Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
3 : 0Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
0 : 1Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
5 : 1Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
0 : 3Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
3 : 1Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Bugarski mediji naveliko informiraju o uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige u kojoj njihov CSKA večeras brani 1:0 u gradu na Dravi. Isprepliću se optimizam i pesimizam. O potonjem najmanje dvoje kladioničarske tvrtke koje na pobjedu Osijeka daju koeficijent 1,72, na remi 3,40, a na uspjeh svojih zemljaka 4,75. Nadamo se da ne griješe.

foto: nk-osijek.hr
01.08.2019. 18:00

Dneven Trud u prvi plan ipak ne stavlja nogomet, kralja sportova, nego kraljicu atletiku, s njom i apsolutnu nacionalnu primadonu Štefku Kostadinovu (54), predsjednicu Bugarskog olimpijskog odbora te i sada važeću svjetsku rekorderku u skoku uvis rezultatom 209 centimetara sa SP-a 1987. u Rimu. Nekoliko puta pokušala ju je prestići Blanka Vlašić, najbliže bila prije deset godina na Hanžekovićevom memorijalu Zagreb brojkama 208. Stefka je u prvi plan dospjela javnom zahvalom premijeru Bojku Borisovu zbog dodatnih 113 tisuća leva (1 lev=0,5 eura) za pomoć ekspediciji na Europskom festivalu mladih u Bakuu. Portal 24 Časa pak ponosno objavljuju kako su neutralni revizori Fife ustanovili da su 2018. sva sredstva interkontinentalne asocijacije njihovom savezu upotrebljena strogo namjenski „za pokrivanje operativnih troškova infrastrukturne projekte“.

Toliko za uvod temi dana. A osječki raporti počinju iz – Vukovara. Tamo je naime delegacija državnog vojnog kluba CSKA položila vijenac na groblju sa 1.027 bugarskih vojnika, časnika i dobrovoljaca te 325 nepoznatih koji su stradali pretkraj Drugog svjetskog rata u sastavu antifašističke koalicije „daleko od domovine“. Podvučena je i vijest s aerodroma u Klisi da klupskog bossa Grišu Gančeva nije dočekao baš nijedan hrvatski novinar – dočekao kamoli pozdravio - premda je GG doputovao s nekoliko najvažnijih suradnika iz upravljačke nomenklature, to su Stoičo Stoilov, Trifon Popov, Daniel Gančev i Cristiano Jarrett. No dobro, možda ih kolege nisu odmah prepoznale…

Sve se naravno vrti oko Ljubomira Petrovića-Ljupka koga u Sofiji i široj okolici zovu Lupko. Karizmatskog trenera, podjednako omiljenog i poštovanog. Starog znanca Bugara, koje oduševljava stručnošću i srdačnošću. Tiskovine objavljuju svako njegovo slovo, portali kompletne video-zapise. Zna se da je Ljupko oduvijek cijenjen u gradu i klub Osijeku, da je bijelo-plavi dres nosio 13 sezona, trenirku šefa stožera tri.

- U Osijek svratim skoro svaka tri mjeseca, ali još nisam ovako službeno – rekao je Petrović, nastavljajući: - Iskreno govoreći, imam neku tremu.

Unatoč tome brzo je obznanio:
- Došli smo pobijediti. To znači da se nećemo braniti, isključivo braniti. Kad bi se moji igrači orijentirali na čuvanje prednosti iz prvog susreta, bili bismo bez šansi za prolaz. Zato moramo dati sve od sebe, okrenuti se ofenzivi , koristiti svaku mogućnost za napadačke pokušaje i gol koji možebiti presudan. Bitno je da se momci ne plaše, da ne podlegnu atmosferi. Nužna je hrabrost!

Potonju riječ spomenuo je nekoliko puta. Apostrofirajući suparničke prvotimce zadržao se tek na njihovim ulogama: tri možda i najbolja defenzivca Prve HNL ciljajući na Milu Škorića, Antu Majstorovića i Boška Šutala, dva izvrsna špica (Antonio Mance, Mirko Marić). S papirića je pročitao samo jedno ime, Laszlo. Prezime mađarskog reprezentativca - Kleinheisler - bilo je prekomplicirano, ne ide od prve ni nama.

