Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Po tokajac i whisky

Na kraju tjedna

Po tokajac i whisky

  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 32. kolo

26.04.2024. 18:00
Istra 1961
Istra 1961
:Slaven Belupo
Slaven Belupo
27.04.2024. 17:00
Varaždin
Varaždin
:Dinamo
Dinamo
27.04.2024. 19:10
Hajduk
Hajduk
:Rudeš
Rudeš
28.04.2024. 17:00
Gorica
Gorica
:Osijek
Osijek
28.04.2024. 19:30
Lokomotiva
Lokomotiva
:Rijeka
Rijeka

Pogledaj detaljnije

Prethodni i sljedeći nogometi tjedan oslikava treće pretkolo Lige prvaka i Europske lige, s Dinamom i Rijekom u nadmetanjima s Ferencvarosem i Aberdeenom. Utakmice na Maksimiru i Rujevici završene su 1:1 odnosno 2:0. Hoće li uzvrati u utorak i četvrtak plasirati hrvatske predstavnike u play-off za razigravanje po skupinama? Posrijedi je optimizam s pokrićem.

foto: nk-rijeka.hr
11.08.2019. 21:00

Zagrepčani su svjesni vrijednosnog omjera, ali i relativno nepovoljnog rezultata koji nose u Budimpeštu. Premda trener Nenad Bjelica nije zabrinut. Štoviše, čini se da će zbog aktualnog remija lakše održati budnost i motiviranost svojih igrača, pretpostavljajući da u Groupama Areni mora odlučiti objektivna snaga pojedinaca i kolektiva. Pritom naravno nema nikakve umišljenosti; suparnika se tretira dužnim poštovanjem, opstoji i ono bezbroj puta dokazano iskustvo da bolji ne prolazi uvijek. Osim ritma treba računati i na bioritam jer dežuraju i nepredvidive okolnosti. Ni s kontra strane nema nikakve oholosti, dapače, katkad se čini da mađarski sastav predvođen ukrajinskim strategom Sergijem Rebrovom balansira u zoni nade i nelagode, prepušten spontanom strahu od uspjeha. Uspjeha koji se ukazao valjda neplanirano.

Plavi će na put busom, avionom ne bi stigli ništa prije s obzirom na razne transfere. Smjestit će se nedaleko stadiona, u luksuznoj Corinthiji. Preksinoć je u Gradskom vrtu istrčala kombinirana postava, bez Danija Olma, Mislava Oršića, Arijana Ademija, Izeta Hajdovića, Marka Leškovića, Dine Perića, Marina Leovca, Petra Stojanovića… Sjajni Dominik Livaković iskazuje reprezentativnu formu. Svi su spremni i disponirani, željni LP do koje bi vodilo dvostruko kreševo s norveškim prvakom Rosenborgom iz Trondheima koji je u Mariboru pobijedio 3:1 i teško će ga u novih 90 minuta Ljubičasti stići i prestići.

Preksutra očekujemo nazdravicu Modrih tokajcem, glasovitim mađarskim vinom, prirodno-desertnom kapljicom iz regije Hegyali. Njegovom slašću i aromom redovito su se častili i ruski carevi, ne osjećajući se zakinuti tezom da se radi o kralju vina i – vinu kraljeva!

Riječani se pak ponose sintagmom da su grad koji teče. Grad i klub. Hoće li na istočnoj obali sjeverne Škotke obraniti kapitalnu prednost 2:0 pa protivniku vratiti za eliminaciju (0:3, 2:2) prije četiri godine? Bilo bi to nešto najnormalnije, iako je kraj daleko. I britanski mediji misle da su šanse Crvenih manje od minimalnih. S tim se dakako ne slaže šef stožera Derek McInnes kaneći Igora Bišćana suočiti s nerješivim rebusom. Da ipak malo ne pretjeruje, malo mnogo? U prvom dvoboju gosti su bili sramežljivi, neprispodobivi aspiracijama. No vrag ne spava. Bitno je da kvarnerska delegacija bude posve sabrana, pripravna za sve, na sve. Poglavito na rat sportskim sredstvima. Jasno da će joj  se otvarati koridori zbog nužne ofenzive domaćih, valja ih nekako iskoristiti, kazniti. Zna se kako – pogotkom. Sreća što Robert Murić nerijetko demonstrira vrhunsku internacionalnu klasu, potezima za udžbenike. Važno je da Andrej Prskalo, Dario Župarić i društvo iz defenzivne ne zadrhte ni sekundu, servirajući takmacu poziv na dodatni pritisak i avanturistički pohod na „sve“ kad ionako ima „ništa“, što nosi razne rizike.

Avanziranje Bijelih vjerojatno bi donijelo KAA Gent kao završnu prepreku do skupine EL, treće u povijesti „kvarnerskih galebova“, nadasve inspirativne. Belgijanci su na Cipru kod AEK-a Larnace izvukli 1:1 i svakako su favoriti u novom srazu. Bi li bili i protiv Hrvata? O tom potom.

Je li vrijeme za hlađenje whiskyja, žestokog alkoholnog pića apsolutne popularnosti?

Na „vodu života“ inicijalno osmišljenu 800 godina prije Krista rujevički jurišnici ne smiju ni pomisliti. Proslava unaprijed obično se osveti. Makar bi bio poseban gušt u Škotskoj se počastiti slavnom škotskom delikatesom spravljenom od ječma, kukuruza, zobi, raži ili njihove mješavine, fermentiranim u čistoj vodi, destiliranim u bakrenim cilindrima, pa spremljenim u drvene bačve široka dna da odstoji dvije godine i jedan dan.

Teško smo prežalili ljetošnje nes(p)retno ispadanje Hajduka i dramatičan zastoj Osijeka kad su se pucali jedanaesterci. Uzdamo se da će Dinamo i Rijeka sačuvati dobar glas hrvatskog nogometa. Za svoju korist i opće zadovoljstvo.

Još vijesti

  • City bolji od Uniteda

    30.09.2019.

    City bolji od Uniteda

    Suvišno je baviti se Manchester Cityjem, domaćinom hrvatskom prvaku ovog utorka u drugom kolu skupine Lige prvaka. Zato što o njemu i prosječan ljubitelj nogometa zna skoro sve. Ipak, obveza je...

  • Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    29.09.2019.

    Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    Zakoračili smo u kalendarsku jesen stoga se i drugoligaši natječu punim tempom. Nakon sedmog kola Šibenčani imaju četiri boda prednosti u odnosu na prvoligaškog povratnika Rudeša. Zanimljivo je da su...

  • U Kupu svi favoriti na okupu

    27.09.2019.

    U Kupu svi favoriti na okupu

    U šesnaestini nacionalnog kupa naši prvoligaši demantirali su tezu da je riječ o natjecanje u kojem su moguća velika iznenađenja – prošli su svi koji su igrali, makar je Puljanima i Koprivničancima...

  • Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    26.09.2019.

    Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    Daleko bi nas odvela analiza domaćih nastupa A-reprezentacije, no nije dvojbeno da su dvije odjeknule posebno. Prva – s Italijom u Poljudu 8. listopada 1995. u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj...

Ljestvica

1.Rijeka31+4271
2.Dinamo31+3369
3.Hajduk31+2158
4.Osijek31+1145
5.Lokomotiva31+944
6.Varaždin31-636
7.Gorica31-1135
8.Istra 196131-2331
9.Slaven Belupo31-2030
10.Rudeš31-567