Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 31. kolo

20.04.2024. 17:00
Osijek
Osijek
:Istra 1961
Istra 1961
20.04.2024. 19:10
Slaven Belupo
Slaven Belupo
:Hajduk
Hajduk
21.04.2024. 17:00
Lokomotiva
Lokomotiva
:Dinamo
Dinamo
21.04.2024. 19:30
Rijeka
Rijeka
:Gorica
Gorica
22.04.2024. 17:00
Rudeš
Rudeš
:Varaždin
Varaždin

Pogledaj detaljnije

Susretima Osijeka i Istre 1961 u Gradskom vrtu te Intera i Splita u Zaprešiću u subotu se nastavlja četvrto kolo MAXtv Prve lige.

foto: rnksplit.hr
01.08.2015. 11:29

Nakon što je u petak četvrto kolo MAXtv Prve lige otvorio Dinamo slavljem nad Zagrebom u Kranjčevićevoj, subota u hrvatskom nogometnom prvenstvu donosi susrete Osijeka i Istre 1961 te Intera iz Zaprešića i Splita.

Osijek je u prva tri kola Prve lige ostvario pobjedu, remi i poraz te sada pred svojim navijačima kreće po nove bodove u domaćem prvenstvu.

Trener Dražen Besek uoči gostovanja Istre u Gradskom vrtu prokomentirao je novog suparnika svojih igrača te je otkrio kako za Osijek neće zaigrati kapetan Hrvoje Kurtović koji će zbog ozljede koljena s terena izbivati mjesec dana.

"Ovaj tjedan moram reći da smo radili dobro, kao uostalom i svih prethodnih i s te strane nema nikakvih problema. Vidi se ambicioznost i stvarno moram biti zadovoljan kako me igrači prate i mislim da će se ta ozbiljnost i predanost radu ove subote pretočiti u dobru utakmicu. Protivnik nije lagan, naprotiv, prilično je zahtjevan. Utakmice koje su Puljani do sada odigrali nas stavljaju u nekakva razmišljanja koje su njihove prave vrijednosti budući da prilično osciliraju. Sigurno je da nas ne može zavarati njihov debakl u gostima kod Lokomotive niti će nas preplašiti uvjerljiva pobjeda koju su ostvarili protiv Hajduka. Nećemo se previše baviti Istrom u pripremi susreta, iako smo protivnika pomno analizirali, no moramo se više koncentrirati na ono što mi možemo napraviti."

Puljani su dobro krenuli u novu sezonu Prve lige te su do sada osigurali dvije pobjede te pretrpjeli jedan poraz, a u Gradskome vrtu također žele novo slavlje. Po isto će Zeleno-žuti morati bez Josipa Vukovića, Nevena Vukmana i Dennisa Salanovića, a vrijedi vidjeti hoće li zaigrati i Marcel Heister, Milan Đurić i Bojan Pavlović.

Trener Igor Pamić uoči susreta prokomentirao je momčad Osijeka, ali i otkrio kakvo je zdravstveno stanje njegovih igrača.

"Osijek će ovaj put biti u situaciji da napada. Igrao je dvije utakmice vani i jednu doma protiv Dinama gdje je više manje koristio kontru i polukontru, dok će mu sada situacija biti u potpunosti drugačija, a mi ćemo to pokušati iskoristiti. Već smo pokazali da smo jako dobri kada igramo postavljenu obranu i da možemo zatvoriti sve prilaze golu. Jedina je novost za nas što će protivnik igrati s dvije špice."

"Pavlović ima problema s leđima, Heister s aduktorom, a Đurić s tetivom. U problemima smo jer nas čeka dugi put do Osijeka. U subotu ujutro ćemo imati trening pa ću vidjeti jesu li u potpunosti spremni za utakmicu. Ne možemo riskirati i zato će utakmicu početi zdravi igrači. Najbliži su za sada Pavlović i Đurić, a za Heistera ćemo vidjeti na treningu. Odluka je vrlo delikatna jer ga možemo izgubiti na duže vrijeme. Počelo je, tri kola su odigrana i sada polako dolazi do ozljeda."

U drugoj utakmici danas snage će odmjeriti Inter iz Zaprešića i do ovoga kola vodeća momčad ljestvice, Split. Momčad Samira Toplaka u tri je susreta iza sebe ostavila dva remija i jedan poraz te će se na svom travnjaku zasigurno željeti pokazati u najboljem svjetlu. Također, u redove Intera ovoga je tjedna stigao i Ivan Parlov.

Split je četvrto kolo Prve lige dočekao s vodeće pozicije nakon dvije osigurane pobjede te jednog neriješenog rezultata, a po treće slavlje i zadržavanje na vrhu ljestvice kreće i u Zaprešiću gdje dres Splita neće obući Nemanja Bilbija, Marko Simonovski, Antonio Mršić i Ante Erceg, dok bi zaigrati trebao Chung Woon, ali i Ivan Pešić.

"Mi dolazimo kao prva momčad na tablici, Prvenstvo je tek počelo, ali sada u Zaprešiću moramo opravdati poziciju koju držimo. Ako želimo pobijediti, potrebno je odigrati jednu taktički mudru utakmicu, a ako budemo pravi, puno toga će se nas pitati u tom susretu. Moramo igrati našu igru, svesti protivnika na najmanji mogući broj prigoda i onda će sve biti u redu", kazao je trener Zoran Vulić prije dvoboja s Interom.

"Inter je ekipa koja je uzela bod Rijeci, a u završnici je mogla i pobijediti tu utakmicu. Radi se o kompaktnoj momčadi koja je već dugo vremena zajedno, ima glavu i rep, bez obzira što je bila u Drugoj ligi. Sigurno neće biti lagan zalogaj za nikoga. Ima nekoliko prvoligaških igrača poput Nestorovskog koji je i nama bio zanimljiv, zatim su tu Glavina, Otochian, Mazalović..."

Susret četvrtog kola MAXtv Prve lige između Osijeka i Istre 1961 na rasporedu je u 19 sati, dok će od 21 sat zaigrati Inter-Zaprešić i Split, a kolo će u nedjelju kompletirati Hajduk i Slaven Belupo te Rijeka i Lokomotiva.

Izvori: nkistra1961.hr, rnksplit.hr, nk-osijek.hr

Još vijesti s oznakama: Split, Osijek, Inter-Zaprešić, Istra 1961

Ljestvica

1.Rijeka30+3968
2.Dinamo30+3266
3.Hajduk30+2055
4.Osijek30+1245
5.Lokomotiva30+1044
6.Gorica30-835
7.Varaždin30-833
8.Slaven Belupo30-1930
9.Istra 196130-2428
10.Rudeš30-547