Na stranicama Sportala.bg naletjeli smo na zanimljivu tezu kojom hrvatska glasila ne barataju. Naime, da je ozlijeđen strašni topnik Evandro da Silva, Brazilac iz drugoligaške Curitibe posuđen regionalcu Red Bull Brasilu pa prošlog ljeta za 500 tisuća eura doveden u Sofiju. U međuvremenu je cijena skočila na 1,25 milijuna eura, ovih tjedana sigurno uvećana zbog pogotka OFK Titogradu, strašne bombe-parabole kojom su svladani Osječani plus dva mata prethodnog vikenda kad je lokalnoj Slaviji na stadionu Ovcha Kupel zabio u 69. i 87. minuti nakon što je ušao u 63. i bez pardona anulirao vodstvo domaćih. Sportal ne navodi o kakvoj tegobi se radi dok imenuje udarnu jedanaestoricu koju navodno sačinjavaju Vitautas Černiauskas - Nikolaj Bodurov, Nuno Tomas, Božidar Čorbadžijski - Janio Bikel, Kristijan Malinov, Tiago Rodrigues, Diego Fabbrini, Petar Zanev - Ali Sowe, Tony Watt.

Prema tome, Evandru da Silvi ni traga ni glasa. Stvarno, ili je na sceni famozna pila naopako? A i Petrović za Football 24 veli da se mali velikan (22 godine, 173 cm, 72 kg) zaista „pokazao važnim, što ne garantira da će takav biti u svakoj utakmici“.

Bugari su „odredili“ tko će i na kojo poziciji zastupati Hrvate: Ivica Ivušić - Tomislav Šorša, Mile Škorić, Ante Majstorović – Boško Šutalo, Marin Pilj, Laszlo Kleinheisler, Mihael Žaper, Petar Bočkaj - Antonio Mance, Mirko Marić. Vidjet ćemo.

- Osijek zaslužuje veliki respekt. Mlad sastav, podjednako čvrst i sklon kombinatorici. Nezgodan. Mi nismo uvježbavali jedanaesterce, to je nemoguće onako usput, na svršetku jednog treninga. Jesmo jednom lani pa ipak nismo pogodili mrežu Ludogoreca zbog čega nam je izmigoljio naslov prvaka, sve je stvar trenutačne koncentracije – podvukao je Ljupko Petrović.

Dinu Skendera i bugarski žurnalisti proglasili su kockarom jer je Gorici suprotstavio pričuve i izgubio 1:3. Tko će izgubiti ovog četvrtka? Očekuje se 700 gostujućih navijača, hoće li domaćih biti i deset deset više? Crveni vjeru dižu podatkom da su naši u dva prijašnja EL-ciklusa otpali poslije neuspjeha s Austrijom Beč i Glasgow Rangersom u Gradskom vrtu. Zaboravljajući da tradicija postoji ne bi li se kršila i rušila!

Još vijesti

  • City bolji od Uniteda

    30.09.2019.

    City bolji od Uniteda

    Suvišno je baviti se Manchester Cityjem, domaćinom hrvatskom prvaku ovog utorka u drugom kolu skupine Lige prvaka. Zato što o njemu i prosječan ljubitelj nogometa zna skoro sve. Ipak, obveza je...

  • Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    29.09.2019.

    Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    Zakoračili smo u kalendarsku jesen stoga se i drugoligaši natječu punim tempom. Nakon sedmog kola Šibenčani imaju četiri boda prednosti u odnosu na prvoligaškog povratnika Rudeša. Zanimljivo je da su...

  • U Kupu svi favoriti na okupu

    27.09.2019.

    U Kupu svi favoriti na okupu

    U šesnaestini nacionalnog kupa naši prvoligaši demantirali su tezu da je riječ o natjecanje u kojem su moguća velika iznenađenja – prošli su svi koji su igrali, makar je Puljanima i Koprivničancima...

  • Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    26.09.2019.

    Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    Daleko bi nas odvela analiza domaćih nastupa A-reprezentacije, no nije dvojbeno da su dvije odjeknule posebno. Prva – s Italijom u Poljudu 8. listopada 1995. u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj...

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek32+1448
5.Lokomotiva32+1147
6.Varaždin32-736
7.Gorica32-1435
8.Istra 196132-2034
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš32-607