Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 33. kolo

03.05.2024. 17:00
Rudeš
Rudeš
1 : 3Istra 1961
Istra 1961
04.05.2024. 17:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
4 : 1Gorica
Gorica
04.05.2024. 19:30
Osijek
Osijek
3 : 1Lokomotiva
Lokomotiva
05.05.2024. 17:00
Hajduk
Hajduk
0 : 1Varaždin
Varaždin
05.05.2024. 19:30
Rijeka
Rijeka
1 : 2Dinamo
Dinamo

Pogledaj detaljnije

MAXtv Prva liga stigla je i do svog trećeg kola koje ovoga vikenda donosi gostovanje Intera na Maksimiru, kao i Osijeka u Splitu. U nedjelju će snage odmjeriti Zagreb i Rijeka te Istra 1961 i Hajduk da bi kolo ponovno bilo zaključeno u ponedjeljak, ovoga puta susretom Slaven Belupa i Lokomotive.

foto: rnksplit.hr
25.07.2015. 10:03
Kakav rezultat dvoboja vodećih momčadi ljestvice očekujete?
Pobjeda Splita
39,40%
Pobjeda Osijeka
27,27%
Remi
33,33%
Ukupno glasova: 33

Hrvatski prvak Dinamo ove će subote na svom travnjaku tražiti i novo slavlje ovoga tjedna, ali i dalje prvo u novoj sezoni hrvatskog nogometnog prvenstva. Dinamo je, naime, u srijedu u gostima kod Fole Esch upisao slavlje 3:0 vrijedno prolaska u treće pretkolo Lige prvaka. Trener Modrih Zoran Mamić protiv Intera zasigurno neće moći računati na Gordona Schildenfelda, dok su se Domagoj Antolić i Said Husejinović priključili momčadskim treninzima te bi trebali dobivati potrebnu minutažu.

"Čeka nas prvenstvena utakmica u kojoj želimo biti bolji nego dosad. Momčad je već u Osijeku i Luksemburgu, posebno u prvom dijelu, pokazala napredak s kojim smo zadovoljni, ali moramo biti još bolji. I to očekujem već protiv Intera. Radi se o ekipi koja ima glavu i rep, dobro je organizirana i respektiramo je. Ako ne budemo na razini na kojem trebamo biti, sigurno ćemo imati problema", kazao je uoči susreta s Interom trener Dinama Mamić.

Inter, pak, nakon dva remija, s Rijekom i sa Zagrebom, također traži prvo slavlje u domaćem prvenstvu ove sezone. Momčad Samira Toplaka ovaj je tjedan iskoristila za prijateljski susret s NK Rudešom kojeg je svladala 2:0, a pritom je priliku da zaigra dobio i novi napadač Intera, Crnogorac Driton Camaj.

Trenutno prvoplasirana i drugoplasirana momčad Prve lige, Osijek i Split, snage će u Splitu odmjeriti ove subote u večernjem terminu. Obje momčadi do sada upisale po pobjedu i remi. Split je u prethodnom kolu remizirao s Hajdukom u gradskom derbiju, a u prošlom je tjednu stavio potpis na ugovor s krilnim napadačem Ivanom Pešićem koji neće zaigrati protiv Osijeka, kao ni Chunga Woona, Antonija Mršića i Ante Ercega, a Aleksandar Miljković je tek krenuo s treninzima. Trener Crvenih Zoran Vulić uoči utakmice s Osijekom najavio je kako se nada da će Split ostati na vrhu ljestvice Prve lige.

"Prošla su tek dva kola, u ovoj fazi ne možeš reći ni da si prvi, ni da si zadnji, ali lijepo je biti na vrhu. Nastojat ćemo i ostati gore. U subotu se sastaju dvije momčadi koje igraju sličan nogomet, Osijek se disciplinirano brani u klasičnoj formaciji 4-4-2 zbog čega ne možemo očekivati laganu utakmicu protiv njega, međutim vjerujem u našu dobru prezentaciju i novu pobjedu."

