Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Za pun pogodak dosta jedan gol?
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 31. kolo

20.04.2024. 17:00
Osijek
Osijek
:Istra 1961
Istra 1961
20.04.2024. 19:10
Slaven Belupo
Slaven Belupo
:Hajduk
Hajduk
21.04.2024. 17:00
Lokomotiva
Lokomotiva
:Dinamo
Dinamo
21.04.2024. 19:30
Rijeka
Rijeka
:Gorica
Gorica
22.04.2024. 17:00
Rudeš
Rudeš
:Varaždin
Varaždin

Pogledaj detaljnije

Danas je na nogama nogometna Budimpešta, dakako i Zagreb. Nadamo se da će hrvatski Plavi kod mađarskih Zelenih ostvariti rezultat bolji od prošlotjednih maksimirskih 1:1 pa izboriti play-off za Ligu prvaka u kojem bi suparnik vjerojatno bio norveški Rosenborg.

foto: Drago Sopta/HNS
13.08.2019. 17:00

Ne, nije Groupama Arena sretna Hrvatima. Boli poraz 1:2 Srebrnih 24. ožujka 2019. u kvalifikacijama za EP 2020. pred 19.400 gledatelja jer je vodeći gol Ante Rebića anuliran u prilično nes(p)retnim okolnostima. Za domaće je igrao desni branič Gergo Lovrencsics, prvotimac Ferencvarosa, na klupi bio klupski suigrač Denes Dibusz, vratar. Izbornik Marco Rossi, Talijan, inače zove još jednog Fradijevog momka s rukavicama, Davida Grofa, kao i desno krilo Rolanda Vargu. Spomenutog dana u kadru favoriziranoga gosta bio je tek jedan aktualni Dinamovac, pričuvni golman Dominik Livaković. A u toj Areni nastupili su Vatreni i u prijateljskom ogledu tri godine ranije, završilo je 1:1, zabio Mario Mandžukić, nazočilo 20.300 promatrača (službeno stane 23.698, no za utakmice državne momčadi očito se kapacitet smanjuje zbog sigurnosnih razloga).

Može li netko od Modrih zabiti večeras i presudno pridonijeti nastavku trke za skupinu LP?

Nenad Bjelica o tome uopće ne dvoji. Siguran 100 posto:
„Moja momčad je u vrlo dobroj formi, savršeno smo usredotočeni i samouvjereni. Premda znamo da igramo s jako teškim protivnikom. Ambijent? Navikli smo na žestoke dobrodošlice tako da nismo zabrinuti“ – bilježi Nemzeti Sport.

Taj medij navodi, naravno, i brojne rakcije iz domaćeg tabora. Pogotovo poruke šefa stručnog stožera Serhija Rebrova:
„Dinamo je ofenzivno zaista snažan, ali nogomet se ne igra samo u napadu. Sasvim smo spremni, Uzdamo se u pomoć navijača, naši su najbolji u Mađarskoj; u ovakvim prilikama očekuju se prave emocije“.

Glede ocjene pojedinih linija ZG-sastava evidentno je posrijedi Ukrajinčeva reakcija na permanentna upozorenja lokalnih novinara da ne bi bilo pametno (Magyar Hirlap rabi sintagmu „Bila bi velika ludost!“) orijentirati se na obrambenu taktiku, kalkulirajući da se – temeljem pogotka na strani – prolazi i s 0:0. Hirlap konstatira:
„Kad je s kompletnim sastavom, Dinamo obično trese protivničku mrežu“.

Rebrov je svjestan rizika i svakako će narediti otvoreniji pristup, iako ne „srljanje u nepoznato“. Ostaje pitanje koliko ga pritom remeti podatak iz prošlosti, na koji podsjeća Blikk:
„Unatoč obećavajućem učinku iz Zagreba, povijest govori koliko je Dinamo opasan: nijedan mađarski klub nije ga izbacilo na međunarodnoj razini!“

Nabraja: Ferencvaros davne 1962., zatim MTK 1997., 1999. i 2003, ZTE 2002., Györi ETO 2010. S činjenicom da se pobjeda slavila jedan-jedini put, 1997. kad je je MTK na Bulevaru Hungaria upisao 1:0 što je bilo premalo jer su Modri na vlastitom terenu dobili 2:0.

