Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Split dočekuje Rijeku, hrvatski prvak gostuje na Drosini

Mali Jadranski derbi na Parku Mladeži

Split dočekuje Rijeku, hrvatski prvak gostuje na Drosini

  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 33. kolo

03.05.2024. 17:00
Rudeš
Rudeš
1 : 3Istra 1961
Istra 1961
04.05.2024. 17:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
4 : 1Gorica
Gorica
04.05.2024. 19:30
Osijek
Osijek
3 : 1Lokomotiva
Lokomotiva
05.05.2024. 17:00
Hajduk
Hajduk
:Varaždin
Varaždin
05.05.2024. 19:30
Rijeka
Rijeka
:Dinamo
Dinamo

Pogledaj detaljnije

Subota u sedmom kolu MAXtv Prve lige donosi dvoboje Splita i Rijeke te Istre 1961 i Dinama.

foto: rnksplit.hr
22.08.2015. 11:43
Koji rezultat očekujete u dvoboju Splita i Rijeke?
Pobjedu Splita
7,14%
Pobjedu Rijeke
64,29%
Remi
28,57%
Ukupno glasova: 14

Mali Jadranski derbi između Splita i Rijeke započet će nogometni dan u subotu u sklopu sedmog kola domaćeg prvenstva. Momčad Splita na svom će terenu ugostiti aktualnog hrvatskog viceprvaka, a u susret ulazi s druge pozicije na ljestvici nakon tri ostvarene pobjede (Lokomotiva, Osijek, Zagreb), dva remija (Hajduk, Inter-Zaprešić) te jednog pretrpljenog poraza, onog od Dinama proteklog vikenda, po kojem je hrvatski prvak preuzeo vrh ljestvice s bodom više.

Split će Rijeku dočekati bez Slavka Blagojevića, Dine Špehara, Aleksandra Miljkovića i Ante Ercega zbog kartona, ali je za Crvene konačno registriran Petar Franjić koji može nastupiti upravo protiv Riječana.

Trener Splita Zoran Vulić najavio je veliku borbu u Splitu te je prokomentirao sljedećeg suparnika svoje momčadi.

"Dolazi nam kvalitetan protivnik koji nije otvorio Prvenstvo onako kako je očekivao, možda ga je taj neuspjeh u Europi malo uzdrmao, ali sigurno se radi o vrlo dobroj ekipi. Neće nam biti lako, međutim, pokazali smo da se možemo nositi sa svakim pa se nadam da ćemo se uspješno nositi i s Rijekom. Imamo dobru, stabilnu obranu i tu ne bi smjeli raditi neke preinake. Moramo samo pokazati da će ovdje u Splitu svakome biti teško igrati protiv nas, to je ono što sam želio na početku sezone i na čemu smo najviše radili. Dobra smo i kvalitetna momčad, imamo svoj stil igre, samo je bitno da damo sve od sebe u svakoj utakmici i onda se ne bojim za rezultat."

Rijeka će u 16. međusobni ogled ove dvije momčadi s petog mjesta na ljestvici nakon jednog slavlja (Lokomotiva) i pet neriješenih rezultata (Inter-Zaprešić, Slaven Belupo, Zagreb, Dinamo, Hajduk) te je trenutno, uz Dinamo, jedina neporažena momčad ove sezone. Također, momčad Matjaža Keka po sedmu će pobjedu nad Splitom morati bez Moisesa Lime, Romana Bezjaka i Anasa Sharbinija zbog suspenzije, kao i bez ozlijeđenog Vedrana Jugovića, dok je Marko Lešković i dalje upitan. Vrijedi istaknuti i kako su Crveni nad Rijekom slavili pet puta, dok su četiri susreta završena bez pobjednika.

Trener Rijeke najavio je kako njegovi igrači na Park mladeži stižu s respektom, ali i optimizmom.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica. Gostovanja u Parku mladeži uvijek su bila interesantna. Kako smo znali pustiti bodove tako smo ih znali i osvajati. Naš je cilj podebljati bodovni konto. Split je u Prvenstvo ušao kvalitetno, ima mnogo bodova, dobro igra, dok mi imamo malo problema što se tiče momčadi, ali dogodi se tako tijekom Prvenstva zbog kartona i ozljeda. Međutim, siguran sam da će igrači koji dobiju priliku od prve minute istu i iskoristiti, tako da s respektom, ali i optimizmom krećemo prema Splitu."

