Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
3 : 0Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
0 : 1Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
5 : 1Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
0 : 3Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
3 : 1Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

U nedjelju će 11. kolo MAXtv Prve lige zaključiti Istra 1961 i Lokomotiva te Split i Hajduk.

foto: rnksplit.hr
27.09.2015. 11:33
Koji rezultat očekujete u derbiju Splita i Hajduka?
Pobjedu Splita
25%
Pobjedu Hajduka
62,5%
Remi
12,5%
Ukupno glasova: 8

Momčad Istre 1961 11. kolo MAXtv Prve lige dočekuje kao osmoplasirana momčad na ljestvici nakon dvije ostvarene pobjede, pet neriješenih rezultata i tri poraza, odnosno, 11 sakupljenih prvenstvenih bodova, a Lokomotivi će ove nedjelje na svom terenu zasigurno htjeti uzvratiti za poraz 1:6 iz drugoga kola Prve lige.

U proteklome tjednu Istra je zaigrala u šesnaestini završnice Kupa Hrvatske u kojoj je u gostima svladala Croatiu 2:0, a protiv Lokomotive trener Igor Pamić neće moći računati na Darka Mišića i Branka Ojdanića zbog kartona, kao ni na Josipa Vukovića i Nermina Zolotića zbog ozljeda, dok je odmor dobio Manuel Pamić.

"Posljednje utakmice su pokazale da smo bezopasni prema naprijed, pogotovo iz veznog reda od kuda nitko nema naviku odlaženja u završnicu, dok su istovremeno bočni igrači strahovito daleko. Stoga smatram da ću na teren poslati ofenzivniju i bržu momčad kako bi bili opasniji. Istovremeno moram paziti da se ne raspadnemo između linija gdje Lokomotiva zna biti itekako opasna. Stoga, tko god će igrati morat će raditi jako dobro u fazi obrane. Nadam se i da ćemo uspjeti odigrati malo višu obranu nego što smo je igrali u Koprivnici. Volio bih da u polju odigramo utakmicu kao što smo je odigrali u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Bio bih presretan da tako odigramo i smatram da bi ovaj put pobijedili s lakoćom. Ono nam je bila jedna od boljih utakmica u polju, ali nam je nažalost Lokomotiva sedam puta pucala po golu i zabila šest puta", kazao je trener Istre uoči dvoboja s Lokomotivom.

Lokosi u susret 11. kola kreću sa šeste pozicije nakon što su u dosadašnjem dijelu Prvenstva sakupili četiri slavlja, jedan remi i pretrpjeli pet poraza za ukupno 13 osvojenih bodova te će na Drosini pokušati ostvariti i drugu ovosezonsku pobjedu nad Puljanima.

U 1/16 završnice Kupa Hrvatske Lokomotiva je ovoga tjedna svladala Nehaj 8:0, a ovoga tjedna Lokosi su dobili i novog trenera, naime, nakon što je Ante Čačić preuzeo reprezentativnu klupu, na Lokomotivinu je sjeo Sreten Ćuk koji je najavio dvoboj s Istrom i otkrio zdravstveno stanje u svojoj momčadi.

"Svaki klub protiv kojeg igramo gledam kroz trenera. Igor Pamić u ovom trenutku spada u kategoriju najdugovječnijih prvoligaških trenera. Karlovac je s ruba ispadanja iz Treće lige doveo do Uefinih natjecanja u samo četiri godine. Njihov roster igrača mijenja se bitno svake godine, kao i kod Lokomotive. Ove godine najjače pojačanje im je novi-stari vratar Iveša. Odigrali su neriješeno s Dinamom, a i sve ostale utakmice su odlično odigrali. Bit će to teško gostovanje i za nas bi i bod bio zadovoljavajuć. Što se tiče Lokomotive, utakmica Kupa koju smo odigrali uzela je danak. Ozlijedila su nam se trojica igrača. To su Doležal, Husejinović i Pamić. Husejinović nema velikih izgleda da zaigra, a nadam se da će se ostala dvojica brzo oporaviti."

Crveni gradski derbi dočekuju s četvrtog mjesta na tablici, a u prvih deset kola ostvarili su četiri pobjede, tri neriješena rezultata i tri poraza te su pritom osvojili 15 bodova, a na svom će travnjaku htjeti ostvariti pobjedu nad Hajdukom nakon 0:0 na Poljudu u drugome kolu domaćeg prvenstva.

Trener Splita Zoran Vulić istaknuo je kako je dvoboj s Hajdukom za njega poseban, a protiv Bilih ne može računati na Mirka Oremuša zbog suspenzije.

"Za mene je ovo posebna utakmica, uvijek će biti takva, ali kad susret počne moram staviti emocije na stranu. Profesionalac sam i odradit ću svoj posao najkvalitetnije što mogu. Nema tajne, igramo protiv Hajduka kao protiv svih ostalih suparnika. Možda nam Hajduk u ovom trenutku leži. Mnogo stvari može presuditi, čak i vremenska prognoza, ali to je čarobiranje, a ja se time ne bavim. Mi poznajemo Hajduk, svjesni smo njegovih kvaliteta i mana, baš kao i Hajduk naših. Zbog posljednjeg poraza, ali i problema na desnom boku smo u pomalo nezgodnoj situaciji, ali nema kukanja, idemo odigrati utakmicu najbolje što znamo."

Bili u goste Splitu odlaze s trećeg mjesta na ljestvici nakon četiri slavlja, pet remija i jednog poraza za ukupno 17 sakupljenih bodova te će protiv Splita zasigurno krenuti po nove prvenstvene bodove.

Osminu finala Kupa Hrvatske Hajduk je ovoga tjedna osigurao slavljem nad Slogom 7:0, a trener Damir Burić neće moći računati na Juliana Velazqueza zbog suspenzije, kao ni na ozlijeđene Marka Pejića, Zorana Nižića, Francka Ohandzu i Antu Roguljića, dok su pod upitnicima nastupi Andrije Balića i Antona Maglice.

"Igrači koji su tu u stanju su suprotstaviti se Splitu dobrom igrom. Vidjeli smo u posljednjim utakmicama da je Split dobivao sve jače momčadi, dok je protiv onih nešto slabijih momčadi bilo dosta utakmica koje su igrane na knap. Split je trkački dosta moćna i agresivna momčad. Spremni smo, analizirali smo Split, znamo njegove vrijednosti. Tu nema nikakvih emocija, želimo utakmicu pobijediti, to je naš fokus i svim snagama i silama želimo pobijediti", kazao je Burić.

Susret 11. kola MAXtv Prve Lige između Istre 1961 i Lokomotive na Drosini počinje u 17 sati, dok će kolo zaključiti Split i Hajduk dvobojem koji je na rasporedu u 17 sati.

Izvor: nkistra1961.hr, nklokomotiva.hr, rnksplit.hr

Još vijesti s oznakama: Hajduk, Split, Lokomotiva, Istra 1961

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek32+1448
5.Lokomotiva32+1147
6.Varaždin32-736
7.Gorica32-1435
8.Istra 196132-2034
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš32-607