Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
3 : 0Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
0 : 1Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
5 : 1Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
0 : 3Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
3 : 1Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

U nedjelju će sedmo kolo MAXtv Prve lige zaključiti Slaven Belupo i Zagreb u Koprivnici te Hajduk i Osijek na Poljudu.

foto: Drago Sopta/HNS
23.08.2015. 11:59

Momčad Slaven Belupa u susret će ući s osme pozicije na ljestvici, a u Koprivnici će pred svojim navijačima pokušati ostvariti svoju drugu ovosezonsku pobjedu. Uz jedno slavlje (Osijek), Farmaceuti su u dosadašnjem dijelu nove sezone hrvatskog nogometnog prvenstva upisali i tri remija (Rijeka, Lokomotiva, Hajduk) te dva poraza (Istra 1961, Inter-Zaprešić) te ukupno osvojili šest bodova.

Domaćinu će u susretu nedostajati Filip Ozobić koji je zbog crvenog kartona dobivenog na prvoligaškoj utakmici s Interom proteklog vikenda kažnjen s dvije utakmice neigranja, a trener Željko Kopić neće moći računati ni na ozlijeđenog Sandija Križmana, dok su zbog ozljeda još upitni Goran Paracki i Mario Gregurina, ali dobra je vijest za momčad iz Koprivnice da se oporavio Tomislav Mikulić.

Zagreb, pak, u Koprivnicu u goste stiže kao posljednjeplasirana momčad domaćeg prvenstva koja je do sada upisala tri neriješena rezultata (Inter-Zaprešić, Rijeka, Istra 1961) te tri poraza (Osijek, Dinamo, Split) za ukupno tri osvojena boda te će u gostima kod Slaven Belupa tražiti prvu prvenstvenu pobjedu kao jedina momčad koja je do sada ove sezone nije ostvarila, a po nju će morati bez ozlijeđenog Dine Bevaba

Splitski Hajduk će na svom Poljudu dočekati momčad Bijelo-plavih, a u novi će susret Prve lige ući kao sedmoplasirana momčad s jednom upisanom pobjedom (Lokomotiva), četiri remija (Dinamo, Split, Slaven Belupo, Rijeka) te jednim porazom (Istra 1961), odnosno, sa sedam osvojenih bodova.

Igrači Damira Burića iza sebe su ovoga tjedna ostavili i prvu utakmicu četvrtog pretkola Europske lige u sklopu koje su u gostima kod Slovana iz Libereca poraženi 0:1 te ih uzvrat očekuje u četvrtak na Poljudu, a trener Bilih u susretu s Osijekom sigurno neće moči računati na suspendirane Juliana Velasqueza i Jeffersona te je uoči samog dvoboja prokomentirao sljedećeg protivnika Hajduka u Prvoj ligi.

"Osijek je protivnik koji se nalazi u donjem dijelu tablice, ali to ne odgovara igrama koje je pokazao i kako se predstavio. Imao je dosta nesretnih momenata u igri, kako isključenja tako i nesretnih utakmica koje je izgubio, ali bilo je tu i jako dobrih prezentacija poput onih protiv Dinama i Zagreba. To je momčad koja je ranjena i koja želi pokazati svoje pravo lice stoga smatram da nas čeka neizvjesna utakmica s obzirom da mi još ne znamo u kojem sastavu ćemo igrati zbog zdravstvene situacije igrača."

Osijek u Split dolazi kao deveta momčad na tablici koja je do sada ostvarila jednu pobjedu (Zagreb), a upisala je i dva neriješena rezultata (Dinamo, Istra 1961) te tri poraza (Split, Slaven Belupo, Lokomotiva) te tako osvojila pet bodova.

Trener Dražen Besek netom prije puta u Split otkrio je kako se u početni sastav vraća Nikola Matas te je otkrio kako je njegovim igračima potrebno više hrabrosti i odlučnosti na čemu će raditi i protiv Hajduka.

"Ne smijemo odustajati od našeg puta i upornog rada. Naravno da nije ugodno biti pri začelju prvenstvene ljestvice, ali još uvijek smo u uvodnom dijelu sezone i 90 bodova je u igri do kraja Prvenstva. Činjenica je da smo olako primili većinu pogodaka što je prvenstveno stvar dekoncentracije u pojedinim trenucima utakmice. Skupo nas je to koštalo jer su nam bodovi izmicali, međutim, ne smijemo se pokolebati i predavati bez obzira protiv koga igramo. Nitko nam ne može pomoći osim nas samih, što znači da se samo radom i poštenim odnosom možemo izdignuti iznad problema koji su nas snašli."

"Vjerujem u momčad, znam da svaki pojedinac ima još mnogo prostora za bolji učinak na terenu i nadam se, dakako, boljim rezultatima. Nedostaje nam malo više hrabrosti i odlučnosti, što je povezano i s prethodnim sezonama u kojima se momčad Osijeka grčevito borila za opstanak u HNL-u. Želim da mi igrači budu pravi muškarci, bez suviše respekta prema suparnicima. Tako pristupam i susretu protiv Hajduka."

Susret sedmoga kola MAXtv Prve lige između Slaven Belupa i Zagreba u Koprivnici je na rasporedu u 19 sati, dok dvoboj Hajduka i Osijeka na Poljudu počinje u 21 sat.

Izvori: hajduk.hr, nk-osijek.hr

Još vijesti s oznakama: Hajduk, Osijek, Slaven Belupo, Zagreb

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek32+1448
5.Lokomotiva32+1147
6.Varaždin32-736
7.Gorica32-1435
8.Istra 196132-2034
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš32-607