Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Osijek u Gradskom vrtu dočekuje momčad Lokomotive

Bijelo-plavi po prvo domaće slavlje

Osijek u Gradskom vrtu dočekuje momčad Lokomotive

  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
:Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
:Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
:Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
:Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
:Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Susretom u Gradskom vrtu između Osijeka i Lokomotive ovog će se ponedjeljka zaključiti šesto kolo MAXtv Prve lige.

foto: Drago Sopta/HNS
17.08.2015. 11:29

Momčad Osijeka susret šestoga kola dočekuje s osme pozicije na ljestvici, odnosno, s jednom ostvarenom pobjedom (Zagreb) te po dva remija (Dinamo, Istra 1961) i dva poraza (Split, Slaven Belupo), kao i ukupno pet osvojenih bodova stoga će pred svojim navijačima krenuti po prvo domaće slavlje u novom izdanju hrvatskog nogometnog prvenstva.

Također, u proteklom je tjednu Osijek iza sebe ostavio prijateljsku utakmicu s Posavinom u kojoj je upisao pobjedu 6:1, a u susretu s Lokomotivom trener Dražen Besek neće moći računati na Nikolu Mandića koji odrađuje suspenziju zbog crvenog karton zarađenog u prošlome kolu, kao ni na operiranog kapetana Hrvoja Kurtovića, ali ni na Nikolu Matasa, također zbog kartona, dok je upitan Andrej Lukić.

Uoči susreta u Gradskom vrtu trener Besek je otkrio kako vjeruje u svoje igrače te kako se nada prvoj pobjedi na domaćem terenu, ali je i prokomentirao novog suparnika Osijeka u domaćem prvenstvu.

"Vjerujem da je ponedjeljak dan kada ćemo ostvariti prvu prvenstvenu pobjedu na domaćem terenu. Kada vidim kako mi momčad radi na treninzima to mi svakako ulijeva optimizam, vjerujem u dečke, to nije upitno nijednog trenutka i vjerujem da ćemo ovaj puta biti pravi. Učinit ćemo sve da razveselimo i sebe i naše navijače, da svaki pojedinac na terenu da svoj doprinos ishodu kojega priželjkujemo."

"Lokomotiva je momčad s vrlo dobrom selekcijom igrača koji imaju potencijal i svojom individualnom kvalitetom mogu rješavati situacije pred suparničkim vratima i svakako ih se mora respektirati. I oni, kao i svi ostali, kad dođu u rezultatsku prednost postaju sigurniji i još opasniji, no mi moramo biti krajnje ozbiljni, ne odustajati od naših zahtjeva. Moramo držati disciplinu igre koja bi nam omogućila da lakše usmjerimo tijek susreta u našu korist. Sigurno je da ćemo nastojati prvi doći do prednosti i na taj način preuzeti kontrolu. Za nas je posebno važno da budemo koncentrirani i da ne ponavljamo pogreške koje su nas do sada, nažalost, skupo stajale. Moramo se truditi da stvaramo prigode iz kojih će onda doći i golovi."

Zagrebački Lokosi će u susret s devetog mjesta na ljestvici te uz po jednu pobjedu (Istra 1961) i remi (Slaven Belupo), ali i tri pretrpljena poraza (Split, Rijeka, Hajduk) do sada za ukupno četiri osvojena prvenstvena boda. U novi susret Lokomotiva kreće bez Luke Begonje koji će s terena izbivati duže vrijeme zbog ozljede koljena, ali i bez Franka Andrijaševića, Damira Šovšića, Petra Mišića te Ivana Fiolića.

Trener Lokosa Ante Čačić pojasnio je na koga neće moći računati u utakmici s Osijekom te je najavio kako njegova momčad kreće po novu pobjedu u Prvoj ligi.

"Imamo problema sa slaganjem početne postave. Begonju smo izgubili na više mjeseci, u kadru nisu ni Andrijašević zbog tri žuta kartona, Šovšić, koji će zbog lakše povrede preskočiti ogled, izgubili smo i Petra Mišića za susret, a i Ivan Fiolić je cijeli tjedan trenirao odvojeno od momčadi zbog lakše povrede te vjerojatno neće biti spreman za utakmicu. No, iako imamo problem sa sastavljanjem početne postave, naš cilj je uvijek isti. Kao i uvijek stremimo pobjedi te u ponedjeljak idemo po tri boda."

Posljednji susret šestoga kola MAXtv Prve lige između Osijeka i Lokomotive počinje u 20 sati.

Izvori: nk-osijek.hr, nklokomotiva.hr

Još vijesti s oznakama: Osijek, Lokomotiva

Ljestvica

1.Rijeka31+4271
2.Dinamo31+3369
3.Hajduk31+2158
4.Osijek31+1145
5.Lokomotiva31+944
6.Varaždin31-636
7.Gorica31-1135
8.Istra 196131-2331
9.Slaven Belupo31-2030
10.Rudeš31-567