Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Derbi na Poljudu, Rijeka dočekuje Inter

Modri stižu u goste Bilima

Derbi na Poljudu, Rijeka dočekuje Inter

  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 33. kolo

03.05.2024. 17:00
Rudeš
Rudeš
1 : 3Istra 1961
Istra 1961
04.05.2024. 17:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
4 : 1Gorica
Gorica
04.05.2024. 19:30
Osijek
Osijek
3 : 1Lokomotiva
Lokomotiva
05.05.2024. 17:00
Hajduk
Hajduk
:Varaždin
Varaždin
05.05.2024. 19:30
Rijeka
Rijeka
:Dinamo
Dinamo

Pogledaj detaljnije

Subota u desetom kolu MAXtv Prve lige donosi derbi Hajduka i Dinama na Poljudu, kao i dvoboj Rijeke i Intera na Rujevici.

foto: Drago Sopta/HNS
19.09.2015. 12:03
Koji rezultat očekujete u derbiju Hajduka i Dinama?
Pobjedu Hajduka
53,34%
Pobjedu Dinama
33,33%
Remi
13,33%
Ukupno glasova: 15

Momčad Hajduka deseto kolo i drugi ovosezonski derbi s Dinamom dočekuje kao treća na ljestvici nakon četiri upisana slavlja (Lokomotiva, Osijek, Inter-Zaprešić, Zagreb), četiri remija (Dinamo, Split, Slaven Belupo, Rijeka) te jednog pretrpljenog poraza (Istra 1961) za ukupno 16 osvojenih bodova. Nakon što su Bili na samom otvaranju nove sezone domaćeg prvenstva na Maksimiru odigrali 1:1 s Modrima te kući ponijeli jedan bod, na Poljudu će svakako htjeti osvojiti sva tri boda.

Trener Damir Burić u susretu neće moći računati na Zorana Nižića koji je teže ozlijeđen, kao ni na Miju Caktaša zbog kartona, no otkrio je također kako njegova momčad s nestrpljenjem očekuje derbi ove subote.

"Za ove se trenutke u nogometu živi i mi s nestrpljenjem očekujemo utakmicu protiv Dinama. Momčad je spremna, nadam se da ćemo biti zdravi i spremni za susret. Na treningu je momčad pokazala dobre stvari, koncentraciju, veliki žar i motivaciju što je i krasi tijekom svih mjeseci. Osjeća se zajedništvo, zdravi duh i atmosfera kako u svlačionici tako i van nje i to mi daje optimizam i mirniji stav za utakmicu. Dinamo nakon Arsenala zasigurno dolazi s većom dozom motivacije i pitanje je hoće li njegov trener išta mijenjati u sastavu. Očekuje nas taktički jako uzbudljiva utakmica."

Hrvatski prvak svom vječnom suparniku stiže u goste kao vodeća momčad ljestvice te nakon pet ostvarenih pobjeda (Inter-Zaprešić, Zagreb, Split, Slaven Belupo, Lokomotiva) te četiri remija (Hajduk, Osijek, Rijeka, Ista 1961), a bez upisanog poraza, odnosno, s 19 osvojenih bodova, ali i nakon pobjede na otvaranju Lige prvaka na Maksimiru protiv Arsenala.

Isti je, pak, donio ozljede u redovima Modrih stoga trener Zoran Mamić protiv Hajduka neće moći računati na Leonarda Sigalija, Ivu Pinta, Jeremyja TaravelaJuniora Fernandesa, Gordona Schildenfelda i Domagoja Pavičića, dok je Ante Ćorić još upitan.

"Čeka nas po imenima najveći derbi u Hrvatskoj i puni Poljud što nas veseli. Mi smo se utakmicom protiv Arsenala napunili samopouzdanjem i idemo u Split po pobjedu. Svjesni smo kvalitete Hajduka i snage koju mu daju navijači, ali isto tako smo svjesni i svoje snage i niza koji imamo. Iskreno, sviđa mi se da nas nakon Arsenala čeka Hajduk, a volio bih da nakon njega igramo s Rijekom pa u nizu takve jake utakmice. Znamo kako igra Hajduk i što može, a spremni smo i za ludilo Poljuda. Zadnje dvije utakmice na Poljudu smo dobili i odigrali neriješeno, ali sve je to bilo na samom kraju, a niti u Zagrebu nismo bili pravi. Stoga moramo biti bolji nego u tim utakmicama kako bismo ostvarili rezultat koji želimo", kazao je Dinamov trener uoči derbija na Poljudu.

Rijeka u desetom kolu hrvatskog nogometnog prvenstva na Rujevici ugošćuje Inter iz Zaprešića, a hrvatski viceprvak trenutno se nalazi na drugom mjestu na tablici s četiri slavlja (Lokomotiva, Split, Osijek, Istra 1961), pet neriješenih rezultata (Inter-Zaprešić, Slaven Belupo, Zagreb, Dinamo, Hajduk) te, kao i vodeći Dinamo, bez pretrpljenog poraza, ali s ukupno 17 osvojenih bodova, a na svom će terenu, nakon remija s Interom u Zaprešiću na otvaranju sezone, željeti osigurati pobjedu.

Trener Rijeke Matjaž Kek zadovoljan je kako njegva momčad napreduje te je najavio sam susret s Interom u kojem ne može računati na Anasa Sharbinija, kao ni na ozlijeđene Matea Bertošu i Limu Moisesa.

"Važno je bilo da uđemo u pozitivnu seriju i to smo napravili. Još je važnije da se iz utakmice u utakmicu potvrđujemo. Igramo na domaćem terenu, dolazi ekipa s kojom smo imali problema u prvom kolu. Naša razmišljanja su da uzmemo nove bodove. U prvom ogledu Inter je imao svoje prilike. Energija ulaska u Prvu ligu dala mu je dodatno samopouzdanje. Rijeka mora poštovati svakog protivnika, ali ne smije se nikoga bojati. Veseli me kako igrači dolaze na trening i kako reagiraju."

Zaprešićani u goste Rijeci odlaze kao osmoplasirana momčad domaćeg prvenstva uz dva slavlja (Slaven Belupo, Lokomotiva), četiri remija (Rijeka, Zagreb, Split, Istra 1961) te tri poraza (Dinamo, Hajduk, Osijek), odnosno, deset osvojenih bodova, koliko ih broje i Lokomotiva, Slaven Belupo te Istra 1961, no zbog bolje se gol razlike nalaze nekoliko stepenica iznad.

Trener Diva iz predgrađa Samir Toplak u proteklom je tjednu sa svojom momčadi slavio u prijateljskom susretu u Pakracu nad domaćinom Hajdukom 5:0, a nakon remija s Rijekom na startu sezone u novom će se dvoboju s istim protivnikom zasigurno željeti ponovno prikazati u dobrom svjetlu te pokušati izboriti bod, ili tri.

Derbi Hajduka i Dinama u sklopu desetog kola MAXtv Prve lige na rasporedu je u 17 sati, dok će od 19.15 sati snage odmjeriti Rijeka i Inter-Zaprešić.

Izvor: gnkdinamo.hr, nk-rijeka.hr

Još vijesti s oznakama: Rijeka, Dinamo, Hajduk, Inter-Zaprešić

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek33+1651
5.Lokomotiva33+947
6.Istra 196133-1837
7.Varaždin32-736
8.Gorica33-1735
9.Slaven Belupo33-2033
10.Rudeš33-627