Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
:Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
:Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
:Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
:Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
:Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Oni su odlučujuće pridonijeli pobjedi Dinama u Zaprešiću, Slavena Belupa u Puli te Hajduka u Splitu protiv Gorice. Trojica odličnih ofenzivaca-realizatora na koje se i treneri i suigrači mogu uvijek osloniti. Ovo je bila njihova runda.

foto: Dražen Patarčić/HNS
19.08.2019. 18:15

IYAYI BELIEVE ATIEMWEN nije dopustio da kombinirana momčad Plavih iz Predgrađa ne donese sva tri boda. Nenad Bjelica po običaju je izostavio dio glavnih poluga, čuvajući ih za srijedu i play-off za Ligu prvaka kod kuće s norveškim Rosenborgom. I nije krenulo sukladno željama jer je Borislav Aleksandrov Conev zabio već u 8. minuti. No gosti su se postupno konsolidirali preuzimajući nadzor situacije pa je njihov Nigerijac do kraja prvog dijela anulirao gol suparničkog Bugarina, a početkom drugog postavio 2:1. I doviđenja; brzonogi znalac trenutačno procijenjen na 2,6 milijuna eura opravdao je očekivanja, s njima i iznos kojeg je maksimirski kupac proslijedio Gorici u siječnju ove godine.

foto: Dražen Patarčić/HNS

Zanimljivo da je Iyayi europsku praksu prethodno stjecao u Turskoj, nastupajući za Kayseri Erciyesspor, Rizespor, Sanliurfaspor i Manisaspor točno dvije kalendarske godine, 2016. i 2017. Neovisno o tamošnjoj financijskoj sređenosti, Hrvatska mu je prirodna sportska nadgradnja. Koju doista iskazuje. Dakako da je Gorica bila odskočna daska, pogodak „u sridu“ i za nj i za klub. Permanentno se isticao, plijenio sjajnim prodorima, driblinzima, potezima, matovima.

U Dinamu je drukčije zbog neusporedivo veće konkurencije, ali Atiemwen vješto iskorištava praktički svaku priliku. Rođen je 1996. i tek se bliži punoj igračkoj zrelosti. Posrijedi je dakle investicija koja će se svakako isplatiti. Uostalom, koliko ga ovdje cijene vidi se iz podatka da je u T-portalovoj akciji Kapetani biraju 2018. kao član Gorice osvojio 3. mjesto, iza Daniela Carvajala Olma (Dinamo) i Hebera Arauja Dos Santosa (Rijeka). Vele da je najljepše i najvažnije kad te prepoznaju/osjete kolege s igrališta, oni ne griješe…

IVAN KRSTANOVIĆ je prošle sezone bio drugi najstariji igrač HT Prve lige s brojkama iz krsnog lista 05. 01. 1983. Prvi do Igora Čagalja (Gorice) sa znamenkama 08. 10. 1982. Igor je u međuvremenu preselio trećeligaškom Vinogradaru tako da je Ivan usamljen na vrhu. S kojeg ne misli silaziti žurno. Strašan centarfor Slavena Belupa u subotu je pulske Zeleno-žute zavio u crno – dva gola ugrađena u veliki trijumf 3:2 za nova tri boda, naslonjena na 2:1 s Hajdukom u Koprivnici kad je Krle također poentirao.

foto: Dražen Patarčić/HNS

Farmaceuti su stoga s pet golova od čega tri njegova zgrabili svih šest bodova, prekidajući loš uvodni niz s tri poraza: od Osijeka 0:2, Dinama 0:3, Rijeke 1:3. Jest raspored bio težak, no prazan konto unio je nervozu pa se kuloarima šuškalo da će za slučaj neuspjeha u partiji sa Splićanima pasti ravnatelj struke Ivica Sertić, nasljednikom je figurirao Igor Pamić. U međuvremenu je, eto, Krstanović do kraja učvrstio šefov status. Slijedi lokalni derbi s Varaždincima u kojem neće manjkati tradicionalnog naboja. Možda ni bodova, ukoliko domaćin ne podcijeni gosta u kojem je deset mjeseci mlađi vršnjak Leon Benko.

Na vječnoj ljestvici prvoligaških strijelaca IK je trenutačno šesti s 92 pogotka. Vodi Davor Vugrinec sa 146, prate ga Igor Cvitanović (126), Joško Popović (111), Miljenko Mumlek (106), Tomislav Erceg (98). Prema tome, Ivanu nedostaje „samo“ osam komada za uključivanje u Klub 100 i ekskluzivni kvintet. Dosad je u dotičnom dresu pogodio 11 puta u samo 13 utakmica. Ovog ljeta je osim Hajduku i Istri 1961 mrežu zatresao i Rijeci, četiri „gajbe“ u tek tri susreta budući da je startna dva preskočio zbog problema s koljenom. Problem? Smije li se neupitnoj legendi uopće prišiti ta riječ!?

JAIRO DE MACEDO DA SILVA, prvoklasno brazilsko lijevo krilo koje sije opasnost čim se spusti s centra prema zoni Hajdukova protivnika, poentira nevjerojatnom lakoćom. Slaven Alfirević, reporter Slobodne Dalmacije desetljećima zadužen za Bile, zaključuje da se poljudski šerif zove Jairo. Autor dva presudna pogotka tako i toliko neugodnim Goričanima, s podsjećanjem da mu je oba puta asistirao nigerijski lukavac Samuel Emem Eduok. Onda se realizatorskim biserom priključio i kapetan Josip Juranović i „turopoljski bikovi“ ukroćeni su prvi put u petom prvoligaškom sudaru.

foto: Dražen Patarčić/HNS

Jasno da će se Jairo razmahati sukladno talentu i potvrđenoj vrijednosti. Za učinak u prethodnom prvenstvu HUNS ga je uvrstio u idealnu jedanaestoricu, zajedno s Dominikom Livakovićem, Zoranom Kvržićem, Kevinom Theophille-Catherineom, Emirom Dilaverom, Domagojem Bradarićem, Lukom Ivanušecom, Domagojem Pavičićem, Danijem Olmom, Jakovom Puljićem i Brunom Petkovićem. Sigurno takav domet priželjkuje i u (n)ovom. I Damir Burić je odmah uvidio sve njegove vrline, nema razloga za prestanak serije od 15 pogodaka u jednogodišnjoj majici Majstora s mora. Najčešće efektnih, atraktivnih, pamtljivih i po tehničkoj izvedbi i po umjetničkom dojmu. Zato ga tretiraju čistim draguljem, barem malim. Ako je danas cijena 1,35 milijuna eura, sutra mora biti veća. Jer egzekutori su posebna vrsta, kojoj pripada posebna tarifa. „Najsportskiji grad na svitu“ zadovoljan je zbog izvrsnog uvoda u ligaški maraton, s četiri pobjede među koje se umiješao nes(p)retni koprivnički krah na kojem se može štošta naučiti. S pravim Jairom de Macedom da Silva pogotovo će biti uspjeha i – aplauza.

Još vijesti s oznakama: Dinamo, Hajduk, Slaven Belupo

Ljestvica

1.Rijeka31+4271
2.Dinamo31+3369
3.Hajduk31+2158
4.Osijek31+1145
5.Lokomotiva31+944
6.Varaždin31-636
7.Gorica31-1135
8.Istra 196131-2331
9.Slaven Belupo31-2030
10.Rudeš31-567