Član udarne jedanaestorice Tokmac Nguen, Norvežanin kenijskih korijena, apelira na totalnoj budnosti plašeći se „glupih propusta“, kartona također. Trener pak ističe:
„Moramo biti spremni za svaku situaciju. Mijenjamo strategiju, ne i pristup, uvjeti će biti komplicirani i stoga zahtjevni. Ulog je ogroman. Povoljan svršetak bit će isvjesniji ako se postavimo kolektivno, nipošto ne individualno. Svi trebamo dati sve za zajedinički cilj. Ne bavim se ni izgledima ni koeficijentima, koncentriran na paklenskih 90 minuta. Što znače prognoze – pričalo se da će nas srediti Ludogorec, onda smo mi njega. Tvrdilo se da je Valletta autsajder, pa smo se ipak namučili. Uvjeravalo da u Zagreb idemo na propali izlet, ispalo je drukčije…“

Mađari zamjećuju da su hrvatske tiskovine umnogome skresale optimizam poslije 1:1 u prvom srazu, ali da i dalje smatraju kako su izgledi Modrih solidni. Bazirani na pojedinačnoj vrijednosti i neusporedivo većem internacionalnom iskustvu.

Tamošnji dnevnici i portali neumorno vrte temu o talijanskom napadaču Davideu Lanzafameu, koji se vraća u Honved razočaran odnosom ukrajinskog moderatora; Rebrov mu je, naime, u Maksimiru priuštio mizernih 12 minuta, oslanjajući se na Bjelorusa Nikolaja Signeviča. Zato Lanzafameu u oproštajnom pismu zahvaljuje svima – suigračima, navijačima, predsjedniku Gaboru Kubatovu i članu vodstva Zslotanu Nyiriju, jedino ne Serhiju Rebrovu koji ga je – tvrdi Magyar Nemzet – „tretirao hladno još od travnja“, poradi čega mu Talijan indikativno uzvraća „dubokom šutnjom“.

No dobro, njihova posla.

Ovog utorka opširno se piše o smrti amaterskog nogometaša Tamasa Lajosa, kapetana županijskog ligaša Tiszavasverija, koji je na nedjeljnoj utakmici s Kotajtolom osjetio stezanje s bolom u prsima, izašao, bodrio kolege s klupe i nakon dva sata preminuo. Važna je vijest i da su Arsenalove vedete Mesut Ozil i Sead Kolašinac poslije nedavnog prepada londonskih huligana na motociklu pod cjelodnevnom policijskom zaštitom. I da je AC Milan u završnim pregovorima s Danijem Olmom:

„Šteta što mladi Španjolac nije već na San Siru, našima bi bilo puno ugodnije da je preskočio Groupama Arenu“ – spontano kukaju 24.hu.

Ta Groupama… Sjajna, prekrasna, a koštala za naše predodžbe i navike uistinu malo, 53 milijuna dolara ili 45 milijuna eura. S igralištem dimenzija 106x68 metara. Za dva uža od idealne mjere; valjda zato da se gosta stisne.

Vidjet ćemo tko će koga.

Još vijesti

  • City bolji od Uniteda

    30.09.2019.

    City bolji od Uniteda

    Suvišno je baviti se Manchester Cityjem, domaćinom hrvatskom prvaku ovog utorka u drugom kolu skupine Lige prvaka. Zato što o njemu i prosječan ljubitelj nogometa zna skoro sve. Ipak, obveza je...

  • Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    29.09.2019.

    Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    Zakoračili smo u kalendarsku jesen stoga se i drugoligaši natječu punim tempom. Nakon sedmog kola Šibenčani imaju četiri boda prednosti u odnosu na prvoligaškog povratnika Rudeša. Zanimljivo je da su...

  • U Kupu svi favoriti na okupu

    27.09.2019.

    U Kupu svi favoriti na okupu

    U šesnaestini nacionalnog kupa naši prvoligaši demantirali su tezu da je riječ o natjecanje u kojem su moguća velika iznenađenja – prošli su svi koji su igrali, makar je Puljanima i Koprivničancima...

  • Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    26.09.2019.

    Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    Daleko bi nas odvela analiza domaćih nastupa A-reprezentacije, no nije dvojbeno da su dvije odjeknule posebno. Prva – s Italijom u Poljudu 8. listopada 1995. u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj...

Ljestvica

1.Rijeka30+3968
2.Dinamo30+3266
3.Hajduk30+2055
4.Osijek30+1245
5.Lokomotiva30+1044
6.Gorica30-835
7.Varaždin30-833
8.Slaven Belupo30-1930
9.Istra 196130-2428
10.Rudeš30-547