Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Split gostuje u Koprivnici, Hajduk dočekuje Zagreb

Pjesnici i dalje čekaju prvu pobjedu

Split gostuje u Koprivnici, Hajduk dočekuje Zagreb

  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 33. kolo

03.05.2024. 17:00
Rudeš
Rudeš
1 : 3Istra 1961
Istra 1961
04.05.2024. 17:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
:Gorica
Gorica
04.05.2024. 19:30
Osijek
Osijek
:Lokomotiva
Lokomotiva
05.05.2024. 17:00
Hajduk
Hajduk
:Varaždin
Varaždin
05.05.2024. 19:30
Rijeka
Rijeka
:Dinamo
Dinamo

Pogledaj detaljnije

U subotu se nastavlja deveto kolo MAXtv Prve lige susretima Slaven Belupa i Splita te Hajduka i Zagreba.

foto: Drago Sopta/HNS
12.09.2015. 10:15

Farmaceuti u Koprivnici dočekuju Splićane kao osmoplasirana momčad domaćeg prvenstva nakon dvije ostvarene pobjede (Osijek, Zagreb), tri remija (Rijeka, Lokomotiva, Hajduk) te tri pretrpljena poraza (Istra 1961, Inter-Zaprešić, Dinamo) za ukupno devet osvojenih bodova.

Trener Željko Kopić u susretu sa Splitom neće moći računati na Marija Gregurinu zbog kartona, dok su ozljede zaliječili Stefan Savić i Sandi Križman.

"Split je čvrsta i kvalitetna momčad. Vidljivo je to i na ljestvici i morat ćemo biti na visokoj razini ukoliko želimo ostvariti pozitivan rezultat, što očekujem. Domaća liga je izjednačena, no prednost na domaćem travnjaku je na strani Slaven Belupa", kazao je uoči susreta sa Splitom trener Slaven Belupa.

Crveni se trenutno nalaze na trećoj poziciji na ljestvici nakon četiri pobjede (Lokomotiva, Osijek, Zagreb, Istra 1961), dva neriješena rezultata (Hajduk, Inter-Zaprešić) te dva poraza (Dinamo, Rijeka), kao i ukupno osvojenih 14 bodova koliko ih broji i drugoplasirana Rijeka, no zbog bolje gol razlike ona se nalazi stepenicu više na tablici.

Trener Splita Zoran Vulić u Koprivnici neće moći računati na Antu Majstorovića zbog kartona, kao i Aleksandra Miljkovića zbog ozljede zadobivene par dana prije samog ogleda.

"Liga 10 je takva da smo svi jedni drugima do uha, jedino je razlika Dinamo u odnosu na ostale. Svatko svakoga može dobiti. Koprivnica je za Split tradicionalno neugodno gostovanje, tamo je uvijek bilo svega, crvenih kartona, napetosti... Treba se dobro psihološki pripremiti za utakmicu, to je najvažnije", izjavio je Vulić prije dvoboja sa Slaven Belupom.

Bili će u subotu u sklopu devetog kola hrvatskog nogometnog prvenstva ugostiti Zagreb, a sam dvoboj na Poljudu dočekuju kao četvrta momčad ljestvice. Hajduk je do sada u novoj sezoni Prve lige ostvario tri slavlja (Lokomotiva, Osijek, Inter-Zaprešić), kao i četiri remija (Dinamo, Split, Slaven Belupo, Rijeka) te je pretrpio i jedan poraz (Istra 1961), a ukupno je sakupio 13 bodova.

"Svi smo nestrpljivi i jedva čekamo da krene utakmica. Momčad je jako dobro i kvalitetno odradila treninge tako da utakmicu protiv Zagreba dočekujemo spremni. Neugodnost u samoj utakmici leži u tome što su očekivanja protiv Zagreba da Hajduk pobijedi. Jednako tako, s obzirom na poziciju Zagreba na ljestvici, očekivanja su da se Zagreb jednostavno pobijedi, no to neće biti tako. Zagreb je momčad koja igra nogomet, koja je u stanju jako brzo izaći u napad, dobra je to momčad, a broj bodova ne pokazuje pravo stanje. Dakle, moramo biti na razini i uistinu koncentrirani", rekao je trener Damir Burić prije dvoboja sa Zagrebom za koji je upitan Andrija Balić koji se požalio na probleme sa zadnjom ložom.

Momčad Zagreba je posljednjeplasirana na tablici Prve lige te nakon osam odigranih kola nije upisala nijednu pobjedu, dok je ostvarila tri remija (Inter-Zaprešić, Rijeka, Istra 1961) te pretrpjela pet poraza (Osijek, Dinamo, Split, Slaven Belupo, Lokomotiva) i tako osvojila tri boda, a u prijelaznom je roku ostala bez Josipa Jurendića, Dine Štigleca, Bože Muse te Filipa Krovinovića.

"Hvala Bogu da je završio prijelazni rok, kao i da su za nama neki problemi i financijske prirode. Ovih 14 dana pauze zbog obaveza reprezentacije došlo nam je kao naručeno da se vratimo smirenom radu i fokusiramo isključivo na nogomet i teren. Odatle i naš optimizam uoči utakmice na Poljudu, ne u smislu toga da vjerujemo kako smo spremni iznenaditi sve bolji Hajduk nego da evidentiramo pomake u našoj igri", kazao je prije puta za Split trener Zagreba Dražen Medić.

Susret devetog kola MAXtv Prve lige između Slaven Belupa i Splita počinje u 17 sati, dok je dvoboj Hajduka i Zagreba na rasporedu u 19 sati.

Izvor: rnksplit.hr, nkzagreb.hr

Još vijesti s oznakama: Hajduk, Split, Slaven Belupo, Zagreb

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek32+1448
5.Lokomotiva32+1147
6.Istra 196133-1837
7.Varaždin32-736
8.Gorica32-1435
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš33-627