Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
3 : 0Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
:Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
:Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
:Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
:Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

U subotu se nastavlja šesto kolo MAXtv Prve lige te donosi Jadranski derbi na novom stadionu HNK Rijeka, kao i dvoboj prvoplasirane i drugoplasirane momčadi Prvenstva na Maksimiru.

foto: Nikola Kurti
15.08.2015. 11:39
Koji rezultat očekujete u Jadranskom derbiju?
Pobjedu Rijeke
48,28%
Pobjedu Hajduka
41,38%
Remi
10,34%
Ukupno glasova: 29

Dan će u sklopu šestoga kola otvoriti Rijeka i Hajduk na Rujevici. Riječani u 138. Jadranskom derbiju Splićane dočekuju s četvrte pozicije na ljestvici uz jednu upisanu pobjedu (Lokomotiva) te četiri remija (Inter-Zaprešić, Slaven Belupo, Zagreb, Dinamo) te kreću po svoje 36. slavlje u međusobnim ogledima.

Rijeka i Hajduk do sada su snage odmjerili 137 puta, a Bili su pritom ostvarili 55 pobjeda, Riječki bijeli 35, dok je 47 susreta okončano neriješenim rezultatom.

Također, Rijeka od rujna 2012. čuva i niz od 11 uzastopnih susreta bez poraza od Hajduka te na svom novom travnjaku zasigurno želi nastaviti niz. U utakmici, pak, neće moći računati na Romana Bezjaka koji je zbog crvenog kartona dobivenog u prethodnom susretu kažnjen s dvije utakmice neigranja.

Trener Riječana Matjaž Kek najavio je nov Jadranski derbi te prokomentirao sljedećeg suparnika svoje momčadi.

"Jadranski derbi nosi tenzije i emocije. Igramo na novom stadionu i naša je velika želja, zbog svega ovoga što se događa, da ostvarimo pobjedu koja bi nam mnogo značila. Normalno se pripremamo i sigurno je da će igrači spremni, motivirani i uz mnogo samopouzdanja i optimizma dočekati utakmicu."

"Hajduk je poletan i pun optimizma nakon dobrih rezultata u Europi te pobjede protiv Lokomotive. To je izazov za nas. Doveo je igrače koji su dignuli kvalitetu igre. Zna odigrati na rezultat što je velika kvaliteta ekipe. Želim mu sreću u četvrtak u dvoboju Europske lige jer to bi bilo dobro za sve nas, ali u subotu će se i Rijeku nešto pitati. Cilj je jasan, pobijediti u utakmici u kojoj bi nam pobjeda značila i nešto više od tri boda s obzirom na sve što se događalo u klubu u posljednje vrijeme."

Hajduk u dvoboj s Rijekom, u tjednu prije novih europskih izazova, ulazi sa šeste pozicije na ljestvici nakon jedne pobjede (Lokomotiva), tri remija (Dinamo, Split, Slaven Belupo) te jednog poraza (Istra 1961).

U proteklom tjednu Hajduk je pojačao svoje redove te je doveo Hrvoja Milića i Juliana Velazqueza, dok je trener Damir Burić na put u Rijeku poveo 18 igrača, naime, momčad i dalje broji ozljede u svojim redovima.

"Reagirali smo na situaciju s ozljedama koja je nastala i doveli smo dva nova kvalitetna igrača koja će naš kadar proširiti. Šteta što Milić još nema pravo odigrati ovu utakmicu, no Velazquez je tu i sretni smo i zadovoljni s mogućnostima koje imamo."

