Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

SuperSport HNL, 33. kolo

03.05.2024. 17:00
Rudeš
Rudeš
:Istra 1961
Istra 1961
04.05.2024. 17:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
:Gorica
Gorica
04.05.2024. 19:30
Osijek
Osijek
:Lokomotiva
Lokomotiva
05.05.2024. 17:00
Hajduk
Hajduk
:Varaždin
Varaždin
05.05.2024. 19:30
Rijeka
Rijeka
:Dinamo
Dinamo

Pogledaj detaljnije

Poslije reprezentativnih nastupa, a prije nastavka nacionalne lige mladi trener Osijeka govori o aktualnim događajima. Dakako i o izgledima svoga kluba u borbi za Europu koja je prioritet br. 1, a bez kompleksa ciljaju se i kvalifikacije za Ligu prvaka.

foto: Drago Sopta/HNS
13.09.2019. 17:00

Popodnevna analiza, večernji trening – to je bio (bio)ritam šefa stručnog stožera Bijelo-plavih s Drave. Onda se rado odazvao na razgovor, premijerni za ovu stranicu na čemu zahvaljujemo preporučujući se za nadalje. Tema A1: kvalifikacijske utakmice A-selekcije u Slovačkoj i Azerbajdžanu?
- Naravno da smo u Trnavi odigrali vrhunski, što nedovoljno potvrđuje rezultat 4:0. Nevjerojatan tempo i potpuna sinkronizacija svake linije protokom svih 90 minuta trebali su inicirati još uvjerljiviju prednost. Toliko trke, motivacije, akcija, tehničkih rješenja, golova, zicera. Tri dana kasnije u Bakuu počeli su djelovati zakoni fizike koji ne dopuštaju sličnu eksploziju u tako malom vremenskom razdoblju. Ništa čudno.

I ništa zabrinjavajuće?
- Svakako. Zapravo bi bilo čudno, čak nestvarno, da je u istom stilu s istim učinkom neovisno o vrijednosti protivnika odrađena i ta druga partija. Važno je da ne trpi plan: osvojena su četiri boda. Za svih šest nedostajao je i faktor sreće jer Azeri su poslije primljenog pogotka bili zreli za još jedan-dva pa i tri i sve bi za nas bilo super. Dobro je i ovako.

Da, barem se nećemo spontano opustiti u završna tri obračuna, s Mađarima i Slovacima na domaćem terenu, s Velšanima kod njih. Vratit će se Ivan Rakitić, šteta što je štošta zakomplicirala ozljeda Luke Modrića…?
- Ivan je dobrodošao, to je njegova squadra, njegovo društvo. Što se tiče Luke, nikome nije drago ako će izbivati duže makar se i u tom slučaju pronađe jaka figura i uspješna taktika. Međutim, evidentno je koliko kapetan znači. Iako su u Slovačkoj u fokus iskočila nova lica, mladići Bruno Petković i Nikola Vlašić, iako se ponovo dokazao Josip Brekalo, činjenica je da Modrić daje dodatnu dimenziju, drugu razinu. S njima je svima mnogo lakše, u svakom trenutku i na svakom pedlju. Donosi čistu kvalitetu, dirigira i kontrolira, puno ga je igralište, prednjači voljom, kompletnošću, karizmom. Nema sumnje da je Luka Modrić mozak i formacije i koncepcije!

Završna poruka glede sastava Zlatka Dalića?
- Nema nikakvih problema, prolazimo na Euro 2020. Na kojem zaslužujemo borbu za medalju, i nećemo biti senzacija; Hrvatska je prejaka da bi imala tretman iznenađenja!

Mladi „do 21“ nisu izlučni ciklus za EP 2021. započeli sukladno željama, kalkulacijama i potrebama…?
- I u Šibeniku se vidjelo da ne manjka pravih igrača. Vjerojatno ih je dosta na sličnim pozicijama. Ne znam što se dogodilo da nakon 1:0 nismo stisnuli goste iz Škotske i na vrijeme osigurali pobjedu. No to je nogomet, suparnik se ohrabrio, krenuo po sve budući da je imao ništa, pa mu je spletom okolnosti i upalilo jer situacija se uglavnom da preokrenuti.

