdje još nema objavljenih konačnih odluka o odlascima i dolascima igrača.

Još vijesti

Ljestvica

1.Rijeka31+4271
2.Dinamo31+3369
3.Hajduk31+2158
4.Osijek31+1145
5.Lokomotiva31+944
6.Varaždin31-636
7.Gorica31-1135
8.Istra 196131-2331
9.Slaven Belupo31-2030
10.Rudeš31-567