Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 0. kolo

Pogledaj detaljnije

Skupština Udruge Prve HNL na sjednici održanoj u Zagrebu u hotelu DOUBLE TREE BY HILTON donijela je sve potrebne odluke i usvojila akte neophodne za početak novog prvenstva Prve lige.

13.06.2013. 17:46

Temeljem ostvarenih rezultata u prošlom prvenstvu te dobivenih licenci, verificiran je sastav nove Lige od 10 klubova koji će u narednom prvenstvu igrati četverokružno u 36 kola. Prvenstvo će početi 13. srpnja, u jesenskom dijelu igrati će se 20 kola zaključno s 14. prosinca, nakon zimske stanke planiran je početak proljetnog dijela prvenstva već 08. veljače 2014. godine, a završetak prvenstva planiran je za 17. svibnja.

S obzirom da će se u novom prvenstvu sve utakmice izravno prenositi na MAXtv na programima Arenasporta, pet utakmica u kolu igrati će se u tri dana, petkom, subotom i nedjeljom u večernjim terminima, a u pojedinim kolima moguće je i igranje u večernjem terminu ponedjeljkom.

Lokomotiva i Hrvatski Dragovoljac izrazili su želju da svoje utakmice kao domaćini igraju petkom kada to sve ostale okolnosti budu dozvoljavale.

Ždrijebom su određeni natjecateljski brojevi klubova na osnovu kojih se odredio raspored odigravanja utakmica u novom prvenstvu. Dinamo je kao prvak imao pravo izbora broja te je izabrao broj 1, Lokomotivi je dodijeljen suprotni broj iz Berger tablica broj 6 (dijele stadion za odigravanje utakmica), a ždrijeb je potom broj 2 dodijelio Zadru, broj 3 je Rijeka, 4 Split, 5 Hr. Dragovoljac, broj 7 je izvukao Slaven Belupo, 8 Istra 1961, broj 9 dodijeljen je Hajduku, a 10 je izvukao Osijek.

Tako se zna da će se u 1. kolu sastati Dinamo-Osijek, Zadar-Hajduk, Rijeka-Istra 1961, Split-Slaven Belupo te u gradskom ogledu Hrvatski Dragovoljac-Lokomotiva, a prvi novi prvenstveni ogled Dinama i Hajduka tako će se dogoditi u 9. kolu 14. rujna i to na Poljudu.

S obzirom da je dvogodišnji ugovor dosadašnjeg naslovnog sponzora lige MAXtv-a i tvrtke Sportska dimenzija d.o.o. (vlasnik TV i sponzorskih prava) istekao, u tijeku su pregovori sa zainteresiranim tvrtkama oko novog naslovnog sponzora lige te se očekuje da će se do početka prvenstva nazivu Prve lige dodati naslovni sponzor.

Određen je i kalendar novog prvenstva Prve HNL kadeta i juniora koje se od idućeg prvenstva igra s 14 klubova: prvenstvo će početi 25. kolovoza.

Još vijesti

Ljestvica

1.Dinamo000
2.Gorica000
3.Hajduk000
4.Istra 1961000
5.Lokomotiva000
6.Osijek000
7.Rijeka000
8.Slaven Belupo000
9.Šibenik000
10.Varaždin000