Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
3 : 0Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
:Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
:Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
:Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
:Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Komisija nogometnih sudaca IO-a HNS-a organizirala je zajednički Seminar nogometnih sudaca i kontrolora suđenja 2. HNL za novu natjecateljsku godinu 2014./2015.

foto: Arhiva HNS
12.08.2014. 11:22

Seminar je održan 08. i 09. kolovoza 2014. god. u hotelu „TURIST“ u Varaždinu.

Seminar je započeo s radom u petak 8. kolovoza 2014. god. sa stručno edukativnim radom u vezi s predavanjem Izmjena i dopuna PNI te je obavljena provjera sudaca i Kontrolora suđenja iz poznavanja PNI i propisa HNS-a.

U nastavku Seminara Povjerenik za suđenje Druge HNL, gosp. Ivan KOŠUTIĆ obavio je analizu suđenja nogometnih sudaca uz prikaz DVD-a završenog proljetnog dijela prvenstva Druge HNL.

U drugom dijelu stručnog predavanja nogometni suci i Kontrolori suđenja radili su u grupama i rješavali Uefine video testove „Prekršaji i zaleđe“ te analizirali učinjeno uz prikaz DVD-a. Od sudaca i Kontrolora suđenja bilo je važno ustanoviti propuste te ujednačiti kriterije.

Stručni suradnik Komisije nogometnih sudaca IO HNS, gosp. Miroslav VIDAK održao je predavanje sucima i kontrolorima suđenja na temu „Negodovanje riječima i pokretima“.

Drugi dan seminara nogometni suci obavili su provjeru tjelesne spremnosti – FIFA fitness test na stadionu ŠRC „Sloboda“ u Varaždinu kojim je rukovodio Fitness instruktor za tjelesnu pripremu i provjeru svih nogometnih sudaca u Hrvatskoj gospodin Draženko KOVAČIĆ.

Kontrolori sudaca putem DVD-a su gledali u cijelosti nogometnu utakmicu i zajednički raspravljali o ocjenama donesenim na osnovu primjene „Uputa o ocjenjivanju sudaca“ te usuglasili zajedničke stavove o ocjenjivanju sudaca u predstojećem prvenstvu Druge HNL.

U popodnevnom nastavku seminara nogometni suci nastavili su s radom gledajući video isječke (ozbiljnost prekršaja i zaleđa) te analizirali o ispravnosti i primjeni PNI.

U vrlo konstruktivnim predavanjima stručnih suradnika, saveznih instruktora gosp. Miroslava VITKOVIĆA, Tomislava ŠETKE i Miroslava VIDAKA, nogometni suci Druge HNL imali su što naučiti; najvažnije je to sve prenijeti u praksu tj. na teren za igru.

U završnom djelu seminara prezentirani su postignuti rezultati sudaca te zaključci i smjernice kojih se nogometni suci trebaju pridržavati i primjenjivati sudeći utakmice Druge HNL u duhu PNI.

Potrebno je spomenuti da je na seminaru nazočilo 20 nogometnih sudaca te 23 pomoćna suca i jedna pomoćna sutkinja. Iz opravdanih razloga nije nazočio jedan pomoćni sudac, a na seminaru je nazočilo i 17 kontrolora sudaca Druge HNL.

Također, potrebno je spomenuti da su nogometni suci Druge HNL zadužili novu sudačku opremu NIKE-a te popravljenu i obnovljenu komunikaciju, a obvezali se u svezi očuvanja iste te pravilne upotrebe sudeći utakmice Druge HNL.

Seminarom je rukovodila Komisija nogometnih sudaca IO HNS sa stručnim suradnicima.

Na otvorenju seminara sudaca i Kontrolora sudaca Druge HNL nazočili su gosp. Đuro BUKVIĆ, dopredsjednik i član IO-a HNS-a te gosp. Nenad HORVATIĆ član IO-a HNS-a te predsjednik NS Varaždinske županije te su pozdravili skup sudaca i Kontrolora suđenja u ime predsjednika HNS, gosp. Davora ŠUKERA te u ime izvršnog predsjednika HNS-a gosp. Damira VRBANOVIĆA.

U završnom govoru predsjednik Komisije nogometnih sudaca IO-a HNS-a gosp. Dušan KUKIĆ zaželio je nogometnim sucima i kontrolorima sudaca uspješnost u suđenju i kontrolama te da se pridržavaju datih uputa i primjeni PNI i propisa HNS-a i da se ponašaju u skladu s Kodeksom HNS-a.

 

Još vijesti

  • Sudačka komisija odbacuje navode određenih medija

    08.04.2023.

    Sudačka komisija odbacuje navode određenih medija

    Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza najodlučnije odbacuje navode određenih medija o neprimjerenoj komunikaciji suca Ante Čuline prema nogometašu Hajduka Marku Livaji tijekom...

  • Ante Čuljak skinut s liste elitnih sudaca

    21.02.2023.

    Ante Čuljak skinut s liste elitnih sudaca

    Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se Ante Čuljak prebacuje iz Elitne kategorije sudaca u Prvu skupinu sudaca.   Predmetnu odluku KNS HNS-a donijela je...

  • Patrik Kolarić debitira u HT Prvoj ligi

    14.04.2022.

    Patrik Kolarić debitira u HT Prvoj ligi

    Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s Brunom Marićem, aktivno radi na svim segmentima razvoja suđenja. Jedna od najvažnijih aktivnosti svakako je razvoj i stvaranje novih...

  • Disciplinska komisija izrekla kaznu Ivanu Bebeku

    07.10.2021.

    Disciplinska komisija izrekla kaznu Ivanu Bebeku

    Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluku u disciplinskom postupku protiv suca Ivana Bebeka. Zbog izjava Ivana Bebeka u audio snimci koja...

Ljestvica

1.Rijeka31+4271
2.Dinamo31+3369
3.Hajduk31+2158
4.Osijek31+1145
5.Lokomotiva31+944
6.Varaždin31-636
7.Gorica31-1135
8.Istra 196132-2034
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš31-567