Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
:Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
:Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
:Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
:Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
:Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Nedjelja u sklopu četvrtog kola MAXtv Prve lige donosi dvoboj Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu, kao i prvi susret Rijeke na novom stadionu gdje u goste stiže Lokomotiva.

foto: Drago Sopta/HNS
02.08.2015. 11:35

Hajduk je u dosadašnjem dijelu domaćeg prvenstva upisao dva remija te je pretrpio i jedan poraz, onaj u prethodnom kolu kada je Istra slavila 4:1. Bili su, također, prije nekoliko dana na Poljudu ugostili norveški Stromsgodset kojeg su pred svojim navijačima svladali 2:0 te ih sljedećeg četvrtka očekuje uzvratna utakmica trećeg pretkola Europske lige u Norveškoj uoči koje u hrvatskom nogometnom prvenstvu zasigurno žele ostvariti dobar rezultat.

Trener Hajduka Damir Burić ususret dvoboju s Farmaceutima otkrio je kako dosta njegovih igrača ima udarce nakon dvoboja sa Stromsgodsetom te kako tek vrijedi vidjeti koja će momčad istrčati na teren u nedjeljnoj utakmici.

"Nadam se da ćemo imati što više igrača na raspolaganju što bi značilo da ćemo sa što boljom momčadi moći izaći na teren protiv Slaven Belupa jer u ovoj utakmici kod kuće želimo navijačima i nama priuštiti pobjedu. Statistika ne znači ništa, dolazi novi trener i njegov način i sustav igre mi se jako, jako sviđa. Momci igraju nogomet i Rijeci su napravili dosta muke svojom igrom."

"Smatram da ćemo gledati jako zanimljivu utakmicu, to je momčad koja po mom mišljenju ima sve od čega se nogomet sastoji, ima ofenzivnu igru, otvaranje, pas igru, završnice i smatram da dočekujemo momčad koja se neće barikirati ispred 16 metara i igrati kontre već će tražiti svoju prepoznatljivu igru što bi i za nas značilo da će ovo biti zanimljiva utakmica."


Momčad Slaven Belupa u Split stiže s dva osigurana remija te jednim pretrpljenim porazom ove sezone te protiv trenutno posljednjeplasiranog Hajduka želi osvojiti tri boda.

Rijeka je u prva tri kola Prve lige ostvarila tri neriješena rezultata čime je u svakom susretu podijelila bodove. Novi dvoboj, s Lokomotivom ove nedjelje, odigrat će po prvi puta na novom stadionu, stadionu HNK Rijeka u sklopu nogometnog kampa u Rujevici.

Trener Riječkih bijelih Matjaž Kek prokomentirao je novog suparnika Rijeke te je otkrio kako novi stadion donosi i novu inspiraciju.

"Lokomotiva je kvalitetna ekipa koja ima kvalitetne pojedince. Na domaćem terenu smo igrali dobro, u gostima smo protiv nje imali problema. Lokomotiva je ekipa koja se želi nadigravati i dati gol više. Budući da je pogodak više naša kvaliteta u posljednjim utakmicama, možemo očekivati zanimljiv susret. Novi stadion i nova atmosfera, koncentriranje na utakmicu koja je za nas bitna budući da nismo zadovoljni rezultatima na početku sezone."

Lokosi su sezonu otvorili porazom, a nastavili je pobjedom i remijem stoga kao gosti na otvaranju novog stadiona žele osigurati dobar rezultat, a najavio je to i sam trener Ante Čačić koji u susretu može računati na sve svoje igrače.

"U četvrtom kolu nas očekuje veoma kvalitetan protivnik, a međusobni omjer statistika utakmica na strani je Rijeke, no Lokomotiva će tražiti svoje prilike i napravit će sve da nedjeljni ogled protiv Rijeke bude na tragu prijašnjih utakmica iz Kranjčevićeve ove sezone."

Dan će susretom na Poljudu od 19 sati otvoriti Hajduk i Slaven Belupo, dok će kolo kompletirati Rijeka i Lokomotiva dvobojem s početkom u 21 sat.

Izvori: hajduk.hr, nk-rijeka.hr, nklokomotiva.hr

Još vijesti s oznakama: Rijeka, Hajduk, Lokomotiva, Slaven Belupo

Ljestvica

1.Rijeka31+4271
2.Dinamo31+3369
3.Hajduk31+2158
4.Osijek31+1145
5.Lokomotiva31+944
6.Varaždin31-636
7.Gorica31-1135
8.Istra 196131-2331
9.Slaven Belupo31-2030
10.Rudeš31-567