"Povrijeđeni igrači koji su bili ti su i ostali, to su dakle, Milevski, Tudor, Pejić, Maloku, Radčenko... Roguljić je jedini koji se uspio oporaviti. S ovim igračima koji kandidiraju za sastav imat ćemo jako dobru momčad i moći ćemo se Rijeci dobro suprotstaviti. Prednost Rijeke je domaći teren, a sve ostalo je otvoreno. Imamo momčad koja je uvijek u stanju stvoriti prilike, pokazali smo varijabilitet u igri, kako ofenzivno tako i defenzivno i protiv Rijeke će nam trebati oba lica ukoliko želimo pobijediti. Smatram da možemo oba dobra lica pokazati, očekujem tešku utakmicu i da bude taktički na visokoj razini", kazao je uoči puta u Rijeku Burić.

U drugom susretu dana sastaju se hrvatski prvak Dinamo i trenutno vodeća momčad ljestvice, Split. Modri su u dosadašnjih pet kola sakupili dvije pobjede (Inter-Zaprešić, Zagreb) te tri remija (Hajduk, Osijek, Rijeka), a uoči novih izazova u borbi za skupine Lige prvaka, na svom se travnjaku zasigurno žele vratiti na vrh Prve lige.

Trener Zoran Mamić u susretu sa Splitom i dalje ne može računati na ozlijeđene Gordona Schildenfelda, kao ni na Domagoja Pavičića i Dejana Radonjića te je stoga najavio i promjene u sastavu, ali i otkrio svoja razmišljanja o susretu koji je pred njegovom momčadi.

"U subotu nas čeka utakmica prve i druge momčadi na ljestvici i to dovoljno govori. Split je odličan, na Maksimir dolazi kao lider prvenstva i sigurno nas čeka teška, zahtjevna i zanimljiva utakmica. Znam da se više priča o susretu protiv Skenderbeua, ali idemo redom. Želimo dobiti Split, vratiti se na prvo mjesto i tako na najbolji mogući način napraviti uvod za utakmicu u Albaniji."

"Prvi su. To sve govori, zar ne? Igraju u odličnoj formi, imaju tri pobjede doma i dva remija u gostima, primili su dva gola u pet utakmica... Mogu tako nabrajati još stvari, ali zaključak je da su jako kvalitetni i morat ćemo biti na visokoj razini ako želimo do dobrog rezultata."

Splitski Crveni nakon pet odigranih kola nalaze se na samom vrhu ljestvice s tri pobjede (Lokomotiva, Osijek, Zagreb) te dva remija (Hajduk, Inter-Zaprešić) te novo slavlje žele upisati i na Maksimiru u reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa Hrvatske.

"Volio bih da ova utakmica završi kao ona u finalu Kupa, samo bez penala. Nećemo se zavaravati, znamo snagu protivnika, oni su apsolutni favoriti, ali imamo mi svoje šanse. Maksimalno ćemo ih respektirati do početka utakmice, a kada utakmica počne, učinit ćemo sve da pobijedimo", kazao je trener Splita Zoran Vulić.

"Dinamo je naša najbolja momčad, bez obzira tko će igrati, ima roster strašnih igrača. Drago mi je što su dva Hrvata njegovi najbolji igrači, Rog i Pjaca, no oni su i grupa jako kvalitetnih igrača. Ne bih rekao da je Dinamova obrana propusna. Ima zadnju liniju koja je igrala zajedno i prošlu sezonu i bili su najbolja obrana lige."

Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka u sklopu šestog kola MAXtv Prve lige na rasporedu je u 19 sati, dok će Dinamo i Split snage odmjeriti od 21 sat. U nedjelju će zaigrati Zagreb i Istra 1961, dok će kolo u ponedjeljak zaključiti Osijek i Lokomotiva.

Izvor: nk-rijeka.hr, hajduk.hr, gnkdinamo.hr, rnksplit.hr

Još vijesti s oznakama: Rijeka, Dinamo, Hajduk, Split

Ljestvica

1.Rijeka31+4271
2.Dinamo31+3369
3.Hajduk31+2158
4.Osijek31+1145
5.Lokomotiva31+944
6.Varaždin31-636
7.Gorica31-1135
8.Istra 196132-2034
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš31-567