Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
3 : 0Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
0 : 1Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
5 : 1Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
0 : 3Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
3 : 1Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Ako se traži sugovornik ne samo za stručnu nego i iskrenu dakle izravnu ocjenu, teško je pronaći boljeg od karizmatičnog Diva iz Žminja, negdašnjeg internacionalca a sadašnjeg trenera osebujnih pogleda i poteza. Danas komentira nastupe tri hrvatska „Europljanina“, s osvrtom na četvrtoga koji se tek sprema za iskorak na međunarodnu pozornicu.

foto: Drago Sopta
26.07.2019. 17:00

Logično je startati s najbolje rangiranim Dinamom, sudionikom kvalifikacija za Ligu prvaka, sastavom koji je s premijeru u Tbilisiju donio osjetnu prednost (2:0) tako da nema straha od maksimirskog uzvrata sa Saburtalom:
- Naravno, makar Plavi nisu oduševili, pogotvo u prvom poluvremenu. Nenad Bjelica zna što radi, suvereno, fantastično. U što smo se zorno uvjerili prošle sezone, kad je skoro do kraja ostao u konkurenciji za super visoki plasman u Europskoj ligi. Ovg utorka u Gruziji sve je učinjeno kako treba, s nekompletnom postavom; bit će još uvjerljivije kad su uključi standardni stoperski par.

Misli na Kevina Theophilea-Catherinea i Emira Dilavera, ništa ne prigovarajući Marku Leškoviću ni Dini Periću. Ne zaboravljajući ipak najprominentnije ime i prezime:
- Dani Olmo. Ostane li, perspektive će se osjetno proširiti.

Logično je očekivati da će sljedeći suparnik biti Ferencvaros, koji je Maltežane iz Vallette u Budimpešti porazio 3:1?
- Da, sve drugo bilo bi senzacija. Odmah podvlačim da je mađarski predstavnik izvanredan. Rasnovrstan i opasan. Uostalom, zar naša reprezentacija nije predobro shvatila koliko je napredovao nogomet sjevernih susjeda. Ne bojim se takve reprize, iznenađenja se ne događaju često. Ferencvarosu dužno poštovanje i – ispisnica iz kombinacije budući da je Dinamo stabilan i koncentriran, konstantan, dovoljno jak da ode dalje. Bjelica neće dopustiti podcjenjivanje suparnika, srljanje zabranjuje i sebi i igračima, dominira pamet stoga možemo biti spokojni.

Upozorava na jednu okolnost:
- Važno je biti pravi, ne se opustiti, ne se kockati. Nije to liga u kojoj imaš o-ho-ho prilika za vađenje, moraš učiniti sve za nužnu formu i objektivan rezultat. U tom slučaju ostaju skromni izgledi za podbačaj. Rekao bih da su Zagrepčani 90 posto sigurni za prolazak u play-off.

U četvrtak je Osijek u Sofiji izgubio 0:1 od CSKA, kluba koji je u prvom krugu eliminirao Titograd, zadnju trenersku bazu Igora Pamića?
- Onih 4:0 pa 0:0 s Crnogorcima nije dostojno mjerilo, posrijedi je razlika u kvaliteti. Sinoć sam u tv-prijenosu zamijetio da je Osijek odličan. Naglašeno ozbiljan. Takav je bio i na ligaškoj uvertiri s Koprivničancima. Ne sjećam se da je u Prvoj HNL ikad izgledao bolje. U Bugarskoj se postavio čvrsto, držao zapravo sve konce igre, češće prijetio. Rezultat nije ni predivan ni pravedan, no tako je to u nogometu. Slažem se da je 1:0 Crvenih i inspirativno i opasno. A dobri su, nezgodni.

Kako se postaviti u Gradskom vrtu pa anulirati zaostatak i izboriti kreševo s ukrajinskom Zorjom koja je u gostima izrešetala Budućnost 3:1 i nema dvojbe o nastavku euro-suživota?
- Ne smiju se osječki momci preplaše prigode. Niti od ovog poraza praviti dramu. Dokazali su premoć. Ne bih o taktici, ne volim filozofirati. Uvjeren sam da će Dino Skender pronaći svrsishodna rješenja, baš mi se sviđa kako radi, kako stvara. Zabit će oni taj gol i sasvim se izjednačiti, dakako da bi pogodak gosta bio alarmantan jer zahtijeva tri domaća. Nije bitno hoće li se prolaz ostvariti za 90 ili 120 minuta, bitno je izbjeći i natruhe bahatosti, ponašati se normalno, hrabro. Neka budu svjesni vlastite i vrijednosti nacionalnog prvenstva u kojem prve pozicije osvajaju oni koji ih i zaslužuju. Odlučit će detalji. Čast Ljupku Petroviću, upoznali smo se dok je vodio Sesvete. Vjerujem da će biti prisiljen čestitati „svojima“!

