Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 33. kolo

03.05.2024. 17:00
Rudeš
Rudeš
1 : 3Istra 1961
Istra 1961
04.05.2024. 17:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
4 : 1Gorica
Gorica
04.05.2024. 19:30
Osijek
Osijek
3 : 1Lokomotiva
Lokomotiva
05.05.2024. 17:00
Hajduk
Hajduk
0 : 1Varaždin
Varaždin
05.05.2024. 19:30
Rijeka
Rijeka
1 : 2Dinamo
Dinamo

Pogledaj detaljnije

Igor Pamić (46) spada među desetak stručnjaka koji su se na prvoligaškoj klupi upisali u Klub 200. Dugovječnost je ostvario i s Karlovcem i s Istrom. Prvak osebujnosti, s talentom u genu, podjednako blag i beskompromisan, majstor kojemu nije problem ideju preinačiti u djelo, misao u rečenicu. Bio je i ostaje Div iz Žminja.

foto: Drago Sopta
06.09.2016. 14:31

- Najčešće sam ovdje. Ali često skoknem kojekuda, kojekamo. Naravno da pratim sve.

Zato nije dosadno?

-S nama je uvijek jednako: ako radiš - znaš da već sutra možeš dobiti otkaz, a ako si slobodan – nadaš se da će te već sutra netko pozvati.

Slobodan je točno 11 mjeseci nakon što je Michael Glover, tada novi lider s „Drosine“, potpisao otpusno pismo. Igor se branio spontano. Ogorčen, kako je tvrdio, gomilom laži. Je li završila ta utakmica podalje igrališta?

- Zasad ne. Čekam rješenje Arbitražnog suda HNS-a. I ono što mi pripada po ugovoru: 11 mjesečnih plaća.

S kamatom bi svota trebala premašiti milijun kuna. Neće manjkati za uredan život, kao što ne manjka ni u međuvremenu. No, željan je posla, natjecateljskih iskušenja s momčadi kojoj daje cijelog sebe.

- Bilo je ponuda. Odasvud. Naprimjer iz Bosne. Ne žurim jer mi se ne ide tamo gdje ću umrijeti. Valjda će ljudi prepoznati da nešto vrijedim i da sam štošta napravio.

Poznato je da ga vrlo cijeni Zdravko Mamić, čija riječ otvara mnoga vrata. Slični su po zaljubljenosti u nogomet, po temperamentu i nadimku: Paminjo i Maminjo…

- Ne mogu bez lopte. Iako je stresno i gledati kako se, recimo, Hrvatska muči s Turskom.

Što je zamijetio u ponedjeljak navečer?

-Nekakvu sputanost, nedorečenost. Na Euru se barem dobro igralo. Ništa strašno, tek se krenulo u ruski ciklus, uvjeren sam da ćemo se plasirati na SP 2018. Ne smijemo razmišljati ni o čemu drugom, osim o prvom mjestu u skupini. Svi ostali su niža kategorija: i Ukrajina, Turska, Island, Finska, Kosovo.

Ne smatra da je na tih 1:1 presudno djelovala trenutačna dekoncentracija inače vrhunskih nogometaša:

- Ne, presudile su prazne tribine. Tišina, muk. Neprirodna atmosfera, letargičnost koja obeshrabruje. Nema promatrača, nema navijača. Nema potpore, s kojom bi sve bilo ugodnije. Ovako i nehotice nalikuješ probušenoj lopti. Šteta što usprkos svemu nije bilo malo sreće zahvaljujući kojoj bismo osvojili sva tri boda.

Toliko o psihološkoj domeni. Evo i nekoliko čisto stručnih napomena:

- Ne sjećam se kad nam je reprezentacija bila tako raširenih linija, bez kontinuiranog pritiska pa je suparnik imao priliku odahnuti. U redu su ubačaji s bokova, međutim… Žao mi je što Vrsaljko nije bio raspoložen poput Strinića, morao je češće sudjelovati u napadačkim akcijama.

Neovisno o stanovitom razočaranju nema panike?