Istra 1961 trenutno se smjestila na četvrto mjesto te na svom travnjaku hrvatskog prvaka dočekuje nakon dvije pobjede (Slaven Belupo, Hajduk), tri remija (Osijek, Inter-Zaprešić, Zagreb) te jednog pretrpljenog poraza (Lokomotiva) za ukupno devet osvojenih bodova, tri manje od svog sljedećeg suparnika. Također, Istra će u susret i bez Adisa Hadžanovića s kojim je ovoga tjedna sporazumno raskinula ugovor, ali i nakon pobjede 2:0 nad Rovinjem u prijateljskoj utakmici odigranoj prije četiri dana.

Igor Pamić, trener Zeleno-žutih, najavio je susret s Dinamom od kojeg je Istra na Drosini poražena pet puta, tri je puta podijelila bodove, dok je dva puta uspjela osigurati puni plijen.

"Igramo protiv mnogo kvalitetnijeg protivnika nego što smo igrali u dosadašnjem djelu Prvenstva i protiv protivnika koji diže svoju formu. Igramo protiv momčadi koja je sigurno motivirana i osokoljena pobjedom u Albaniji. Međutim i mi imamo svojih planova i ambicija tako da ćemo joj pokušati maksimalno poremetiti planove."

"Polako već imamo standardiziranu momčad koja možda nije u idealnom stanju, ali s obzirom na uvjete i okolnosti držim da jako dobro reagira i pokazuje momčadske pomake u svim linijama. Upravo na tu kartu ćemo igrati jer ne možemo na individualnu kvalitetu zato što je Dinamo ispred nas, ali na momčadsku itekako možemo. Poručujem pred utakmicu da će moja momčad prezentirati hrabrost. Bit ćemo mnogo hrabriji nego što smo bili do sada. Itekako će nam trebati jedna drskost i bezobraznost kako bi naudili Dinamu u bilo kojem trenutku i na bilo kojem djelu terena i zato tako pripremam momčad kroz cijeli tjedan."

Hrvatski prvak zasjeo je proteklog vikenda na vrh ljestvice s tri pobjede (Inter-Zaprešić, Zagreb, Split) i tri neriješena rezultata (Hajduk, Osijek, Rijeka) te bez upisanog poraza za ukupno 12 osvojenih bodova. Također, iza Dinama ovoga je tjedna i prva utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka u sklopu koje su Modri u Albaniji svladali Skenderbeu 2:1. Dobra vijest za Dinamo jest i povratak kapetana Domagoja Antolića, dok momčad i dalje ne može računati na Gordona Schildenfelda, Arijana Ademija te Dejana Radonjića.

"Čeka nas ono što je najvažnije, hrvatsko prvenstvo. Istra, posebno u Puli, zna biti neugodna za nas, a mi očekujemo nastavak i potvrdu dobrih rezultata i igara. Moramo biti prvaci ako želimo sudjelovati u ovom, tzv. lijepom dijelu, odnosno, Ligi prvaka. Činjenica je da je pritisak ipak malo pao nakon ove pobjede, igrači su manje napeti i suzdržani, ali nije to još ono što mogu i bit ćemo bolji."

Susret sedmoga kola između Splita i Rijeke na Parku mladeži počinje u 19 sati, dok je dvoboj Istre 1961 i Dinama na Drosini na rasporedu u 21 sat.

Izvori: rnksplit.hr, nk-rijeka.hr, nkistra1961.hr, gnkdinamo.hr

Još vijesti s oznakama: Rijeka, Dinamo, Split, Istra 1961

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek33+1651
5.Lokomotiva33+947
6.Istra 196133-1837
7.Varaždin32-736
8.Gorica33-1735
9.Slaven Belupo33-2033
10.Rudeš33-627