Sve nas je zabolio Hajdukov krah u nadmetanju s malteškim amaterima…?
- Hajduk je priča za sebe. Strašno mi je žao što se potkrao takav kiks, i to u situaciji kad su se napokon otvarale kontinentalne perspektive, koje bi pridonosile i učinku u ovdašnjim natjecanjima.

Paminjo nastavlja:
- Nisam od onih koji kritiziraju sve i svakoga. Najmanje prigovaram klubu; što je uopće mogao nesretni Majstor s mora, sve je bilo u rukama šefa stručnog stožera!

Za debakl 1:3 u splitskom susretu s Gzirom United kriv je isključivo Siniša Oreščanin?
- Nego tko. Pogriješio je, poigrao se s formacijom, u zao čas našalio sa sudbinom „odmarajući“ svježe. Ma Hajduk i nije bio tako loš, nezgodno je što je onaj dečko, Ben Hamed Kone, zabijao kao iz snova, golovima za eurovizijsku razmjenu. Šteta, velika šteta.

Rijeka u trećem pretkolu Europske lige valjda ide na Aberdeen, koji je u Gruziji s Čihurom odigrao 1:1 i jasno da je favorit?
- Rijeka mi je nedorečena. Problem je ustanoviti koliko stvarno može. Igor Bišćan evidentno se trudi, vlada situacijom, izvlači maksimum. Premda je nogometaški kadar neusporediv s onim otprije dvije godine kad je osvojen šampionski naslov; tada je sve vrvilo od mladih ali iskusnih asova. Nadam se da je i ovaj potencijal solidan, sposoban za ulazak u skupinu EL. Aberdeen? Škotski nogomet je specifičan. Tvrd. Nije lako probiti zgusnute redove, bit će to dvije komplicirane, izazovne partije. Usprkos tome budimo realni: jedva čekam Riječane na inozemnim stadionima!

Kad će Pamić u iduću vatru, iz podgoričke je otišao još u veljači, usput mu je ukraden džip i – pršut?
- BMW je brzo pronađen, suši se novi pršut i ste je strane sve u redu. Inače, zaključio sam da moram biti oprezniji u izjavama.

Pitali smo i za susjede iz Istre 1961, evo odgovora:
- Nisam upućen u opće stanje. Čini se da će ona i Varaždin, eventualno Slaven Belupo i Inter, biti u borbi za prvoligaški spas.

Još vijesti

  • City bolji od Uniteda

    30.09.2019.

    City bolji od Uniteda

    Suvišno je baviti se Manchester Cityjem, domaćinom hrvatskom prvaku ovog utorka u drugom kolu skupine Lige prvaka. Zato što o njemu i prosječan ljubitelj nogometa zna skoro sve. Ipak, obveza je...

  • Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    29.09.2019.

    Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    Zakoračili smo u kalendarsku jesen stoga se i drugoligaši natječu punim tempom. Nakon sedmog kola Šibenčani imaju četiri boda prednosti u odnosu na prvoligaškog povratnika Rudeša. Zanimljivo je da su...

  • U Kupu svi favoriti na okupu

    27.09.2019.

    U Kupu svi favoriti na okupu

    U šesnaestini nacionalnog kupa naši prvoligaši demantirali su tezu da je riječ o natjecanje u kojem su moguća velika iznenađenja – prošli su svi koji su igrali, makar je Puljanima i Koprivničancima...

  • Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    26.09.2019.

    Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    Daleko bi nas odvela analiza domaćih nastupa A-reprezentacije, no nije dvojbeno da su dvije odjeknule posebno. Prva – s Italijom u Poljudu 8. listopada 1995. u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj...

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek32+1448
5.Lokomotiva32+1147
6.Varaždin32-736
7.Gorica32-1435
8.Istra 196132-2034
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš32-607