- Jasno da nema. Silno vjerujem u Antu Čačića.

Na ino-sceni imamo i Dinamo?

- Dinamo je slabiji nego prošle sezone. Nema Roga i Pjace. Možda iskoči netko treći, Ćorić je prvi kandidat, ako i on ne ode. Nezgodno je što protivnici nisu iz kategorije Ludogoreca i Basela; nema sumnje da je skupina s Juventusom, Sevillom i Lyonom najteža!

Boji se da se plavima baš ne smiješe uspjesi. Za razliku od stanja u ovdašnjim relacijama:

- Krasi ih navika i moć pobjeđivanja. Zato su nedodirljivi. Sve ovisi o njima. Riječanima ide izvrsno, ali posustaju u međusobnim susretima, „sindrom Maksimir“ za njih je i dalje nepremostiva barijera. Čast Osijeku, drži se izvanredno, do kada?

Hajduk?

- Definitivno ne. Nije dovoljno potentan.

Pamić je pun hvale za državno prvenstvo:

- Liga 10 je pun pogodak, u odnosu na Ligu 16, a i „12 trokružno“ veliko unapređenje. Ja sam se za nju zalagao odavno. Iako se, radi različitih sportskih i financijskih mogućnosti, podijeli u omjeru 5:5, 6:4 ili 4:6. Neupitna je koncentracija kvalitete. Zbog koje je Dinamo stalno u Europi, Rijeka je doduše malo zastala, Hajduku su ljetos nedostajali centimetri…

Zna u kojem slučaju bi bilo još bolje:

- Da se na svakoj utakmici okupi 5.000 gledatelja slika bi bila kompletna, skoro fantastična!

Izazovna upravo zbog posebnosti:

- Na jedan način pripremaš se za nadmetanje s Interom na vlastitom stadionu, sasvim suprotno za gostovanje kod Dinama, mijenjaš sustav, taktiku i strategiju, rotiraš stotinu elemenata. Vreba i stotinu opasnosti jer nikad ti nigdje ništa nije zagarantirano, zastaneš načas, posrneš i… što onda, kad ti se potkrade gubitnički mentalitet?

Igor Pamić je prošao toliko toga, vješt u svakom segmentu. I kategoričan glede glavne definicije:

- Lako je govoriti, nije teško ni trenirati, no ključan je rezultat. Bez njega sve pada u vodu.

On je spreman za novi početak:

- Nisam se opustio, kamoli zapustio, totalno „unutra“ i u visokom startu!

 

Još vijesti

  • City bolji od Uniteda

    30.09.2019.

    City bolji od Uniteda

    Suvišno je baviti se Manchester Cityjem, domaćinom hrvatskom prvaku ovog utorka u drugom kolu skupine Lige prvaka. Zato što o njemu i prosječan ljubitelj nogometa zna skoro sve. Ipak, obveza je...

  • Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    29.09.2019.

    Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    Zakoračili smo u kalendarsku jesen stoga se i drugoligaši natječu punim tempom. Nakon sedmog kola Šibenčani imaju četiri boda prednosti u odnosu na prvoligaškog povratnika Rudeša. Zanimljivo je da su...

  • U Kupu svi favoriti na okupu

    27.09.2019.

    U Kupu svi favoriti na okupu

    U šesnaestini nacionalnog kupa naši prvoligaši demantirali su tezu da je riječ o natjecanje u kojem su moguća velika iznenađenja – prošli su svi koji su igrali, makar je Puljanima i Koprivničancima...

  • Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    26.09.2019.

    Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    Daleko bi nas odvela analiza domaćih nastupa A-reprezentacije, no nije dvojbeno da su dvije odjeknule posebno. Prva – s Italijom u Poljudu 8. listopada 1995. u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj...

Ljestvica

1.Dinamo33+3575
2.Rijeka33+3971
3.Hajduk33+2461
4.Osijek33+1651
5.Lokomotiva33+947
6.Varaždin33-639
7.Istra 196133-1837
8.Gorica33-1735
9.Slaven Belupo33-2033
10.Rudeš33-627