Poraz 1:2 prouzročio je ostavku izbornika Nenada Gračana. Kakva je perspektiva teama jer na dnevnom je neredu krah s partnerom iz četvrtkog jakosnog razreda, i to na vlastitom stadionu?
- Tek je počelo, puno je bodova na raspolaganju. Konkurenti će stradati u međusobnim dvobojima, tako da ništa nije izgubljeno. Zato što smo bez dvojbe vrlo dobri, sposobno za nadmetanje s Česima i Grcima. Štoviše, dotični podbačaj može se iskoristiti za pokretačku snagu, kolikogod je to teško.

U obje nacionalne vrste bilo je i Osječana, u glavnoj izdanci Gradskog vrta Borna Barišić i Mile Škorić, kod mladih Boško Šutalo i Mihael Žaper. Bit će ih i više?
- Nadam se. Ne bih o imenima, sličilo bi to licitaciji.

Jedan je bio i prvotimac Mađarske u kreševu sa Slovačkom 1:2?
- Laszlo Kleinheisler, prirodna „osmica“ ili „šestica“. Radio do 85. minute. Na nama je da budemo što bolji i dajemo sve više kandidata.

Možda će Laszlo biti u udarnom ešalonu i 10. listopada u Splitu?
- Zašto ne. Nije da nije neugodan.

Kakvi su Mađari?
- Opasni kod kuće, premda su tu teoriju nekidan zorno potkopali Slovaci. Groupama Arena daje im ono što će Hrvatima dati prepuni Poljud. Unatoč izazovu naš je luksuz što sami odlučujemo o sebi. I pritom nema nikakvih upitnika.

Ovog vikenda lopta će se zakotrljati i na poligonima HT Prve lige:
- Mi u nedjelju dočekujemo Varaždince. Mobilnost maksimalna.

Skender je za kormilom od 1. travnja. Upućen u sve. Komentar?
- Ide solidno, planski. Logično je da opet želimo u Europu. Plasman ispod četvrtog mjesta stvarno nas ne interesira.

Intrigiraju kvalifikacije za Ligu prvaka s obzirom na do da Hrvatska po prvi put daje dva predstavnika?
- Nema imperativa, nema ni bespotrebne skromnosti. Istina je da je Dinamo standardno moćan, Rijeka se isprofilirala, Hajduk nadire. Tu su i Gorica, Lokomotiva. Prvenstvo je zanimljivo, svako kolo donese poneki derbi. Davat ćemo sve od sebe.

Kako mu se doimaju Plavi u postojećem sazivu LP?
- Konkurentno. Jasno da su ozbiljni, momčadski i pojedinačno perfektni s nekoliko igrača top-klase. I s Nenadom Bjelicom koji je najzaslužniji za tako visoki let. Treba iskoristiti priliku, kadri su suprotstaviti se i Atalanti i Šahtaru, s Manchester Cityjem je malo drukčije. Nebitno. Bitno je da smiju računati na drugo ili treće mjesto što je sjajno.

I na novo proljeće s one strane granice?
- Novo.

Dino Skender toliko. O svima i svemu.

Još vijesti

  • City bolji od Uniteda

    30.09.2019.

    City bolji od Uniteda

    Suvišno je baviti se Manchester Cityjem, domaćinom hrvatskom prvaku ovog utorka u drugom kolu skupine Lige prvaka. Zato što o njemu i prosječan ljubitelj nogometa zna skoro sve. Ipak, obveza je...

  • Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    29.09.2019.

    Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    Zakoračili smo u kalendarsku jesen stoga se i drugoligaši natječu punim tempom. Nakon sedmog kola Šibenčani imaju četiri boda prednosti u odnosu na prvoligaškog povratnika Rudeša. Zanimljivo je da su...

  • U Kupu svi favoriti na okupu

    27.09.2019.

    U Kupu svi favoriti na okupu

    U šesnaestini nacionalnog kupa naši prvoligaši demantirali su tezu da je riječ o natjecanje u kojem su moguća velika iznenađenja – prošli su svi koji su igrali, makar je Puljanima i Koprivničancima...

  • Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    26.09.2019.

    Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    Daleko bi nas odvela analiza domaćih nastupa A-reprezentacije, no nije dvojbeno da su dvije odjeknule posebno. Prva – s Italijom u Poljudu 8. listopada 1995. u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj...

Ljestvica

1.Dinamo32+3472
2.Rijeka32+4071
3.Hajduk32+2561
4.Osijek32+1448
5.Lokomotiva32+1147
6.Varaždin32-736
7.Gorica32-1435
8.Istra 196132-2034
9.Slaven Belupo32-2330
10.Rudeš32-607