Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Lansirna rampa

Na kraju tjedna

Lansirna rampa

  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
3 : 0Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
0 : 1Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
5 : 1Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
0 : 3Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
3 : 1Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Ta kovanica ovih se tjedana rabi često: 16. srpnja navršilo se točno pola stoljeća otkako je iz Svemirskog centra Kennedy na Floridi krenula „Misija Apollo 11“ s prvim čovjekom, Neilom Armstrongom, koji je zakoračio Mjesecom, prije šest dana Indija se pohvalila uspješnim slanjem rakete Chandrayaan 2 s poligona Sriharikota ususret južnom Mjesečevom polu, a Sjeverna Koreja u četvrtak s vojnog aerodroma Wonsan aktivirala dva neidentificirana balistička (?) projektila. Hrvatska pak tradicionalno lansira – nogometaše.

foto: Dražen Patarčić/HNS
28.07.2019. 18:00

I aktualno ljeto obiluje transferima zapaženih aktera HT Prve lige. Potražnja je permanentna. Kupci znaju da zemlja koja ima srebrnu medalju s lanjskog svjetskog prvenstva mora producirati asove s pokrićem, koji u globalnim relacijama nisu skupi, ili barem preskupi. Ukratko, da se isplati investirati. Lista onih koji odlaze preko granice zaista je duga, do kraja kolovoza kada pada zastor na prijelazni rok sigurno će biti još impresivnija. Što brine jer nije lako stvoriti baš neograničeni broj nasljednika, ali i veseli jer omogućava uredno poslovanje bez kojeg nema sportskog suživota. Doduše, dosta je igrača transferirano bez odštete, sukladno klupskim politikama i obvezama.

 Među onima koji su zaintrigirali tržište željno novih imena, potvrdili status zvijezda i zasad postali članovi svojevrsnog „pokera asova“  svakako su Ivan Šunjić, Domagoj Bradarić, Amir Rrahmani i Simon Sluga.

ŠUNJIĆ (Dinamo - Birmingham City) donosi Modrima 8 milijuna eura. Treba napomenuti da se radi o reprezentativcu U-17 koji je 2013. bio apsolutno standardan i na EP-u u Slovačkoj i na SP-u u Emiratima, konkretniji od razvikanih vršnjaka Alena Halilovića, Ante Roguljića, Roberta Murića… Nema sumnje da mu je koristalo stasanje u Lokomotivi budući da je stalno igrao, privikavao se na seniorski stil, napredovao. Podjednako moderan i koristan, u trkačkom smislu neumoran, u tehničkom solidan. Jasno je da se isticao u mladom i da će se definitivno probiti u A-sastav. Englezi su svjesni koga uzimaju, uvjereni u pun pogodak. Nadamo se da će im značajno pomoći u pokušaju povratka na poziciju premierligaša.

BRADARIĆ (Hajduk - Lille) nekako se brzo probio na uvažene kote, što govori da je izvanredan talent sposoban za više nego zahtjevu zadaću. Majstor slijeva, probojan i odgovoran, nerijetko nadahnut. A tek će u prosincu navršiti dvadesetu što je dodatni adut, prilog tezi da će se 7 milijuna eura multiplicirati. Tipičan primjer mlade klase koja nema ni kompleksa ni limita. Dokaz da Dalmacija nipošto nije presušila, da se tići rađaju i, eto, lete. Jednostavno i učinkovito, zamjetno. Izvrsna je to činjenica i za nacionalne selekcije po običaju deficitarne rasnim ljevacima.

RRAHMANI (Dinamo - Hellas Verona) je stranac, Albanac s Kosova, gost kome je Hrvatska bila drugi dragi dom. Pouzdani središnji stoper i(li) prodorni lijevi bočni, profesionalac od formata, s tek 25 godina čista perspektiva, „osuđen“ na dugo trajanje. Na našim terenima startao kod Splitovaca, u Zagrebu nosio dres Lokosa i Plavih, isticao se praktički po svemu. Dogurao do cijene 2,1 milijun eura. Kosovski reprezentant koji je zaslužio sve što mu se događa. Dakako da će mu Hrvatska ostati u vječnom sjećanju – odskočna daska za karijeru koja nema ograničenja.

SLUGA (Rijeka – Luton Town) uvijek je prednjačio, makar uvijek nije bio u prvom planu. No nikad se nije bumio, nikad mrmljao da bi tiho ukazao na nezadovoljstvo. Ne, šutio je, vježbao, čekao. Čekao i dočekao. Od Poreča do Lutona poredali su se juniori Dinamo, Rijeke i Juventusa, okušao se i u Veroni i u Kostreni, posuđivala ga Rijeka i Lokomotivi i Speziji. Ljetos prodala za 1,7 milijuna eura. Ima 26 godina, baš mu se i nije išlo. Odnedavno je i kod Vatrenih. Otočka avantura nosi izazove, Sluga nosi odgovore. S rukavicama koje djeluju poput magneta.  

Normalno da je u điru Slugin kolega Dominik Livaković sa 7 do 9 Montpellierovih milijuna. I onaj najspominjaniji, najvredniji, Dani Olmo. Dinamovac. Španjolac. Ofenzivac rođen 1998. Za kojeg se stabilizirala svota od najmanje 25 milijuna eura. Popis interesenata obuhvaćao Atletico Madrid, Liverpool, Bayern, Tottenham, Milan, Bayer Leverkusen…, priča se da nije imuna ni matična Barcelona, da oko baca i Manchester United. S tim da bi ga Dinamo volio zadržati! Svježu ponudu dostavio je Wolverhampton: 25 milijuna, 5 milijuna bonusa, 20 posto od sljedećeg ugovora.

Dostojni eksponenti i traženi eksponati HT Prve lige na lansirnoj rampi za Europu, za budućnost!     

Još vijesti

  • City bolji od Uniteda

    30.09.2019.

    City bolji od Uniteda

    Suvišno je baviti se Manchester Cityjem, domaćinom hrvatskom prvaku ovog utorka u drugom kolu skupine Lige prvaka. Zato što o njemu i prosječan ljubitelj nogometa zna skoro sve. Ipak, obveza je...

  • Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    29.09.2019.

    Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    Zakoračili smo u kalendarsku jesen stoga se i drugoligaši natječu punim tempom. Nakon sedmog kola Šibenčani imaju četiri boda prednosti u odnosu na prvoligaškog povratnika Rudeša. Zanimljivo je da su...

  • U Kupu svi favoriti na okupu

    27.09.2019.

    U Kupu svi favoriti na okupu

    U šesnaestini nacionalnog kupa naši prvoligaši demantirali su tezu da je riječ o natjecanje u kojem su moguća velika iznenađenja – prošli su svi koji su igrali, makar je Puljanima i Koprivničancima...

  • Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    26.09.2019.

    Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    Daleko bi nas odvela analiza domaćih nastupa A-reprezentacije, no nije dvojbeno da su dvije odjeknule posebno. Prva – s Italijom u Poljudu 8. listopada 1995. u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj...

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek32+1448
5.Lokomotiva32+1147
6.Varaždin32-736
7.Gorica32-1435
8.Istra 196132-2034
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš32-607