Osijek je u proteklom kolu stigao do boda protiv hrvatskog prvaka Dinama te ga ove subote u Parku Mladeži čeka susret dvije trenutno vodeće momčadi lige. Ovoga tjedna Osijek je također pojačao svoje redove, a na jednogodišnju posudbu stigao mu je veznjak Tomislav Šarić.

U nedjelju u Kranjčevićevu stiže hrvatski viceprvak Rijeka, a Zagreb je dočekuje s jednim do sada osvojenim bodom, ali i bez Bernarda Matića koji je zbog crvenog kartona kažnjen utakmicom neigranja. Riječani su se, pak, ovoga tjedna oprostili od Europske lige, naime, nakon poraza kod kuće od Aberdeena 0:3, u gostima su odigrali 2:2 te tako nisu uspjeli osigurati treće pretkolo ovoga natjecanja. U domaćem prvenstvu momčad Matjaža Keka ima, pak, dva osvojena boda nakon dva ostvarena remija.

Na Drosini će u nedjelju Istra 1961 dočekati momčad Hajduka. Nogometaši Igora Pamića u sezonu su krenuli slavljem nad Slaven Belupom da bi u proteklom kolu upisali visok poraz od Lokomotive. U goste Zeleno-žutima, koji su u proteklom tjednu na jednogodišnju posudbu doveli Damira Zlomislića koji bi trebao ojačati vezni red s obzirom na ozljede Josipa Vukovića i Nevena Vukmana, stižu Bili protiv kojih trener Pamić očekuje bolji pristup svojih igrača.

"U nedjelju je već utakmica s Hajdukom i jedva je čekam kako bi isprao gorak okus nakon poraza od Lokomotive. Ja snosim odgovornost za ovu 'šesticu', a u nedjelju ćemo morati biti na 600 puta većoj razini želimo li pobijediti. Mi to želimo i uvjeravam vas da možemo pobijediti Hajduk. Naravno, uz malo drugačiji mentalni pristup mojih igrača jer vjerujem da ih je ovaj poraz malo otrijeznio."

Majstor s mora u Pulu stiže nakon pobjede na Poljudu nad Lukom Koper te prolaska u treće pretkolo Europske lige, dok u domaćem prvenstvu, nakon dva remija, i dalje čeka i hvata prvo slavlje.

Kolo će u ponedjeljak zaključiti Farmaceuti i Lokosi, a bit će to ujedno i prvi domaći susret Slaven Belupa ove sezone. Iza sebe su igrači Željka Kopića ostavili poraz od Istre 1961 u prvome kolu, ali i remi s Rijekom u onom prethodnom, a u svoje su obrambene redove doveli Dinu Štigleca.

Lokomotiva će u susret sa Slaven Belupom nakon poraza od PAOK-a u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige čime su igrači Ante Čačića završili svoj ovosezonski europski put. Okreću se tako Lokosi domaćem prvenstvu u kojem su do sada upisali po pobjedu i poraz te se trenutno nalaze na trećem mjestu ljestvice Prve lige.

MAXtv Prva liga, 4. kolo:
Dinamo - Inter-Zaprešić (subota, 19:00)
Split - Osijek (subota, 21:00)
Zagreb - Rijeka (nedjelja, 19:00)
Istra 1961 - Hajduk (nedjelja, 21:00)
Slaven Belupo - Lokomotiva (ponedjeljak, 20:00)

Izvori: gnkdinamo.hr, rnksplit.hr, nkistra1961.hr

Još vijesti s oznakama: Rijeka, Dinamo, Hajduk, Split, Osijek, Lokomotiva, Slaven Belupo, Zagreb, Inter-Zaprešić, Istra 1961

Ljestvica

1.Dinamo33+3575
2.Rijeka33+3971
3.Hajduk33+2461
4.Osijek33+1651
5.Lokomotiva33+947
6.Varaždin33-639
7.Istra 196133-1837
8.Gorica33-1735
9.Slaven Belupo33-2033
10.Rudeš33-627